Олег Ляшко: Крым украинским был и будет

Наш гість – народний депутат України, позафракційний, Олег Ляшко. Сьогодні маємо новий уряд. Ключові посади зайняті. Наскільки склад нового Кабміну відповідає очікуванням і сподіванням Майдану? Як ви оцінюєте новий уряд?
В мене є багато зауважень до цього уряду, до складу уряду, до принципів його формування. Але я проголосував за нього по одній причині – сьогодні Україна потребує законної влади, зважаючи на ситуацію в країні, на ситуацію в Криму, саме тому я і голосував за цей уряд. Водночас я вважаю, і це моя принципова позиція, що до уряду треба було приводити абсолютно нових людей. Кілька людей, які є в цьому уряді, колись вже були міністрами. Я вважаю, що це неправильно. Треба проводити люстрацію органів державної влади, усіх тих, хто був міністрами, депутатами, чиновниками, треба усувати від влади. До уряду треба приводити молодь – молодих хлопців, дівчат, які мають освіту, які мають здоров’я, бажання працювати. От вони і мають працювати.

Бажання працювати і вміти працювати на певних ключових посадах це абсолютно різні речі.

Я згоден, але мені часто дорікають, що я кажу, що потрібно молодь до влади, а як же вона буде працювати, як у молодих немає досвіду? А я на це кажу: молоді швидше навчаться працювати, ніж старий злодій перестане красти. Бо який досвід у тих, хто був при владі? Досвід красти і брехати. Тому я наполягаю на тому, що мають приходити молоді люди до влади, які не були при владі. Що стосується конкретно цього уряду, давайте зважати на те, що цей уряд функціонуватиме 3-4 місяці. Після президентських виборів за Конституцією уряд складає повноваження перед новим президентом, і буде формування нового уряду.

Тим не менше, в країні немає часу. Країна в руїні знаходиться, і потрібно в будь-яких галузях сьогодні наводити порядок. Той порядок, який було втрачено за кілька років попередньої влади. То ви все-таки вважаєте, що в уряді мають бути не професіонали своєї справи, а молодь?

Ні, я якраз вважаю, що в уряді мають бути професіонали, спеціалісти. Сьогодні є речі значно важливіші для країни. Не має значення прізвище міністра. Сьогодні потрібно негайно вживати заходів по стабілізації ситуації в Криму. Сьогодні треба припиняти в Україні бардак, мародерство, бандитизм і т.д., коли урки під маркою Майдану, під маркою «Правого сектору» грабують мирних громадян. Сьогодні треба відновлювати конституційну владу в Україні. От що треба робити сьогодні. Водночас я наполягаю, що Майдан повинен залишатися і нікуди не розходитися. Як тільки ВР України виконає свою місію і стабілізує ситуацію, вона має негайно піти на перевибори. Бо подивіться, сьогодні створили коаліцію „За європейське майбутнє”. Хто входить в ту коаліцію? Вчорашні «регіонали», „тушки” і т.п. Я категорично проти цього. Я, до речі, не підписав коаліційну угоду і не увійшов до цієї коаліції. Бо я вважаю, що до коаліції не мають права входити «регіонали», які несуть так само, як і Янукович, вину за кровопролиття, які несуть відповідальність за жертви. Адже я багато разів виступав в ВР і вимагав від парламенту, коли ще там була більшість «регіоналів» і комуністична, я вимагав від них приймати рішення для того, щоб зупинити протистояння. Вони всі ховали голову в пісок. Вони уникали відповідальності. Саме через їхню мовчанку, через їхне небажання брати на себе відповідальність в Україні пролилася кров. Бо вони вчасно не зупинили Януковича. Якби вони дослухались до мене у грудні, треба було оголошувати перевибори на березень місяць президента і ВР.

Зроблено те, що зроблено.

Парламент не почув. Вони мовчали до останнього. І тільки тоді, коли почали сотні людей вбивати, вони зрозуміли, що їм кранти. І вони почали бігти, як пацюки з корабля. А сьогодні вони вже в новій коаліції. А я вважаю, що коаліція, де «регіонали» і комуняки, це зрада пам’яті загиблих наших героїв. Тому я не ввійшов до цієї коаліції. Я розумію, що сьогодні ВР має трохи попрацювати, бо це єдиний легітимний орган в Україні. Але якнайшвидше мають бути оголошені перевибори ВР для того, щоб з парламенту назавжди зникли комуністи і «регіонали», які призвели до кровопролиття, до вбивств, до розколу країни.

Без «регіоналів» і комуняк чи можна було б створити коаліцію з необхідною кількістю голосів?

Можна було. Згадайте 19 лютого, коли в ВР голосували мій проект постанови про заборону використання зброї і про виведення військ. Я автор цієї постанови. Один із співавторів. Так там 238 депутатів. Оці 238 депутатів і мають право на те, щоб бути в новій коаліції.

Але до цих 238 входили також депутати-мажоритарники, які вчасно вийшли з Партії регіонів.

Які вийшли тому, що вони вирішили зупинити Януковича. Всі інші, хто вийшов після того, коли Янукович втік від влади, це дезертири. Вони зрадили Януковича. А зрадників ніде не люблять. Зрадив Януковича – зрадив всіх інших. Вони присмокталися до влади. Всі ті, хто вчора Януковичу давав диктаторські повноваження, сьогодні частина з них в новій коаліції. Вони не мають права на існування. Вони не повинні йти на перевибори. Тому я наполягаю, щоб парламент першочергово розглянув кілька дуже важливих питань. Перше: скасування депутатської недоторканості. Це завдання номер один. ВР має проголосувати. Я закликаю людей і Майдан: не розходитись, поки ми не змусимо парламент проголосувати скасування депутатської недоторканості. Друге: ліквідація всіх пільг і привілеїв для народних депутатів і чиновників. Це ліквідація всіх державних дач в Криму, Пущі-Водиці, в Конча-Заспі і передача цих дач до Міністерства охорони здоров’я. Люди на майданах гинуть, а на державних дачах сидять колишні президенти, колишні чиновники, колишні міністри і утримуються за державний кошт. В бюджеті цього року майже 100 млн. грн. на утримання державних дач. Яке вони мають право там сидіти? Жодного, ні морального, ні будь-якого іншого. Третє, найголовніше завдання, що треба сьогодні робити, я питаю: де посадки, кого посадили із тих, хто давав команди вбивати, із тих, хто виконував ці команди? Розпустили „Беркут”. Його не розпускати треба, а командирів спецпідрозділів і „Беркута” під суд, на лаву підсудних. Снайперів, які стріляли, на лаву підсудних. Я питаю: де керівник спецпідрозділу ВВ кримського командування, снайпери якого вбивали людей? Де командуючий ВВ Шуляк, який давав команди вбивати людей? Де заступник міністра МВС Дубовик і Ракушняк, які давали команди труїти людей газом?

Звідки у вас інформація вже сьогодні про те, що саме ці люди давали команди вбивати і труїти людей?

Звичайно, це інформація, яка відповідає дійсності. Все керівництво МВС – я наголошую, не лише Захарченко, а всі, він і всі його заступники – мають сидіти на лаві підсудних. Бо ми сьогодні говоримо тільки про Захарченка, але ж Захарченко давав команди заступникам.

А як ви вважаєте, чому ті люди, які давали вказівки вбивати і труїти людей, чому вони сьогодні невідомо де? Сьогодні з’явилась інформація, що Андрій Клюєв, колишній голова РНБО, ім’я якого вперше прозвучало після розгону студентського майдану, і, між іншим, під час слідчих дій Попов назвав саме це прізвище, і є інформація, що правоохороні органи на чолі з Араковим навіть знають, де ця людина сьогодні перебуває.

Значить, я не виключаю, що, можливо, хтось хоче домовитися з ними за спиною. Тому я зразу 19 числа зареєстрував у ВР проект постанови про заборону виїзду за кордон всіх державних чиновників, всіх керівників органів ЦВК, працівників міліції, прокуратури, суддів. Сьогодні у нас 27 число, а парламент досі цієї постанови не прийняв. Я не виключаю, що є якраз мотиви для того, щоб дозволити комусь втекти. Я хочу попередити тих, хто зараз з нової влади намагається домовитися із злочинцями старой влади: якщо ви, паразити, це зробите, то ми винесемо вас на вилах так само, як винесли Януковича. Жодних кулуарних домовленостей. Жодних індульгенцій. Жодних гарантій. Всі, хто Януковичу радив вбивати людей, всі, хто створював злочинну державу в країні, всі, хто знищував правосуддя в країні, я маю на увазі Лукаш, Портнов, Клюєв, Захарченко, Пшонка, Азаров, Арбузов, Клименко і всі інші міністри, – вони мають бути на лаві підсудних і мають відповідати. Якщо сьогодні ми в Україні не проведемо новий Нюрнбергський трибунал над владою, то ми втратимо. Ми програємо. Революція не досягне результату. Ми повинні провести новий трибунал. Ми повинні весь уряд Азарова разом з Януковичем, разом з його посіпаками посадити на лаву підсудних. Засудити за ті злочини, які вони вчиняли з однією метою, щоб всім іншим владам не було повадно ставати диктатором. Щоб всі, хто прийде до влади, знали, що вони будуть відповідати. Як тільки сьогодні повториться ситуація 2004 року, коли на Майдані обіцяли бандитам тюрми і в підсумку дали можливість цим бандитам втікти, ми програємо. Тому я застерігаю всіх, хто сьогодні прийшов до влади: ніяких кулуарних домовленостей з бандою Януковича.

Сьогодні є підстави говорити, що якісь кулуарні перемовини проводяться?

Я не виключаю.

Чому до цього часу невідомо, де знаходиться колишній вже президент Віктор Янукович? Надходять сигнали, і таке враження, що семеро вже Януковичей у всі сторони світу виїхали. Як працюють наші спецслужби, що вони не можуть знайти?

За моєю інформацією Янукович знаходиться в Криму, в Севастополі, під охороною російських військ. Оце проблема. Тобто ми знаємо, де він знаходиться, але взяти його звідти це проблема. Єдина можливість сьогодні наших спецслужб – це не дати йому звідти втекти. Він може сидіти там, до речі, під охороною російських військ довго. Тому сьогодні головне завдання не дати втекти Януковичу, не дати втекти його поплічникам. Якщо Янукович і його бандюгани Захарченки, Пшонки, Клюєви і т.д., оця сволота втече, то ті, хто дав можливість їм втекти, самі повинні піти на лаву підсудних. Я сьогодні, коли їхав до вас, бачив у фойє ВР на другому поверсі портрети тієї «Небесної сотні». Я кожному в очі дивився з тих загиблих. Там самий старший Яків Зайко, якому 73 роки – народний депутат першого скликання, який на Інститутській загинув. А самий молодший 17-річний Назарій, який теж загинув. І от перед їхньою пам’яттю ми не повинні пробачити ці злочини. Тому я кажу, що якщо будуть якісь домовленості, якщо хтось спробує видати комусь індульгенцію, якщо хтось спробує вивести з-під криміналу, з-під лави підсудних когось із посіпак Януковича, це буде зрада. Тоді буде новий Майдан, і ми винесемо тих, хто захищає Януковича.

Слава тим героям, які полягли за наше з вами життя, але герої не вмирають. Вчора з багатьма кандидатурами, які були запропоновані, люди не погоджувались, і ми не побачили реакції. Ми не побачили реакції на негативну реакцію людей. Яке майбутнє Майдану?

Це помилка тих, хто думає, що знову можна дурити людей, що знову можна ігнорувати їхню думку. Після Майдану, після Грушевського, після смертей українці і Україна стали зовсім іншими. І якщо сьогодні політики цього не розуміють, то вони повинні бути на історичному звалищі. Я бачу, в ВР дехто думає, що через місяць вони розсмокчуться, все спаде, і вони далі сидітимуть. Ні, нічого не спаде. Навпаки градус буде тільки підвищуватися. Тому що Майдан сьогодні це влада. Майдан не уряд. Майдан, де стоять мільйони людей, і це чудово, що нарешті влада почала боятися людей. А те, що вони не прислуховуються так, як вчора, згадана вами історія з представленням кандидатів, я це пояснюю тільки одним – надзвичайною ситуацією, яка є в Україні. Сьогодні треба кров з носу сформувати владу. Тому давайте ми на це зробимо скидку, але тільки на це.

А ви себе бачили у владі?

Я був на передовій і дихав тим газом разом з людьми. Гранати взривалися біля мене, і стріляли в нас не для того, щоб займати якісь посади у владі. Мене не цікавлять ні посади, ні влада. Мене влаштовує посада, яка є – захисник інтересів людей, але для того, щоб ефективніше захищати ці інтереси, я оголосив про те, що йду в президенти України. Я знаю, що якщо люди підтримають мене, ми наведемо порядок в Україні.

Юлія Володимирівна, яка відразу була звільнена після тих подій, заявила, що вона йде з політики. Але якщо вона змінить свою точку зору, змінить свою думку і буде балотуватись в президенти, ви як претендент в кандидати в президенти знімете свою кандидатуру заради Юлії Володимирівни, як людина, яка неодноразово намагалася потрапити до неї на побачення в Харкові, виступали на захист з парламентської трибун?

Кілька місяців тому я казав: якщо Тимошенко піде в президенти, я зніму свою кандидатуру. Але за ці кілька місяців Майдану багато чого помінялось. Я справді доклав багато сил для того, щоб Юля була звільнена, але я йтиму в президенти, бо я вважаю, що сьогодні в країні потрібні нові люди. Сьогодні треба приводити нових людей до влади. Тому я бажаю Юлії здоровя. Влада її знищувала майже три роки в тюрмі, і сьогодні її головне завдання для України, для сім’ї, для себе вона має одужати для того, щоб далі служити країні. Сьогодні, мені здається, ці вибори – не її вибори. На ці вибори повинні йти нові люди. Нові люди, які хочуть змінити країну.

Ви вже заявили, що ви будете балотуватись в президенти. Але не ви єдиний, очевидно, захочете брати участь в президентських виборах. Сьогодні говорять про багато інтриг і про кілька зв’язок таких політичних, які також між собою, крім Ляшка, будуть намагатися здобути президентське крісло. Це зв’язка Кличко–Порошенко із Кличком в якості президента і зв’язка Тимошенко–Яценюк із Яценюком в якості прем’єра. Як можете прокоментувати такі диспозиції, розклад сил, який може відбутися? Якщо повернемося до Конституції 2004 року то власне повноваження президента будуть набагато меншими, то навіщо вам президентська посада, якщо прем’єр-міністр має більше повноважень і він може більше вирішувати і давати?

Перш за все я хотів би сказати, що мене не цікавлять ті різні кулуарні домовленості, ті зв’язки і т.д. За що мене і люди цінять. Тому що я завжди говорю правду. Я відвертий, щирий і представляю інтереси людей, а не олігархів в ВР. На президентську посаду я йду з однією метою – для того, щоб навести лад в країні, подолати корупцію, вичистити Авгієві конюшні. Йду з вилами, граблями, лопатою, бо стільки всякого гною у нашому хліві. Стільки треба роботи робити, що дай бог, щоб за п’ятирічний термін справився. Але це треба починати. Це треба робити і треба показувати приклад з самого верху. Бо коли Янукович на словах розказував нам, пам’ятаєте його наради, де він збирав своїх шестьорок – генпрокурора, міністра МВС і клеїв комедію перед всією країною і давав наряди, як боротися з корупцією. І ті самі шестьорки після цих нарад чемоданами гроші везли йому в Межигір’я. І вся країна це розуміла. І от коли відкрилося Межигір’я, всі побачили, що 4 роки Янукович будував Межигір’я замість того, щоб будувати країну. Людям минулого року до пенсії добавили. Азаров нам крокодилячі сльози лив і казав: затягуйте пояси, грошей немає, і добавив за минулий рік 6 грн. пенсії. Зарплати 40 грн. добавили. Звичайно, грошей немає. Бо коли відкрилися двері Межигір’я, то ми зрозуміли, де всі гроші країни.

Якщо говорити про зв’язки, хоч ви говорите, що не приймаєте участі в кулуарних іграх, але кожного учасника президентських перегонів сьогодні пов’язують із тією чи іншою олігархічною групою.

Ну з ким ви мене можете пов’язати?

Вас теж пов’язують з певними олігархами, яких сьогодні вже немає в Україні.

Про мене розказували мої опоненти, що я проект Адміністрації президента. Так революція показала, хто насправді є проект. Я кілька місяців закликав: ніяких переговорів з Януковичем. Я один з небагатьох депутатів, хто стояв на передовій Грушевського під кулями, під газом. На Інститутській я закликав лідерів опозиції: припинити втрачати час і про щось домовлятися з Януковичем. То хто з нас проект?

Це все правда, я з вами погоджуюсь. Але ви кажете: йти з вилами і лопатами на президентські вибори. Але з вилами, лопатами мало, бо потрібна застава в 2,5 млн. грн. Це гроші немалі, і навіть якщо до купи скласти депутатську зарплату за кілька років, то цих грошей все рівно не виявиться. Звідки ви будете брати ці гроші?

Щодо застави я вважаю, що це взагалі корупційна застава для того, щоб обмежити право людей балотуватися. Ви правильно кажете, 2,5 млн. грн. це величезні гроші, і це штучно встановлюється бар’єр, щоб обмежити можливість балотуватися. Щодо того де я візьму ці гроші… Зараз в Інтернеті ми оголосили, щоб через Інтернет люди скидались, і багато вже відгукнулося. І по-друге, в Україні тисячі людей, які готові сьогодні мене підтримати. Це не олігархи. Це прості люди, які хочуть жити в нормальній країні, які за останні три місяці побачили, хто такий Ляшко, і вони готові сьогодні останнє віддати, щоб я переміг на президентських виборах. Я надзвичайно ціню цю підтримку і обіцяю, що я зроблю все, щоб не розчарувати людей.

Сьогодні новий прем’єр-міністр України розповів, що потрібно починати роботу з фінансового сектора в першу чергу, бо казна державна пуста. Але сьогодні була жахлива картина із жахливим підписом в Facebook – фотографія, з чого починався Майдан. З кількох сотень студентів, які вийшли в четвер під дощем, бо вони відстоювали свій європейський вибір. Сьогодні фактично про ті гасла, які спочатку були на Майдані, вже і не згадують. Як ви оцінюєте сьогодні шанси України поновити процес євроінтеграційний і стати не просто асоційованим членом, а членом повноцінним Ради Європи?

Я думаю, що ці шанси надзвичайно високі, але знову ж таки я хотів би, щоб ми, підписуючи угоду з ЄС, в першу чергу мали на увазі і переслідували і захищали власні національні інтереси України, в тому числі і економічні. Тобто все треба прораховувати. Дивитися, як Україна втратить чи здобуде від того, що відкриє ринок. У нас насправді знищено власне виробництво. У нас за 20 років створили імпортнозалежну економіку, коли до нас завозять весь імпортний хлам. У нас і до цього наші люди без роботи, без зарплати. Тому економічна програма моя, як кандидата в президенти, – відновлення національного виробництва, створення робочих місць через зниження податків, здешевлення кредитів, дерегуляція економіки, захист внутрішнього ринку тощо. І найголовніше – ми можемо розказувати все, що завгодно. Ми можемо підписувати будь-які угоди, але якщо ми не вирішимо одну проблему – не красти і не брехати, ми нічого в країні не вирішимо.

А як так виходить? Перед кожними новими виборами претенденти у президенти, претенденти у депутати ВР повторюють ті самі слова фактично, що і ви, але приходять до влади, і ми бачимо абсолютно інше.

Відповідь проста. Тому що в Україні не встановлено відповідальності влади. Тому що Янукович приходить на посаду президента і перетворюється в диктатора. Коли депутати приходять перед виборами брешуть, а після виборів сидять 5 років в ВР і плюють в стелю і нічого не роблять. Тому я говорю, що треба міняти не просто людей – сьогодні новий уряд вибрали. Треба водночас негайно, невідкладно, поки хвиля не спала, прийняти закони, які встановлюють відповідальність чиновників. Закон про імпічмент президента, механізм відкликання депутатів, механізм відкликання і відсторонення від влади чиновників, суцільну люстрацію зараз треба проводити. Всіх чиновників, які були при владі, усунути від влади: прокурори, судді, міліціонери, всіх міняти. Треба приводити до влади нових людей. Приводити молодь. І це або ми зробимо зараз, або ми більше не зробимо ніколи.

Я не знаю чи це правда чи фейк, заява президента Януковича, який без вісти поки що є зниклий, він виступив із зверненням до українців, в якому заявив, що як і раніше вважає себе президентом України, і сказав: все, що відбувається зараз в ВР України, не має легітимного характеру.

Хай він повісить цю заяву на гвіздок в одному місці біля золотого унітазу. В Межигір’ї золотого унітазу не знайшли, бо він видно його з собою забрав.

Багато іншого чого золотого було.

А якщо говорити серйозно. Янукович делегімітизував себе вбивствами українських громадян. Якщо ця людина цього не розуміє, значить йому треба в дурку лікуватися. А якщо говорити ще серйозніше, я вважаю, що Януковича треба дістати з-під землі. Я готовий на судовому процесі бути обвинувачувачем від Майдану, і я вимагатиму для Януковича смертної кари за ті злочини, які він вчинив перед українським народом. А разом з Януковичем мають відповідати його бандити, яких він привів до влади, і мають відповідати ті депутати, які 19 лютого замість того, щоб прийти в ВР і голосувати мою постанову про заборону використання зброї проти людей, посідали на літаки і потікали. Це дезертири, боягузи, яких треба позбавити депутатських мандатів. Сьогодні вони з’явилися до ВР. Сьогодні вони вже ледь не герої. Сьогодні вони роблять вигляд, що нічого не відбулося. Бондаренчиха, яка 20 лютого, коли вбивали наших людей десятками, в інтерв’ю німецькому журналу сказала: «Беркут» действует недостаточно жестко”. Та хай ця сучка сьогодні повторить свої слова. А вона сьогодні в ВР ходить як ні в чому не бувало. Тому я кажу, що всіх їх, Колесніченків, Царьових, Олійників, Калетників, Бондаренчих, Єфремових, комуняк, які створювали уряд Азарова і голосували за цей уряд, позбавити депутатських мандатів. Я зареєстрував в парламенті проект постанови про заборону КПУ і Партії регіонів як злочинних організацій.

Ви заговорили про соратників Януковича, які свого часу були дуже близькими і радили. Сьогодні Ганна Герман прокоментувала і дала інтерв’ю з приводу того, кого слухав Янукович, і сказала, що він слухав свого сина Олександра і слухав якийсь невідомий таємничий дзвінок, який лунав у нього в кабінеті і всі виходили. Ми бачимо імперські замашки Росії. Ми бачимо, що сьогодні відбувається в Криму. Через кого тепер Росія спробує впливати на політичний процес? Я маю на увазі українських політиків.

Тут багато діячів, які зав’язані на Росію, – Царьов, Колесніченко, Добкін, Константінов. Їх треба просто нейтралізувати і притягнути до відповідальності за сепаратистські заклики, за розкол України. Ви сказали з ким там Янукович радився, від кого він дзвінки отримував. Я думаю, що він дзвінки з пекла отримував, від диявола. Бо тільки диявол міг давати такі поради убивати українських людей. І горіти йому, сволоті, в пеклі за погублені душі.

Я розумію вашу емоційність але давайте будемо більш стриманими.

Я не можу бути стриманим, коли в мене перед очима стоять ці люди… От Жизневський, білорус. Я з ним за півгодини до того, як його вбили, стояв говорив. Є відеозапис нашої цієї розмови. А за півгодини цього молодого хлопця вбили.

Це надзвичайна трагедія для України.

І тому питання в тому, якщо стільки людей полягло, вони недаремно полягли – завдання змінити владу, щоб ніяка більше влада ніколи не стріляла у власних громадян.

Завдання не допустити того, що було допущено в нашій країні.

Слухач: За что люди гибли на Майдане? Если новая власть начинает свою деятельность с того, что выпускает на свободу Маркова, который со своей охраной, такими же отморозками, как и он сам, покалечил и сделал инвалидом человека только за то, что он вышел против установлениия у нас в Одессе памятника этой проститутке Екатерине.

Я абсолютно вас підтримую. Бандит Марков має сидіти в тюрмі. Це людина, яка ненавидить все українське. Вся Одеса знає, що це натуральний урка і бандит, який з бітою ходив і рідного тестя побив і забрав у нього бізнес. Іронія долі. Завдяки українському Майдану бандюган Марков виходить на свободу. До речі, сьогодні на Куликовому полі Марков і його прибічники спалили мій портрет і написали: Ляшка розстріляти і т.д.

Це вам як комплімент просто.

Хай вони собі на одне місце солі насиплять. Я зроблю все, щоб бандит сидів в тюрмі. Я з цього приводу говорив з генпрокурором. Ближчим часом, можливо, навіть завтра до ВР буде внесено подання про позбавлення Маркова депутатської недоторканності і про притягнення його до відповідальності. Чого я і наполягаю, щоб була негайно скасована депутатська недоторканість, щоб такі урки і бандити, як Марков, не ховалися за депутатським мандатом.

Слухач: Я киевлянин, и это все прошло на моих глазах. Я согласен с Олегом Ляшко полностью. Единственное, что бы я хотел, чтобы Майдан вызвал на вече нынешнего премьер-министра и всю тройку нашу и всех остальных, и чтобы они доложили, где и как какая ситуация сегодня. Эти преступники, которых на сегодняшний день еще не арестовали, которые убивали людей и все остальное…

Я з вами згоден, що всі, хто вбивав людей, хто віддавав команди, мають бути притягнуті до відповідальності. Мають ув’язнені бути, і жодної пощади до цих звірів не повинно бути. Користуючись нагодою перебування в ефірі, я хочу звернутися до наших слухачів з Криму. Шановні друзі, я знаю, що у вас там сьогодні дуже напружена ситуація. Вам розказують всяку брехню, що вам заборонять говорити російською мовою – ВР приймає рішення. Не вірте. Все це брехня. Говоріть мовою якою хочете, це ваше право. Голосуйте за кого хочете. Думайте що хочете. Підтримуйте кого хочете. Ми за те і воювали, щоб жити в демократичній країні, де кожна людина матиме право висловлювати свої погляди. Але пам’ятайте, що Крим це є невідємна частина України. Тому не піддавайтесь на всі ці провокації. Не слухайте всю цю брехню. Ні про яке роз’єднання з Україною не може бути мови. Тим більше, що я планую, ось коли буде літо, приїхати в Крим відпочивати. Я всіх закликаю відпочивати в Криму, а не їхати за кордон. Крим український є і буде. Всі депутати ВР, нічого їздити по Майорках, Канарах, Мальдівах. Всі до Криму.

Але тільки справедливо оплачувати свій відпочинок, в тому числі і в Криму.

Источник: Версии
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Facebook
LinkedIn
Twitter
Telegram
WhatsApp

При полном или частичном использовании материалов сайта, ссылка на «Версии.com» обязательна.

Всі інформаційні повідомлення, що розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна

Напишите нам