Олег Ляшко: проблема власти в ее безответственности и бесконтрольности

Наш гість – народний депутат України, лідер Радикальної партії Олег Ляшко. Сьогодні ми поговоримо про ситуацію, яка виникла в країні. Про те, що відбувається в Криму, і про потенційні президентські вибори. Давайте почнемо з того, що відбувається на материковій Україні. Невеличкі групи радикалів постійно збурюють спокій. Це переважно стосується східних та південних областей України. Захопили знову Донецьку ОДА. Як довго це ще буде тривати?
Я хотів би наголосити, що затишшя, яке ми сьогодні маємо, я маю на увазі, активна начебто фаза протистояння з Росією десь минула в порівнянні з минулими днями, але це затишшя дуже оманливе і дуже умовне. Бо ми бачимо, що на сході наш, здавалось би, братній сусід і партнер Росія не припиняє спроб розкачати ситуацію. Коли ви говорите про невеликі групи радикалів, які захоплюють адміністрації, то давайте говорити прямо. Це агенти російських спецслужб.

Яка кількість громадян сусідньої держави, я думаю, що там є і місцеві мешканці, у відсотковому відношенні?

Як мінімум 50-60% заїжджі. Наприклад, в Харкові з Белгорода, з Курська. У Донецьку це з Ростова. Це заїжджі туристи російські, які є агентурою російських спецслужб, які виконують чітке завдання при допомозі місцевої агентури розкачувати ситуацію – створювати картинку для світової спільноти, що мовляв російськомовні громадяни України просяться до Путіна, просять захисту і т.і. Все це технології навмисно для того, щоб створювати інформаційний простір. Насправді переважна більшість жителів Донбасу, я це можу заявляти абсолютно відповідально, адже моя мама родом з Луганської області, і я там виріс і моя рідна земля Луганщина, 90% жителів Донбасу підтримують єдину незалежну соборну і унітарну Україну. Переважна більшість жителів Донбасу говорить російською мовою. Жодних проблем у спілкуванні російською мовою немає. Моя рідня, мої рідні тітки, які живуть в Луганську, говорять російською мовою.

Цих проблем взагалі немає абсолютно. Це штучно вигадано.

Це насправді штучно створена проблема для того, щоб під цим приводом відірвати куски України.

Як ви гадаєте, наскільки в цьому контексті зараз злагоджено працює наша прикордонна служба і служба безпеки України? Заявили, що підсилять контроль на кордонах для того, щоб не пропускати таких от людей сумнівної зовнішності з сумнівною поведінкою і з сумнівною метою поїздки.

Я думаю, що вони працюють доволі адекватно. Хоча хотілося, щоб вони працювали активніше. В першу чергу я вважаю, що наші спецслужби мають негайно затримати всіх тих ватажків сепаратистів, які роблять заяви на розкол України. От якийсь там самопроголошений губернатор Донецької області Губарєв – придурок якийсь.

Йому 31 рік. Начебто підприємець.

31 рік, але придурок кончений. Тому що нормальна людина в такому віці вже б мала думати головою, а він, очевидно, думає не головою, а заднім місцем. Коли він дозволяє собі вивішувати російські прапори на державних установах України. Чи в Севастополі громадянин Росії став мером Севастополя. Це взагалі нонсенс. Це те саме, якби громадянин України став мером десь в Папуа Новій Гвінеї. Тобто російські спецслужби оцих агентів сюди направляють, які себе проголошують новими Стеньками Разіними, то їх треба запакувати в наручники, в багажник і в тюрму. Нехай у діда Лук’яна борща попробує чи баланди – може через три дні прийде до пам’яті. Це речі святі – недоторканість і незалежність України. Я голову відкручу любому, хто буде посягати на ці святі речі.

Можливо, вам відомо, чи ведеться якесь кримінальне провадження з приводу цих екстремістів?

Так, сьогодні я був у виконуючого обов’язки президента України Олександра Турчинові. Ми зустрічалися з головою СБУ Наливайченком, і порушено цілий ряд кримінальних справ за сепаратизм, за розкол України і в тому числі проти Клінчаєва, що стосується Луганська. Це помічник Єфремова, керівника фракції Партії регіонів, який фінансує оці захоплення адміністрацій в Луганську. Проти Кравченка – мера Луганська, проти Голенка – голови Луганської обласної ради. Коли я чув, що кримчани звертаються до Путіна про введення військ, це виглядало як трагедія. Коли я чую, що Луганська обласна рада звертається про введення військ до Путіна, це виглядає як фарс.

Ну вони ж сказали, що їх змусили.

Змусили? Якщо змусили, то хай збираються негайно на сесію обласної ради і приймають рішення, як це зробила Херсонська обласна рада, як це зробила Одеська обласна рада, про підтримку територіальної цілісності і незалежності України. Мене ніхто не зможе змусити відректися від України. Якщо Голенка змусили, то такий він патріот.

Коли ухвалювали на посади голів облрад, ми ж знаємо про призначення кількох олігархів – Коломойський і Тарута. Якщо Коломойський дійсно фактично зараз сприяє забезпеченню спокою в Дніпропетровській області, то в Донецьку чомусь цього не відбувається. Виходить, Тарута не виправдав цих сподівань?

Щодо призначення олігархів на посади в органах державної влади я, наприклад, категорично проти присутності олігархів у владі, але в даному випадку, зважаючи на ту ситуацію, яка дуже небезпечна, можливо, це і виправданий крок. Щодо ситуації на Донбасі. Я думаю, що тут має активніше втрутитися Рінат Ахметов. Адже це людина, до слова якої на Донбасі прислуховуються, і, наскільки я знаю, Ахметов неодноразово робив заяви про підтримку територіальної цілісності. Можливо, хтось його не почув. То я думаю, що він вправить мозги тим, хто не почув, і зробить так, щоб на Донбасі був спокій і щоб не було загроз територіальній цілісності України.

Бачимо сьогодні, трошки пошуміли біля Одеської ОДА, але потім прийшли ті, хто на підтримку унітарності держави, і власне на цьому воно десь і якось закінчилося. Те ж саме було і в Херсоні, Миколаєві, а от в Донецьку зараз дуже активно.

Саме тому я лечу сьогодні в Донецьк, для того щоб зустрітися з донетчанами. Щоб поспілкуватися з ними і сказати: хлопці, шахтарі, козаки, вам нічого не загрожує. Ми як були разом, так і будемо. Ніхто не посягає на ваше право говорити російською мовою, якщо це рідна для вас мова, але водночас дайте мені, будь ласка, можливість і право говорити рідною українською мовою. Бо коли, наприклад, мені в Криму кажуть: «говорите по-русски». Чому я маю говорити російською? Я українець, і це моя мова рідна. Я ж не заперечую, щоб люди говорили російською. То чому мене мають позбавляти цієї можливості? Я бачив багатьох татар, які якраз розмовляють українською мовою краще, ніж Азаров. Я вважаю це надуманими приводами для розколу країни. Підстав для розколу України немає. Ні про який особливий статус Донбасу, про проведення якихось референдумів і визначення статусу не може бути і мови, бо місце Донбасу в Україні зрозуміле. Це найпотужніший промисловий центр країни. Це найвідоміший край, звідки вийшли десятки найвідоміших у світі українців. Це промислове серце країни. Про яке місце Донбасу може йти мова? Його місце давно визначене.

Вялотекуче протистояння, яке триває в Криму. Там же не видно просвіту. Так же не може тривати вічно. Наші військові в своїх частинах заблоковані, невідомо хто, так звані якісь активісти, ці частини блокують.

Активісти, які зі снайперськими гвинтівками і з кулеметами.

Так. Це ж має бути логіка закінчення цього процесу.

Перш за все я хотів би подякувати нашим героям, нашим морякам, нашим прикордонникам, які вірні присязі на вірність українському народу, які, незважаючи на психологічний тиск, на моральний, на фізичний тиск, продовжують тримати оборону, тримати рубежі. Якщо хтось із них чи хтось із родичів слухає наше радіо, то передайте цим козакам вітання, побажання, і вся Україна тримає кулаки за цих наших людей. Скільки це буде продовжуватися, це залежить від нас, від нашої позиції, від тиску міжнародного товариства. Я абсолютно твердо переконаний, що тільки рішучі і адекватні дії здатні зупинити той безпредєл, який сьогодні відбувається в Криму. Де-факто Крим сьогодні на російських штиках тримається. Незаконна кримська влада – Аксьонов, Константинов, проходімець, який моїй сім’ї винен гроші, тисячам сімей винен гроші. „Константинов консоль” – фірма, яка взяла гроші і ні квартири не повернула, і ні гроші не повернула. Сьогодні вони створюють якусь квазідержаву. Зрозуміло, що ніхто в світі не визнає цю квазідержаву. Ситуація тримається на російських штиках. Сьогодні в цій ситуації ми маємо діяти адекватно, рішуче, але водночас спокійно і не дати привід загарбникам використати ці провокації для того, щоб оголосити війну із стріляниною і всіма іншими тяжкими наслідками. Я впевнений, що ми розрулимо ситуацію в Криму. Питання тільки коли. Це залежить від багатьох факторів, і в тому числі наскільки рішуче ми будемо діяти. Сьогодні російський «Газпром» заявив, що вони скасовують знижку на газ для України. Отже повинні негайно скасувати Харківські угоди про продовження перебування ЧФ РФ в Криму до 2042 року. Вчора Путін на прес-конференції заявив про те, що раз в Києві відбулася революція, то вони не відповідають і не беруть на себе зобов’язань по Будапештському меморандуму, де Росія в тому числі була гарантом нашої територіальної цілісності в обмін на здачу ядерної зброї. Якщо Путін каже, що вони не відповідають по меморандуму, тоді ми з таким же успіхом можемо заявити, що ми нічого Росії не винні ні за газ, ні за все інше. І ми можемо денонсувати взагалі угоди про перебування флоту в Криму. Тобто треба діяти адекватно. Бо ми сьогодні побачили, що ЧФ це як троянський кінь.

Ми і раніше розуміли, що це троянський кінь.

Але цей кінь мовчав. А сьогодні він почав діяти, і з цього троянського коня почала випадати піхота. Сьогодні майже 20 000 російських військовослужбовців в Криму. Якщо ми сьогодні не будемо шукати протиотруту цьому, то боюся, що ми назавжди втратимо Крим. А це абсолютно неприпустимо. Я хочу запевнити кримчан, адже до мене впродовж останніх діб, коли відбуваються всі ці події, звертаються тисячі людей з Криму – на пошту, на телефон. Я хочу сказати нашим жителям-українцям на півострові Крим, Україна ніколи не відмовиться від Криму. Ми ніколи не віддамо ні метра землі. Ми будемо відстоювати кожен метр, кожен кусочок нашої української землі.

Вчора на прес-конференції, відповідаючи на запитання журналіста, Путін фактично відмовився від майже 20 000 своїх вояків.

Так, він здав їх.

Це люди поза статусом.

Так, і вони за правилами війни, за правилами військового часу, якщо це військові, які себе ідентифікують, до них одне ставлення. Якщо це загарбники без роду, без племені, то до них зовсім інше ставлення. Я, до речі, хочу поспівчувати і нашим російським солдатам. Нашим, можливо, не зовсім правильно сказано. Російським солдатам, які сьогодні захоплюють наші військові частини. Нехай вони подивляться, як головнокомандувач їхній від них відмовився. Кинув їх напризволяще. Зробив фактично з них терористів. Тобто нехай ці російські військові вони розуміють, що з ними буде завтра.

Я так розумію, що розрахунок був на що? Якщо наші збройні сили починають агресивно захищати, Аксьонов кричить, що тут громадянська війна, і відповідно офіційно вже Росія як миротворець може ввести війська. Так, як було в Абхазії, Осетії. Мабуть, цього очікують?

Розрахунок Путіна був такий самий, як у Гітлера в 1941 році. Коли він напав на Радянський Союз, і у них була мета за 3 місяці завоювати весь Радянський Союз. Але обламав шию і обламав зуби. Так само Путін розраховує, що за рахунок провокацій на сході, за рахунок засланої агентури, яка створюватиме видимість народного невдоволення, народ підніметься і тоді позве їх захищати, і вони як переможці, і їх тут з квітами будуть зустрічати. Але не так сталося як гадалося. Навпаки загроза зовнішньої агресії об’єднала український народ незалежно від мови, незалежно від політичних поглядів. Тисячі чоловіків і жінок пішли до військоматів записуватись і обороняти Україну. І це те, що зупинило Путіна, бо він побачив, що йому, можливо, вішали лапшу на вуха, що тут їх ждуть ледь не з хлібом і сіллю, а вони тут нікому не треба. Якщо ви хочете приїздити в гості, якщо ви хочете приїздити як брати, як сусіди, будь ласка, ласкаво просимо, але якщо ви йдете до нас як загарбники, то ви тут і залишитесь.

Як, на вашу думку, ці перші тижні працює уряд над реабілітацією економіки України?

Після влади Януковича ми отримали провалля, розкрадені кошти, провал економіки. Тому що всі мільярди за 4 роки Янукович спрямовував на будівництво Межигір’я, а не на те, щоб вирішувати соціальні проблеми людей.

Не тільки Межигір’я. Він думав, що приватизував країну, а не вийшло.

Звичайно. Але вкладав тільки в Межигір’я. Щодо економічної політики нинішньої влади. Те, що я чую, мене не зовсім влаштовує. Розказують, що заради отримання кредиту від МВФ збираються підіймати ціну на газ для населення, збираються забирати пільги в чорнобильців і в інших соціально незахищених категорій громадян, збираються обмежувати інші соціальні програми. Я категорично проти цього. Вийти дуже просто. Перше, не красти, не брехати. Мільярди доларів, які вкрав Янукович, повернути до бюджету. Міжнародна спільнота готова нам допомагати в цьому. Треба радикально міняти економічну політику: зниження податків, здешевлення кредитів, дерегуляція економіки, захист внутрішнього ринку для того, щоб відроджувати національне виробництво. Я категорично проти того, щоб ми кредити спрямовували на проїдання – на зарплати і пенсії. Сьогодні кредити беруться на те, щоб покривати дефіцит бюджету, і на те, щоб виплачувати зарплати і пенсії. Я категорично проти цього. Бо я вважаю, що кредити якщо брати, тільки на створення робочих місць для молоді, на відновлення національного виробництва, щоб створювати додану вартість і щоб була можливість повернути ці кредити. А брати кредити проїдати, щоб завтра нові кредити набирати, це неправильна політика. Треба внести зміни до закону, щоб уряд погоджував з ВР напрямок використання кредитних ресурсів. Коли беруть кредити, щоб ми бачили, куди вони використовуються і з якою метою використовуються. Я категорично проти того, щоб зменшувати соціальні стандарти життя громадян. Вони і так низькі. Переважна більшість людей, 5 млн. людей отримують пенсію менше 1 тис. грн. В тому числі і моя мама. Не виконуються закони про статус дітей війни. То чому повинні прості люди відповідати за те, що Янукович все розікрав? Януковича треба брати за одне місце. Хай відповідає.

Наскільки це може затягнутися?

Якщо ми вже говоримо про шокову терапію, давайте цю терапію починати з верхів. Минулого тижня ВР проголосувала про ліквідацію пільг для депутатів. Дуже добре, але треба йти далі. Треба ліквідовувати всі пільги для всіх державних чиновників. Треба ліквідовувати автопарки. В ВР автопарк 270 автомобілів. Для чого вони треба? Те саме в президента. Те саме у Кабміна. Скорочувати пільги. Скорочувати чисельність чиновницького апарату. Ліквідовувати обласні і районні адміністрації.

Вже якийсь час триває виборча кампанія на посаду президента України. Наскільки ця виборча кампанія може пройти нормально в умовах такої нестабільності?

Я не бачу підстав для того, щоб ця виборча кампанія пройшла ненормально. Я сподіваюся, що вибори будуть чесними, без фальсифікацій. Бо якби був Янукович, зрозуміло, що не було б ніяких виборів, і черговий би Підрахуй намалював би результат цих виборів і освятив би Януковича, і той би знову сів і грабував Україну і ставив би нові золоті унітази в Межигір’ї. Сьогодні я сподіваюся, що вибори будуть чесними і ми будемо брати в них участь.

Ці радикально налаштовані люди, якщо тут затримаються, можуть заважати процесу виборів.

Ми їх попросимо туди, звідки вони прийшли. Ситуація зараз насправді на сході стабілізується. Непрошені гості, які приїздять туди, влаштовують дебоші, получать ногою під одне місце і вилетять швидко туди, звідки з’явилися.

Можливо, вам відомо, які вже є кандидатури на посаду голови держави?

Я. Сьогодні відбувся з’їзд Радикальної партії, я дякую однодумцям за підтримку, які висунули мене кандидатом в президенти України. Я іду в президенти для того, щоб в країні наводити порядок. Україні потрібен сильний президент, рішучий, який здатен відновити справедливість, долати корупцію тощо. Ми вважаємо, що ми з цим завданням справимося.

А хтось ще є?

Попитайте у тих, хто йтиме. Ми нікого не боїмося. Для нас тільки громадяни.

Можливо, вам просто відомо?

Та хай хто хоче, той і йде. Ми здолаємо всіх, хто йтиме. Ми переможемо, але чесно.

Ми сподіваємося, що ці вибори мають бути чесними, що не буде вже фальсифікацій.

Люди кажуть, що, ходи не ходи, все рівно намалюють. І Партія регіонів так і збиралася зробити. В 2010 році Янукович відносно чесно виграв вибори. Наголошую – відносно, бо на Донбасі були фальсифікації. Але йому дали можливість дотримати владу і що він зробив? Він узурпував цю владу.

Слухач: По поводу дебошей в Харькове. Это уже известные лица, приезжие из Ивановской области. Евромайдан принял решение не собираться, чтобы избежать провокаций. Надо срочно сегодня выделить диапазон, где бы вещала ваша станция, чтобы люди слышали правду.

Я теж вважаю, що в інформаційній війні Україна поки що програє, бо російські телерадіоканали бомбують власне населення і весь світ, показуючи бандерівців, які ледь не вбивають і не четвертують російськомовне населення. В цьому плані, звичайно, українським органам треба попрацювати для того, щоб доносити інформацію про справжній стан подій, які є в Україні, на зрозумілій мові, в тому числі і на російській.

Я думаю, що українську також розуміють так, як і російську?

Я маю на увазі, для світу.

„Уряду необхідно заборонити на півдні і сході місцеві трансляції російських телеканалів. Треба взяти їх під контроль”.

Я підтримую цю пропозицію. Адже сьогодні російські канали перетворилися в рупори пропаганди. Це не ЗМІ, які об’єктивно подають різносторонні думки. Вони нагло, цинічно брешуть про Україну, про ситуацію в Україні. Інформаційна війна це одна із складових війни. Тому вони мають бути заборонені для того, щоб не зомбувати і не брехати.

„Зараз, може, не до цього, але треба розібратися з тими силовиками, які мали напрацьовані контакти з вуличними бандюгами і легко скеровували їх проти народу. Мусять бути списки цих зв’язківців. Очевидно, це робилося через всілякі бійцівські клуби”.

Абсолютно правильно. Зокрема, в Харкові клуб „Оплот”, яким керує полковник міліції Жилін. Ми, до речі, знайшли матеріали, 13 грудня минулого року колишній міністр МВС Захарченко нагородив Жиліна орденом. Жилін організовував тітушок, які громили і били людей. Тому Жиліна, шановні харків’яни, цього подонка треба знайти з-під землі і привести в Київ на суд. Якщо вони не довіряють українським судам, і правильно роблять, бо Янукович знищив українські суди, значить ми його відвеземо в Гаагський трибунал.

Слухач: Наскільки зараз актуально щодо дітей і онуків нашої еліти, яким виповнилось більше 18 років, показати приклад для народу і не ховати своїх дітей по Гарвардам і Кембріджам, а, взявши приклад з британських принців, разом з простими людьми йти в авангарді на захист України?

Моїй доньці, до речі, 11 років. Я думаю, якби їй було 18 років, звичайно, вона б нікуди не ховалася, а теж пішла на передову, бо у мене Владіслава дуже активна і дуже бойова патріотична дівчинка. Що стосується дітей нашої еліти, я теж згоден, хай забирають їх і привозять сюди, якщо вони справжні патріоти. До речі, я пропоную всім народним депутатам, які в цей важкий час втекли з України, які десь були по закордонах, позбавити їх мандатів. Бо якщо в той час, коли в людей стріляли на Майдані, вони тікали із „Жулян”, із „Борисполя” за кордон, то такі вони народні депутати. Вони зрадники і боягузи.

Якщо ми згадаємо, тоді парламент фактично взагалі не працював.

І, до речі, де ті ініціатори, які приймали закони 16 січня? Їх немає. В парламенті немає ні Олійника, ні Калетніка, ні Царьова, ні Колесніченка, а зарплата їм капає. Я зустрічався сьогодні з Турчиновим і його поросив негайно припинити виплату зарплат цим зрадникам. Бо вони ходять бог знає де, а їм зарплата йде.

Ви ж можете це вирішити на пленарному засіданні?

Звичайно, так і зробимо.

Слухач: Ви як депутат знаєте закон від 2000 року про правила введення на територію України іноземних військ. Там є один з пунктів, коли в державі є агресія з боку другої сторони, Україна має право звертатися навіть і до НАТО, і до всяких інших і просити військової допомоги. Може, настав час?

Для того, щоб ми мали гарантії безпеки, сьогодні прийшов час відмовитися від позаблокового статусу України. Треба подати заявку на вступ до НАТО. Треба переглянути наш без’ядерний статус. У нас є всі можливості для наших науковців, щоб вони відновили ядерний статус України. Ми так само маємо негайно просити ЄС підписати угоду про асоціацію. Ми маємо вирішувати питання про денонсацію перебування ЧФ РФ в Криму. Це ті мінімальні гарантії, мінімальні кроки, які ми маємо здійснити для того, щоб отримати гарантії. Щодо введення іноземних військ в Україну. Рішення про введення іноземних військ в Україну може приймати відповідно до законодавства лише ВР України. Тому коли Путін і російські посадовці говорять, що звернувся до них Янукович з проханням ввести війська в Україну, Янукович вчинив державну зраду. Він не мав права цього робити. Він звернувся про введення іноземних військ в Україну! Ви розумієте, наскільки це обмежена людина, коли вона не розуміє елементарних речей, що недоторканість України це свята річ, і ніяка посада не коштує територіальної цілісності і недоторканості України. Янукович це маріонетка в руках Путіна. Путін його використовує для того, щоб легітимізувати свої дії загарбницькі по відношенню до України. А насправді Янукович це політичний труп, бо він зрадив Україну, український народ, і навіть росіяни визнають, що у нього немає жодного політичного майбутнього. Але водночас вони його використовують, бо їм Янукович до лампочки. Їх цікавить тільки Україна, щоб Україна стала залежною і стала колонією Москви.

До речі, щодо цього законопроекту, який передбачає позбутися статусу позаблокового. Які в нього є перспективи?

Я вважаю, що якщо депутати думають про майбутнє країни, то треба вирішувати це питання. Адже сьогодні ми маємо передишку, а що буде завтра? Невідомо. І тому для того, щоб мати страховку на багато років вперед, ми маємо входити до військово-політичного союзу, який би нам давав гарантії безпеки. На сьогодні такий союз один – НАТО.

Слухач: Я вже в грудні ходив і просив: надрукуйте всю цю бандитську владу, і я вже розповсюджу. На сьогоднішній день не можна послати туди автобуса і послати туди хлопців, щоб зібрати і вивезти їх з Криму?

Я з вами абсолютно згоден. Ми маємо діяти рішуче і адекватно. Мені дуже приємно, я от їздив по військоматах для того, щоб зустрітися з нашими людьми – патріотами, які готові захищати країну. Тисячі людей готові захищати. Якщо нога окупанта ступить на українську землю, ми будемо відстоювати і ті плани, які вони будуть по загарбанню України, нічого їм не вдасться. Шановні слухачі, напишіть мені, будь ласка, що я маю зробити, щоб ви за мене проголосували.

„Чи підтримуєте ви створення народної організації, яка б контролювала діяльність ВР та чиновників?”.

Проблема нашої влади, що вона абсолютно безвідповідальна і безконтрольна. Сьогодні завдання не міняти шило на мило, не міняти одні прізвища на інші, а міняти систему влади, і повинні бути встановлені механізми відповідальності, в тому числі і народного контролю. Майдан має діяти від села до Києва. Щоб чиновники не розслаблялися. Бо через місяць вони захочуть спочивати на лаврах і робити те саме, що робили до цього. Не дамо. І тут люди повинні бути дуже активними.

„Чи варто зараз приймати закон про вступ до НАТО? Тому що не всі його можуть сприйняти”.

Я думаю, що якраз сьогодні більшість громадян, побачивши ситуацію, побачивши напад на нас, сьогодні значно більше прихильників, щоб Україна визначилась. Як Україні захищатись? Коли за 4 роки банда Януковича ледь не знищила армію, довела її до такого зубожіння, як і весь український народ. Тому сьогодні дуже актуальне питання і завдання і дуже актуальний лозунг „Народ і армія єдині.”

Источник: Версии
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Facebook
LinkedIn
Twitter
Telegram
WhatsApp

При полном или частичном использовании материалов сайта, ссылка на «Версии.com» обязательна.

Всі інформаційні повідомлення, що розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна

Напишите нам