Правозащитники требуют от нового министра МВД уволить начальника крымского УБОПа

Громадська організація «Правовий захист» направила офіційне звернення до нового Міністра внутрішніх справ України Віталія Захарченка з вимогою негайного звільнення начальника УБОЗу ГУ МВС України в АР Крим Володимира Мазура та невідкладної протидії цинічним спробам відродження рейдерства в АР Крим — пишуть “Українські файли“.

За словами заступника директора ГО «Правовий захист» Сергія Остапенка, керівництво кримського УБОЗу намагається здійснити рейдерське захоплення державного підприємства «Лівадія». Зокрема, спеціальний підрозділ по боротьбі з організованою злочинністю вимагає керівництво винзаводу надати конфіденційну інформацію щодо роботи підприємства, у тому числі і деяку бухгалтерську документацію.

Такі дії правоохоронних органів, на переконання Сергія Остапенка, є повністю протизаконними і паралізують нормальну діяльність заводу. Ще одним підтвердженням рейдерського характеру дій «правоохоронців» є те, що перевірки підприємства відбулися одночасно і вперше за останніх 15 років.

Правозахисники звертаються до Міністра МВС з проханням першим своїм кадровим рішенням на посаді очільника української міліції звільнити начальника УБОЗу ГУ МВС України в АР Крим Володимира Мазура, який особисто дав офіційні вказівки розпочати перевірку, що була здійснена у кращих традиціях вітчизняного рейдерства. Адже, стверджують у «Правовому захисті», якщо ці дії залишаться безкарними, то кримське підприємництво невдовзі буде загнано не лише у тінь та глухий кут, а й опиниться на межі знищення.

Спроба привласнити підприємство здійснюється усіма можливими методами, в тому числі і за допомогою інших державних структур. Так під час перевірок, Перший заступник головного державного інспектора з охорони навколишнього природного середовища Автономної Республіки Крим Татаров Дмитро Борисович прийняв рішення про призупинення діяльності ряду об’єктів заводу через певні порушення, які, до речі, не тягнуть за собою виникнення якоїсь надзвичайної ситуації та екологічної катастрофи, яка може призвести до аварій або спричинити загрозу життю та здоров’ю людей. Слід зазначити, що Рескомприроди АРК не повідомив ДП «Лівадія» про перевірку і почав її вже через 4 дні після прийняття відповідного рішення про проведення перевірки, замість попередження за 10 днів до її початку, як передбачено законодавством. Окрім того, перевірка замість 21 дня тримала 16. Сталося це саме тоді, коли завод розпочав сезон збору врожаю та його переробки. Через закриття частини об’єктів, які входять до комплексу винзаводу, майже все підприємство виявилося на межі призупинення та в подальшому – банкрутства.

Під час проведення вказаних перевірок працівниками УБОЗу на дирекцію винзаводу було здійснено морально-психологічний тиск. Зокрема, працівники спеціального підрозділу, відмовились надавати письмові копії направлень на перевірку, що є грубим порушенням законодавства про діяльність правоохоронних органів та чинного антикорупційного законодавства. Листи до дирекції, які надходили раніше, не були скріплені печаткою, тобто не мали жодної юридичної сили.

На переконання директора ГО «Правовий захист» Сергія Остапенка, діяльність підприємства жодним чином не має стосунку до організованої злочинності. Завод розпочав свою діяльність на початку 19 століття, має велику історичну цінність та є гордістю вітчизняного виноробства. Правозахисники впевнені, що даний випадок не залишиться без уваги громадськості, а відповідні державні органи візьмуть під особливий контроль цю резонансну справу.

Источник: Час

54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Facebook
LinkedIn
Twitter
Telegram
WhatsApp

При полном или частичном использовании материалов сайта, ссылка на «Версии.com» обязательна.

Всі інформаційні повідомлення, що розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна

Напишите нам