Гостаможня активно выявляет факты нарушений со стороны таможенников

Державна митна служба займає жорстку позицію щодо протидії корупційним проявам. Відомство постійно проводить службові розслідування та перевірки і активно виявляє факти порушень з боку митників. Існує повне порозуміння та тісна взаємодія у цих питаннях із правоохоронними органами.

Зокрема за результатами комплексної перевірки Львівської митниці виїзна комісія ДМСУ виявила порушення з боку посадових осіб Львівської митниці при митному оформленні товару «текстильне покриття для підлоги тафтингове, вибивне, поліамідне…». спричинило ненадходження до Держбюджету на суму близько 1 млн. грн. Матеріали було направлено Держмитслужбою до Генеральної прокуратури України та до Служби безпеки України. За результатами порушено кримінальну справу.

Чопською митницею було проведено службове розслідування за фактом митного оформлення 4 броньованих автомобілів марки «Mercedes-Benz» за заниженою митною вартістю. Що призвело до недоборів у Держбюджет 7, 5 млн. грн. На підставі матеріалів службового розслідування митного органу прокуратурою Закарпатської області порушено кримінальну справу.

Львівська митниця провела службове розслідування за фактом митного оформлення товару «шини автомобільні», що призвело до недоборів у Держбюджет 57, 8 тис. грн. На підставі матеріалів службового розслідування прокуратурою Львівської області порушено кримінальну справу.

Львівською митницею також було проведено службову перевірку за фактом зловживання посадовими особами митного поста «Мостиська» Львівської митниці, які незаконно здійснили митне оформлення автомобіля марки «Альфа Ромео» без сплати митних платежів до бюджету на суму 41, 8 тис. грн. Матеріали вказаної перевірки були направлені до УСБУ у Львівській області у грудні 2010 року. На їх підставі прокуратурою Львівської області порушено кримінальну справу.

В результаті переогляду співробітниками служби боротьби з контрабандою Ягодинської митниці двох транспортних засобів «ІВЕКО», митне оформлення яких було здійснено посадовими особами Ягодинської митниці, виявлено товар, недекларування якого призвело до нанесення збитків Держбюджету на 1 млн. 265 тис. грн. В результаті було складено протоколи про порушення митних правил та проведено службове розслідування, матеріали якого були скеровані митним органом до Генеральної прокуратури України. На підставі чого було порушено кримінальну справу.

Дані факти знайшли своє відображення і у результатах перевірки діяльності Держмитслужби, яку здійснила Генпрокуратура. Порушено кримінальні справи. Які вказано у поданні ГПУ, направленому до Держмитслужби.

Источник: Версии
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Facebook
LinkedIn
Twitter
Telegram
WhatsApp

При полном или частичном использовании материалов сайта, ссылка на «Версии.com» обязательна.

Всі інформаційні повідомлення, що розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна

Напишите нам