Тропикамид внесен в предметно-количественный учет


Профільне міністерство оприлюднило наказ МОЗ України від 29.10.2012 р. № 845 щодо внесення змін до Правил виписування рецептів та вимог-замовлень на лікарські засоби і вироби медичного призначення (далі — Правила), а також до Порядку відпуску лікарських засобів і виробів медичного призначення з аптек та їх структурних підрозділів (далі — Порядок), затверджених наказом МОЗ України від 19.07.2005 р. № 360, сообщает Аптека.ua.

Згідно зі змінами, до переліку лікарських засобів, що підлягають предметно-кількісному обліку в закладах охорони здоров’я, буде віднесено препарати з міжнародною непатентованою назвою тропікамід.

Крім того, з метою посилення контролю за відпуском препаратів для лікування осіб з гіпертонічною хворобою, вартість яких підлягає частковому відшкодуванню, передбачено додаткове завіряння рецептів на такі препарати печаткою червоного кольору «Вартість підлягає відшкодуванню»; дозвіл на виписування на рецептурних бланках ф-1 одного найменування лікарських засобів, вартість яких підлягає державному відшкодуванню.

Також відповідно до змін рецепти (ф-1) на лікарські засоби, вартість яких підлягає державному відшкодуванню, мають зберігатися в аптеках протягом 3 років (не враховуючи поточного року).

Зазначимо, що документ набуде чинності з дня його офіційного опублікування. Планується, що його буде опубліковано в «Офіційному віснику України» від 23.11.2012 р., № 87.

54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Facebook
LinkedIn
Twitter
Telegram
WhatsApp

При полном или частичном использовании материалов сайта, ссылка на «Версии.com» обязательна.

Всі інформаційні повідомлення, що розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна

Напишите нам