Телефонный разговор с председателем Лисныковского сельсовета Ольгой Сагач

Вызвонить Ольгу Сагач оказалось не таким-то и простым делом. В сельсовете Лесников она появлялась редко, мобильный телефон часто оказывался выключен сутками. Опрос людей, знакомых с гражданкой Сагач, открыл для нас вообще невиданный ранее способ достучаться до сельского чиновника. Для начала нужно было выйти и договориться с «решальщиками», в роли которых могут выступать как чиновники районной администрации, либо пасторы из «Посольства Божьего», либо некоторые люди, близкие к нынешнему министру юстиции. Фактически, районное и областное начальство исполняют при главе Лесников ту же функцию, что секретари в приемных у всевозможных директоров — с той лишь только разницей, что наши «шишки» по государственному рангу занимали вроде бы значительно более высокие посты, чем председатель сельсовета, у которой они работали клерками. Поиски нужных людей были невероятно увлекательным и почти детективным делом, к которому мы еще вернемся. Как бы там ни было, через два дня поисков нужный номер телефона был записан с обратной стороны визитки одного ответственного государственного служащего, было согласовано и время разговора. Интересовало же нас только одно: возможно ли, хотя бы потенциально, прикупить участок земли среди государственного заказника, о бойкой торговле которыми не раз уже сообщали средства массовой информации. И диалог у нас оказался коротким, но очень любопытным:

— Ольга Іванівно, добрий день, це Надія, дзвоню по рекомендації Софії Жукотанської…

— (Сагач) Да, казала мені… слухаю вас.

— Если вас предупреждали о звонке, то, наверное, предупреждали и о теме разговора?

— (Сагач) Так … (Пауза) Але ці питання потрібно не по телефону вирішувати. Якщо хочете, ми зробимо зустріч з нашими людьми, з юристами, з кадастровиками. Це ж непроста справа. Земельні справи — вони дуже непрості.

— Але перед тим, як зустрічатися, хотілося б почути чітку відповідь на питання: реально мені чи ні придбати земельну ділянку в межах Підлісної вулиці в Лісниках? Так чи ні?

— (Сагач) Як-то кажуть: люди добрі, немає в цьому світі нічого неможливого! Але ж ви розумієте, що це питання важке. Знаєте, у нас же і власне жителі Лісників не всегда можуть получить акти на ділянки, що їх по закону. Це не тільки у нас — в Щасливому така ж ситуація, в Гостомелі. Вони живуть на ділянках поколіннями, а актів не має. Людей, що бажають будуватися більше, ніж землі. А ви кажете про ділянку у двадцять п'ять соток — і це під Києвом?

-Я так розумію, що мова йде про ділянку саме посеред лісу?

— (Сагач) А у нас більше ніде нічого і не має. Я ж кажу вам, що землі вже практично немає вільної. Де під оренду віддана на 49 років, де під садівницькі товариства. Всі ж готуються до того, що скоро земля стане товаром. А у нас ліси знамениті, багато старовини… Археологи тут же кілька років вже працюють… Ви хіба у нас не були?

— Звичайно, були, але хотілося б уточнити, про те, чи про ті ділянки йде мова?

— (Сагач) В принципі, це і є територія лісництва, але вона відчужена, якщо в двох словах. Є без насаджень ділянка у два гектари, але вона зараз вирішується, місяць ще треба.. може два…

— Тоді я таке неприємне питання задам.

— Ну!.

— Зараз, ну ви, мабуть, краще мене знаєте… Багато, як би це сказати… розголосу щодо ситуації в Лісниках. Я вкладаю у цю справу півтораста тисяч доларів…

— (Сагач) Сума може коректируватися!

— …і хочу дізнатися всі можливі ризики. Ви ж мене розумієте?

— (Сагач) Ну що я вам скажу? Ну є в селі незадоволені. Але ж це просто крикуни. Жменька горлопанів, розумієте? (З надривом) Ви знаєте, що проти одного з них вже завели кримінальну справу? І це тільки початок, тому що тут задіяні такі сили, проти яких ніхто не піде. Ми з міністерством юстиції сотруднічаєм…

-Тобто, з Дмитром Вороною?

— (Сагач) Ну так ! Там навпроти , ми вам покажемо, Діма домовився у вищому спеціалізованному ,і чому ж тільки з ним? Там багато професіоналів, генеральна якщо треба буде, ми зберем на тих людей іще матеріал. Що вони можуть зробити? Прес-конференцію скликати? Ну що ще, скажіть? Навіть мітинги не можуть собрать! Газети писали! Смішно, я б навіть сказала, так, смішні. І хто буде в кінці кінців все це перевіряти? Ви чули, щоб в області десь забрали вже видані земельні акти? Може, в Межигір'ї (сміється)?

-А процедура оформлення ділянки здійснюється яким чином?

(Пауза)

— (Сагач) Ви ж через Софійку (Жукотанська — Авт.) домовлялися про дзвінок? Я думаю, що буде добре, шоб вона організувала нам зустріч у самих Лісниках. Марчук проведе по лісу, подихаємо свіжим повітрям … там на ньому два чистих участка. Тільки час визначить Софія, вона більш занята ніж я. Ну то як, домовились?

-Звичайно.

— (Сагач) Ну і слава Богу.

Источник: "Наша версия"

54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Facebook
LinkedIn
Twitter
Telegram
WhatsApp

При полном или частичном использовании материалов сайта, ссылка на «Версии.com» обязательна.

Всі інформаційні повідомлення, що розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна

Напишите нам