Тимошенко в капкане лжи


У звіті про виконання бюджету за 2010 рік, який нещодавно затвердив парламент, чітко відображено, що минулого року Уряду довелося відновити на казначейському рахунку 200 мільйонів євро «кіотських грошей», які уряд Тимошенко витратив не за призначенням у 2009 році.

Біля 2 мільярдів гривень таким чином довелось відірвати від соціального захисту, підвищення зарплат вчителям, лікарям, іншим бюджетникам. Або ж на ці гроші можна було збудувати 10 клініко-діагностичних центрів.

Ця історія, яку зараз досліджує Генеральна прокуратура, не дає спокою пані Тимошенко, очевидно, саме тому, що за цим епізодом її діяльності докази порушення закону незаперечні.

Вся країна чула, як Тимошенко заявила, що витратила надані урядом Японії кошти на виплату пенсій, і знову це зробила б, якщо довелось би. Їй відповіли, що говорити про виплату саме пенсій за ці кошти – це вважати власний народ за дурнів, оскільки гроші Державного бюджету на казначейських рахунках знеособлені, всі надходження потрапляють в «один казан». Висновок міжнародних аудиторів був про інше: як свідчать стенограми засідань попереднього уряду, Тимошенко свідомо витратила «кіотські гроші», надані Україні на екологічні заходи, не за призначенням.

Власне, сама екс-прем’єрка визнала це, коли заявила, що цими коштами сплатила пенсії – напевне, вона вважала, що таким чином сподобається людям.

Але таке визнання не стикується із законом, і тому, з огляду на розслідування кримінальної справи про витрачання «кіотських грошей», «концепція змінилась»: Тимошенко заявляє, ніби уряд Японії перевірив витрачання коштів і не має претензій.

Незрозуміло, як в принципі уряд Японії міг перевірити використання бюджетних коштів суверенним урядом Україні – ми ж не колонія, врешті-решт. Натомість зрозуміло, що в одному з випадків Тимошенко збрехала: або тоді, коли стверджувала, що виплатила пенсії, або зараз, коли твердить що гроші «не могли витратити на виплату пенсій».

Капкан? Ще й який — повністю за прислів’ям: «хоч круть, хоч верть, однаково миші смерть».

54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Facebook
LinkedIn
Twitter
Telegram
WhatsApp

При полном или частичном использовании материалов сайта, ссылка на «Версии.com» обязательна.

Всі інформаційні повідомлення, що розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна

Напишите нам