Михаил Афанасьев: решение комиссии МОЗ в отношении Тимошенко соответствует действительности


Рішення комісії МОЗ відповідає реальній картині, яку сьогодні ми маємо у відношенні з пацієнткою Ю. Тимошенко. Про це у коментарі УНН повідомив головний лікар ЦКЛ № 5 “Укрзалізниці” Михайло Афанасьєв.

“З моєї точки зору, те, що пацієнтка досі перебуває у нас в ЦКЛ — це не стільки медична необхідність, а скоріше результат попереднього рішення, яке приймала міжнародна медична комісія”, — зазначив М.Афанасьєв.

За його словами 9 місяців реабілітаційних процедур для тих проблем, на які скаржиться Ю. Тимошенко — це неймовірна кількість і часу і фізіотерапевтичних заходів.

“З таким у своїй практиці, я думаю, не стикався жоден лікар, ні в нашій країні, ні в Німеччині, в тому числі. Можна припустити, що питання буде обговорюватися з німецькими колегами. А в тому, що таке кількість часу, проведену в стаціонарі (як Ю. Тимошенко — ред.), Не відповідає ні єдиному міжнародному медичному стандарту і протоколу вони з нами солідарні. Крім того, сама пацієнтка, на сьогоднішній день, почувається нормально, активно працює з документами, приймає відвідувачів … ”, — сказав головлікар ЦКБ Михайло Афанасьєв.

Як повідомляв УНН, сьогодні Міністр охорони здоров’я України Раїса Богатирьова повідомила деталі висновків української медичної комісії, яка днями обстежила Юлію Тимошенко і повідомила, що пацієнтка активна і багато часу проводить у спілкуванні з відвідувачами, передає кореспондент УНН.

Позитивна динаміка та стан здоров’я пацієнтки за висновками українських медиків дає всі підстави говорити, що Ю.Тимошенко не потребує стаціонарного лікування.

“Я хочу ще раз наголосити, що об’єктивізуючий стан здоров’я лікарі дійшли висновку, що він стабільний. Ще раз скажу про позитивну динаміку. Йде мова про те, що вона (Тимошенко — Ред.) активно поводить себе. Про це говориться і на базі загального стану, і підтверджується це тим, що багато часу пацієнтка проводить у спілкуванні з відвідувачами”, — сказала Р.Богатирьова.

Р.Богатирьова також наголосила, що немає підстав сумніватися в об’єктивності висновків медичної комісії МОЗ.

54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Facebook
LinkedIn
Twitter
Telegram
WhatsApp

При полном или частичном использовании материалов сайта, ссылка на «Версии.com» обязательна.

Всі інформаційні повідомлення, що розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна

Напишите нам