На Южной таможне в 2,5 раза увеличено количество кинологических команд и специально создан отдел кинологического обеспечения


Для підвищення рівня протидії незаконному обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів та прекурсорів в Південній митниці у 2,5 рази збільшено кількість кінологічних команд та спеціально створено відділ кінологічного забезпечення.

Використання природних можливостей собак є ефективним засобом попередження контрабанди та порушення митних правил. Актуальність такого різновиду пошукової роботи в Південній митниці зумовлена специфікою зони її діяльності та шляхами наркотрафіку латиноамериканського кокаїну в Європу.

28 кінологічних команд працюють на різних ділянках у зонах митного контролю по свій Одеській області. Живуть «біологічні детектори» в сучасному вольєрному комплексі, а «пошукову» форму підтримують на площадці для дресування. Вона оснащена сходами для відпрацьовування елементів усунення страху собаки висоти та пустот під підлогою, дерев’яним бумом та гіркою, тренувальним макетом з ячейками для відпрацювання пошуку на різних висотах. Допомагають собакам опановувати пошукові навички спеціально встановлені на площадці легковий автомобіль та мікроавтобус, а також пластикові валізи, металеві сітки та конуси для приховування закладок.

І хоча відділ відділ кінологічного забезпечення створено тільки в червні 2011 року, у його пошуковому доробку вилучення із незаконного обігу 301 пігулки та 94 мл речовин з вмістом наркотичних засобів, психотропних речовин та прекурсорів; 9,54 грамів марихуани (у 2 випадках), 500 шумових патронів для гладкоствольних пістолетів та спеціальний засіб – міліцейський гумовий кийок.

Саме попередження порушень митних правил є пріоритетним завданням кінологічної служби. Під час проведення митного огляду особистих речей громадянина України, у дорожній валізі всередині чохла з динаміками для комп’ютера собака виявила поліетиленовий пакунок з канабісом. І це не поодинокі випадки. Кінологи Одещини впевнені, що наявність таких «живих сканерів» стануть переконливим аргументом для дотримання митного законодавства.

У перспективі планується проводити підготовку собак, яка наразі здійснюється у Хмельницькому центрі, не лише за напрямком пошуку наркотиків, а й зброї, вибухівки, тютюнових виробів, спирту та валюти. Наразі Південна митниця приймає участь у пілотному проекті щодо здійснення власними силами підготовки службових собак. Адже професіоналів у нас не бракує. Є зірки і серед собак — спанієль „Смайлінг Джолі Тайгерт”, який виборов призове 3 місце на І змаганнях з багатоборства кінологічних структур митних служб держав – учасниць СНД.

54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Facebook
LinkedIn
Twitter
Telegram
WhatsApp

При полном или частичном использовании материалов сайта, ссылка на «Версии.com» обязательна.

Всі інформаційні повідомлення, що розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна

Напишите нам