Олег Ляшко: Россия ведет себя по-варварски

Наш гість – Олег Ляшко, народний депутат України. В ВР сьогодні було прийнято кілька ключових законопроектів, але там не знайшли консенсусу, і Турчинов розпустив депутатів до 8 квітня. Україна сьогодні знаходиться перед загрозою військового втручання – надзвичайна серйозна ситуація. Такої страшної, небезпечної ситуації не було за всі роки незалежності України. А депутатів розпускають. Як це називається?
А так само, як ви вважаєте, я вважаю, що це абсолютна дурниця, що парламент має працювати в режимі нон-стоп, тобто без перерви.

Вночі повинен працювати в такий період складний.

Я з вами абсолютно погоджуюсь, що в умовах смертельної небезпеки, яка нависла над Україною, в умовах військової загрози, в умовах, що на кордонах російські війська зосереджені – порядку 200 000 людей із технікою, із озброєнням, які готові за дві години прибути до Києва на танках, ВР не має права на жоден день відпочинку. Мені це нагадує події до активної фази нашої революції, до 19 січня, коли я звертався до тодішнього голови ВР Рибака з вимогою скликати ВР, приймати рішення, які б вирішили ті питання, які піднімав Майдан. А Рибак робив вигляд, що нічого не відбувається, і на тижні розпускали ВР. У підсумку заговорила вулиця Грушевського.

Очевидно, Рибак не просто так робив вигляд, що нічого не відбувається – у нього була команда?

Янукович казав: сиди, дед, не дергайся, ми за тебе все порішаєм. От і порішали, що загинуло більше сотні наших бойових побратимів, сорок днів від вбивства яких, цю страшну дату, ми відзначали у неділю. Я теж за те, щоб ВР працювала. А чому сьогодні розійшлися? Бо ламали списи навколо закону про зміни до закону про місцеві вибори, де йшлося в тому числі про розпуск комісій виборчих в Києві, в Одесі. Одні хотіли розпустити їх, а інші не хотіли. В підсумку завалили закон. Я вважаю, що це є абсолютно безвідповідальним. Зверніть увагу, скільки народних депутатів на сесію ходить – 230-240. Вони, дармоїди, розслабилися. Після революції перелякалися і почали трохи працювати.

А дармоїди це хто?

Більшість депутатів. Це ті, хто не ходить до ВР. Ті, хто не голосує за закони. І комуняки не ходять, «регіонали» не ходять.

Комуняки якраз ходять, але нічого не голосують.

Значить вважайте, що не ходять. Бо вони ходять тільки для того, щоб шпигувати, а потім в Кремль доповідати, які питання розглядалися у ВР. «Регіонали» не ходять. Частина від коаліції не ходить. Я називаю дармоїдами тих, хто отримує зарплату, хто має депутатський статус і не ходить на роботу, не працює і не голосує. Розслабилися дармоїди. Відповідь на це є одна – дострокові вибори в ВР. Отоді зашуршать зразу.

Поки дострокові парламентські вибори відбудуться, потрібно вирішувати ключові, життєво важливі для України питання. Комуністи приходять до ВР, начебто сьогодні обіцяли, що будуть голосувати. Я уважно стежила за роботою депутатів в сесійній залі і бачила, що жодного голосу практично за жоден законопроект комуністи не подали. Ви як народний депутат України зареєстрували законопроект, щоб з них утримували зарплату в ті дні, коли вони не приносять ніякої користі?

Я не лише звернувся з листом до голови ВР Турчинова з вимогою припинити виплати депутатам, які не ходять на роботу. Я взагалі вимагаю позбавити комуністів депутатських мандатів, розпустити фракцію КПУ, як таку, що створена незаконно, і ініціювати звернення відповідно до законодавства до суду про заборону КПУ як посібників окупантів.

Симоненко навіть в президенти зібрався.

Це п’ята колона, яка сьогодні працює на окупанта, яка не голосує за жодні законопроекти, які б давали можливість зміцнити обороноздатність країни, які б давали можливість вирішити проблеми країни. Комуністи не голосували за звернення ВР до Росії з вимогою вивести війська з Криму. Тобто про що вже далі говорити? Так само «регіонали» не голосували. Тому я кажу: комуністи і Партія регіонів це сьогодні посібники окупанта. Тому повинна бути надана відповідна оцінка їхнім діям. Крім того, вчора Колісниченко заявив про те, що отримав російське громадянство. Я питаю: на якій підставі він досить має мандат? Царьов, який їздив по російських ефірах, освячує розкол країни, сепаратизм, закликає російські окупаційні війська до України. Царьова вчора ЦВК реєструє кандидатом в президенти України. Оце називається демократія абсурду.

Бачите, чим більше таких Царьових зареєстрованих, тим більше шансів у вас стати президентом?

Ні, питання не в тому. Я кажу про те, що наша країна демократична, але Україна виграє тільки тоді, коли ми будемо дуже жорстко і рішуче оборонятися. Ніде в інших країнах світу ви не знайдете колабораціоністів, ви не знайдете посібників окупантів, які будуть мати легальну можливість балотуватися в президенти. Я хочу нагадати, коли почалася Друга світова війна, США інтернували, тобто в концентраційні табори посадили 150000 громадян своєї країни японської національності. Те саме робили інші країни світу. У нас колабораціоністи, посібники окупантів, які освячують розкол країни, які плескають, коли російські війська захоплюють українську територію, вони балотуються в президенти. Можете уявити, щоб я балотувався в президенти Росії?

Ні. Ну, від вас можна чекати чого завгодно.

Ні, але б мені не дали можливість цього зробити. А у нас можна. Тому я кажу, що треба припинити оцю миролюбиву політику, яка призведе до поразки, треба захищати рішуче національні інтереси України, суверенітет і територіальну цілісність.

Чому ми сьогодні зайняли таку мирну позицію по відношенню до окупантів?

Я думаю, що і бояться, і не вміють, і не здатні брати на себе відповідальність, не здатні приймати рішення і домагатися їх виконання. Я одразу, як тільки почалася інтервенція, вимагав від ВР рішучих дій – заблокувати, послати туди спецпідрозділи, підняти війська, затримати, арештувати, ліквідувати і захищати Крим. На мене вискакували Шуфричі, Зарубінські і розказували: він провокатор, він поджигатель війни. У підсумку ми сьогодні маємо окуповану тимчасово частину нашої території. Тому я кажу, що Україна виграє тільки тоді, коли ми будемо дуже рішуче захищати. А на превеликий жаль, сьогодні маємо людей, які, очевидно, не здатні віддавати накази, рішуче захищати рідну країну. Якби я був президентом, я метра землі нашої не віддав би. Я зубами гриз би ту землю. Я б всі війська послав. Я особисто повів би ті війська, але жодного метра української землі я б нікому не віддав.

Ви сьогодні зустрічалися з морпехами. Як вони описували свій емоційний стан, перебуваючи ще там, на півострові?

Сьогодні в мене зустріч була в президентському полку. В цьому полку, крім особового складу президентського полку, я зустрічався з Феодосійським батальйоном морської піхоти, який був переведений з Криму. Частина людей – 140 чоловік зі складу батальйону залишились вірними присязі Україні. Я їм подякував. Я вибачився перед ними за політиків, які не дали їм команди стріляти, які не дали їм команди йти вперед, а давали тільки команду стояти, триматися і не піддаватися провокаціям. Я бачив високий їхній бойовий дух – вони готові і далі захищати Україну.

Подарунки привезли молодятам чи ні?

Молодятам яким?

Троє пар сформувалися вже в Києві в Центральному ЗАГСі. В неділю одружилися морпехі зі своїми нареченими.

Я про це не знав. Я вітаю. Ми завтра привеземо, там у казармах живуть сім’ї із дітьми. В них доволі обмежені побутові умови. Я пообіцяв, і завтра ми їм передамо пральну машину. Крім того, у цьому полку забрала злочинна влада попередня навіть спортзал. Хлопці не мають можливості тренуватися. Зараз у ВР багато олігархів, і треба пройти по залу і потрусити цих багатеньких Буратіно і витрусити на футбольне поле для наших захисників Вітчизни, на баскетбольну площадку і на волейбольну площадку.

Про басейн не забудьте.

Ні, басейн то дуже дорого. Давайте хоча б футбольне поле зробимо.

Лавров назвав три умови, які повинна виконати Україна.

Федералізація, друга державна мова і позаблоковий статус України. До речі, зверніть увагу, Лаврову підспівує канцлер Австрії, який те ж каже. Сьогодні я чув заяву міністра закордонних справ Німеччини, який каже, що не бачить жодних перспектив членства України в НАТО. Я розумію, це вони роблять заяви заспокійливі для Росії. Я вважаю, що це категорично неправильна позиція – позаблоковий статус України показав, що ми реально не маємо жодних гарантій захисту суверенітету реальних. Одні заяви, які насправді не дають можливості захистити. Тому Україна, на мою думку і як кандидата в президенти, у випадку перемоги в президентських виборах я це буду робити – я невідкладно подам заяву про вступ України до НАТО і до ЄС. Адже на мою думку і думку майже 70% українських громадян, НАТО саме є та військово-політична організація, яка дає можливість отримувати колективну безпеку. Крім того, я вважаю, було катастрофічною помилкою відмовитися від ядерної зброї. Нехай би не мали третій в світі потенціал, який був станом на 1994 рік, хай би він був значно менший, але ядерна зброя це зброя стримування. Я впевнений, якби у нас була ядерна зброя, жодна країна не полізла б до нас. Щодо вимог Лаврова, щодо федералізації – федералізація це шлях до розколу і розпаду країни.

Я просто не можу зрозуміти, чому Росія диктує нам, як нам жити.

Тому що Росія вважає, що ми маємо виконувати їхні вимоги. Тому що Росія і досі продовжує нас вважати молодшим братом. Тому що Росія вважає, що вона може диктувати нам умови під дулами танків, під дулами ракет і пістолетів. Ми не диктуємо Росії, який в них має бути територіальний устрій, яка в них має бути державна влада. Ми розраховуємо на те саме від Росії. Ми вважаємо, що Росія веде себе абсолютно недипломатично. Росія поводиться по-варварськи. Російська влада веде себе нагло. Чому Росія наполягає на федералізації? Тому що федералізація – шлях до розпаду країни. Спочатку федералізація, потім місцеві референдуми, як в Криму, потім розкол України. Ні про яку федералізацію не може бути мови. А ми маємо говорити про децентралізацію. Тобто надання місцевим громадам якомога більше повноважень. Щодо другої державної мови: я з повагою ставлюся до російськомовних громадян. Я вважаю, що кожна людина, яка розмовляє російською мовою, має право говорити російською мовою і нехай говорить, але державна мова в Україні повинна бути одна – українська мова.

Росія веде себе по відношенню до нас по-варварськи, не по-братньому, не по-сусідськи, просто як агресор.

Вона така і є.

Це ми з вами говоримо про це. В ВР говорять про це. Люди на вулицях про це говорять. Очевидно, що потрібно, щоб була адекватна відповідь на будь-які такі заяви.

Адекватна відповідь буде тоді, коли наша країна буде сильною. Вони дозволяють собі розмовляти з нами так, бо вони вважають, що ми слабка країна. Янукович і його банда знищили збройні сили. За останні 23 роки ніхто не приділяв уваги збройним силам. Росія може дозволити собі мову ультиматумів, бо вони мають мільйонну армію, вони мають ядерну зброю.

Які б не були ми слабкі, ми повинні бути горді. Ми повинні гордо відповідати на будь-які виклики.

Я думаю, що ми можемо сказати, що ми горді, але крім того, що ми горді, ми повинні ще бути сильними і в економічному плані, і у військовому плані, і в політичному плані. І безумовно, які б Росія не ставила нам ультиматуми, ми з повагою ставимося до російського народу, але ми українці, ми незалежна нація, і ми самі визначимо, як нам жити, без підказок ззовні.

Слава богу, хоч українське МЗС з його новим очільником Андрієм Дещицею креативно відповідає завжди.

Коли Лавров сказав, що вони пропонують федералізацію, то я в Facebook написав: я не заперечую, я за, за умови, якщо Росія буде республікою в складі Української федерації. Хочуть федерацію, хай їдуть до нас.

Москва буде у складі Чернігівської області.

Ні, Москва буде районним центром. Звідки починались. Там жаби на болоті квакали, коли мій славний Чернігів стояв, і Київ із золотими куполами. Тому вони не мають жодного права нам диктувати.

Я спілкувалася перед вами з представниками Донеччини. Зараз там найбільш поширені сепаратистські рухи. Там регулярно збираються антиукраїнські мітинги з такими закликами про федералізацію. Надійшла в облраду заява про те, щоб дозволити проводити місцеві референдуми і вводити другу мову російську. Мене просто вибиває позиція керівників міста, які відверто потакають сепаратистам, а центральний Київ сидить і нічого з цим не робить.

Я бачив кілька заяв мера міста Донецька Лук’янченка, де він доволі негативно оцінює всі ці наміри, а він проти федералізації і проти сепаратизму. Важливо, щоб далі заяв ще були конкретні дії. А деякі мери справді потакають і в Луганській, і в Донецькій області. Оті так звані сепаратистські мітинги це робота російських спецслужб. Проводять ті мітинги агенти російські. Фінансують ці мітинги за рахунок резидентури російської. ФСБ російське передає десятки мільйонів доларів на організацію антиукраїнських мітингів в Одесі, Луганську, Харкові, Донецьку. Тому я зареєстрував у ВР кілька законопроектів – один із них про заборону іноземцям брати участь в акціях масових в країні. Якщо, наприклад, їх ловлять тут в захопленнях обладміністрацій. то не лише заборона на в’їзд до України, а мінімум на 15 років. Я пропоную запровадити кримінальну відповідальність за підняття на державних установах прапорів іноземних держав. Я пропоную на 5 років ув’язнення за подібні дії. Я пропоную позбавляти українського громадянства тих громадян, які з російськими прапорами закликають до введення військ іноземного окупанта в Україну, які закликають до розколу України. Ці люди не мають права бути українськими громадянами. Хочуть Росію, нехай їдуть в Росію і отримують там російське громадянство.

У нас надзвичайно серйозна сьогодні зовнішня загроза територіальній цілісності України, але нам потрібно і всередині побороти, подолати такі сепаратистські та інші настрої, бандитські навіть. Як прокоментуєте той факт, який стався вчора ввечері – стрілянину в центрі міста?

Стрілянина в центрі міста це ганьба. Це дискредитація Майдану. Це дискредитація України. Я думаю, що російське ФСБ і Путін в долоні плескають, коли отримують повідомлення. Російські телеканали недаремно ж щодня розказують про бандерівців, які зі зброєю бігають по Києву і стріляють мирних громадян. Тому я вважаю, що за будь-які порушення закону, за стрілянину треба відповідати. Водночас сьогодні ВР проголосувала постанову про роззброєння громадян України. Я не голосував за цю постанову, я вважаю, що треба навпаки озброїти громадян України під розписку, в військкоматах всім військовозобов’язаним видати зброю, легалізувати ту зброю, яка сьогодні незаконна і знаходиться на руках, для того, щоб кожний військовозобов’язаний громадянин України мав можливість захищати рідну країну, коли сюди нога ступить окупанта.

Бачите, одна справа захищати рідну країну, але ж не всі адекватні люди, не всі можуть за призначенням ту зброю використовувати.

Військовозобов’язаним під розписку в воєнкоматах. Це не значить, що з цією зброєю треба ходити по центру міста. Ця зброя повинна зберігатися у відповідних умовах, але коли сюди ступить нога окупанта, мільйони українців повинні мати зброю для того, щоб захищатися.

А у вас зараз з собою є пістолет?

Звичайно немає.

Ви не носите із собою пістолет?

Ні, не ношу. В мене є зброя, яка офіційно зареєстрована, але я ніколи нею не користувався, і дай бог, щоб ніколи не знадобилося.

А взагалі депутати бояться за цілісність свого життя, за своє здоров’я, за свою безпеку?

Найбільша пільга для народних депутатів – депутатська недоторканність. Саме тому вони платять мільйони доларів за місце в списку партій для того, щоб пройти до парламенту. Переважна кількість депутатів йде, щоб лобіювати власний бізнес. Тому я наполягаю так само, що депутатська недоторканність має бути скасована, але є одна проблема: хто ж сам із себе зніме ту недоторканість? Відповідь на це питання має дати український народ на референдумі, скасувавши депутатську недоторканість. Після президентських виборів одразу мають відбутися дострокові парламентські вибори. Тому що сьогоднішня конфігурація сил у ВР не відображає настрої людей. Я вважаю, що у ВР не повинно бути ні Партії регіонів, ні комуністів. Тому до парламенту мають прийти нові сили політичні, які будуть захищати Україну. Щодо депутатів – має бути скорочено депутатський корпус, мінімум 200 чоловік має залишитися. Треба обмежити перебування в депутатах двома термінами. Треба обов’язково запровадити механізм відкликання депутатів, щоб, коли перед виборами брешуть, після виборів була можливість притягнути їх до відповідальності. Отоді буде депутат боятися людей. А сьогодні людей він не боїться, він боїться за власні статки і за власне життя. Багато крадуть, багато бояться. Наприклад, в мене є зараз охорона. І не тому, що я краду, а тому що за інформацією, яку мені надала СБУ, на моє життя готувався замах бандитами Клінчаєва. Це один із організаторів сепаратистських акцій в Луганську, помічник Єфремова. Є перевірена інформація. І тому сьогодні мені представлена державна охорона якраз для того, щоб уникнути цих нападів.

Ви зареєструвалися кандидатом в президенти. Одним із ваших гасел є негайне звільнення Криму. Яким чином ви вважаєте за реальне зробити це?

Я ніколи не казав про те, що ми набагато слабші, ніж Росія. Я казав про те, що наша армія розвалена і її треба піднімати.

Так а це не слабші?

Ні. Озброєння, можливо, у нас не таке. Нам треба нове озброєння. Тому я звертаюся до НАТО, до США. Офіційно письмово звернувся, якщо вони хочуть реально допомогти, щоб вони допомогли нам озброєнням, військовою технікою, засобами ПВО, обмундируванням і т.і. Але казати про те, що ми слабші, це абсолютно не відповідає дійсності. Наша сила в тому, що ми не агресори. Ми ні на кого не нападаємо. Ми обороняємо свою рідну землю. Щодо звільнення Криму: я говорю не про негайне звільнення Криму. Негайно звільнити Крим ми могли б, як тільки там почалися напади. За два дні ми могли б звільнити весь Крим.

Не звільнити, а не допустити окупації.

Сьогодні негайно не вийде. Оскільки 30 000 військовослужбовців РФ зосереджені в Криму, тому лобова атака не вийде. Тому я прогнозую, що орієнтовно від 5-7 років у нас піде для того, щоб повернути назад Крим. Це має бути комплекс заходів: політичні, дипломатичні, економічні, військові, спеціальні заходи. Я вважаю, що треба докласти всіх зусиль для знешкодження лідерів терористів і сепаратистів Аксьонова і Константінова. Вони мають постати перед українським судом. Це мають працювати українські спецслужби. Я вважаю, що європейська спільнота, США, якщо хочуть реально нам допомогти, мають запровадити проти Росії реальні економічні санкції. В першу чергу санкції на продаж нафти і газу від ціни, на якій формується російський бюджет. Дуже багато залежить від ситуації в самій Росії. Адже система влади російська сьогодні тримається на Путіні. Путін не вічний. Я абсолютно переконаний, що із відходом Путіна розвалиться система влади в Росії. І в тому числі почне розвалюватися сама Росія. І вона спровокувала цей процес. І коли вони сьогодні можуть дозволити собі загарбувати наш Крим, то завтра їхні сусіди будуть роздирати їх. Я Росії співчуваю. Я не бажаю Росії розпаду. Я не бажаю Росії зла. Але що пожнеш, то і отримаєш. І Росія через дуже короткий проміжок часу буде гірко шкодувати щодо того, що захопила Крим.

Слухач: Вы такой героический, мужественный человек. Где был ваш героизм, когда вас душил столь любимый вами Адам Мартынюк, таскал за галстук Лукьянов?

Ви хотіли, щоб я Мартинюку дав здачі? В мене самого був великий соблазн заїхати йому в одне місце, але я вихована людина, культурна і працюю головою і словом, а не кулаком. Якщо ви хочете зі мною посперечатися, то я вважаю, що в Біблії написано: ”Спочатку було слово”. Слово – це найважливіше. Руками махати, кулаками розмахувати – остання справа. В мене був соблазн відповісти адекватно Мартинюку. Я себе стримав.

Якби це була найбільша проблема українського суспільства – відносини Ляшка і Мартинюка, то можна було б про це більш детально говорити.

Я нашого слухача, якщо він вважає себе героєм, запрошую на передову в окопи, куди я через день мотаюсь, на наші кордони. Будь ласка, я запрошую разом зі мною.

На Чернігівщині вашій теж є невелика небезпека захоплення нашої території. Який дух бойовий наших солдатів?

На українсько-російському кордоні в районі Чернігівської і Сумської області зосереджено порядку 60 000 військовослужбовців. 200000 по всім кордонам з Україною. Плюс військова техніка, плюс літаки, плюс за моєю інформацією на Білоруських аеродромах засікли літаки РФ. Саме цим була обумовлена зустріч Турчінова з Лукашенком минулої суботи. Результат цієї зустрічі, що Лукашенко заявив на весь світ, що ніколи наступ на Київ не буде з території Білорусії. Для нас це дуже важливо. Адже якби це було інакше, це був би ніж в спину від братньої Білорусі. Я абсолютно впевнений, що такого ніколи не відбудеться. Бойовий дух наших прикордонників, наших військовослужбовців дуже високий. Люди готові зі зброєю в руках відстоювати територіальну цілісність України. Саме тому я через день мотаюсь по військових частинах. Для мене дуже важливо, щоб бійці бачили, що вони не самі і що ми їх підтримуємо.

Дуже важливо, що немає таких настроїв, коли оголошується навіть часткова мобілізація, я там хочу скосити, я не піду.

В мене є інформація, що частина людей готова увільнути від виконання обов’язку від захисту країни. Я думаю, що це результати 23 років відсутності патріотичного виховання. Нам треба в школах знову запровадити і патріотичне виховання, і уроки допризовної підготовки. Все це треба повернути для того, щоб з дитинства виховувати в дусі патріотизму, в дусі любові до Батьківщини, в дусі підтримки армії. За 23 роки армія була завжди на периферії уваги держави. Сьогодні ми повинні спокутувати гріхи перед армією і максимальну увагу надати підвищенню обороноздатності країни. Адже той, хто не хоче годувати свою армію, вимушений буде годувати чужу.

Якщо держава не годує армію, то хоча б наші громадяни.

Мені надзвичайно приємно було, коли я був на Херсонському рубежі, і наші місцеві вояки розказували з такою гордістю, як місцеві люди їх підтримують. Там на кордоні з Кримом досить специфічна ситуація. Але 80-90% мешканців підтримують українську армію. Це надзвичайно сильний і потужній сигнал. В українській армії є бойовий дух. Я багато разів був в різних військкоматах. Я бачив тисячі українських козаків, які готові брати зброю і зі зброєю захищати незалежність України. Тому я вважаю, що треба негайно людям роздати зброю. Нехай ця зброя буде в них дома, коли прийде час, не дай бог! А я попереджаю українську владу, що те затишшя, яке сьогодні є, на мою думку, це тимчасове затишшя, що Росія не відмовилась від планів окупації України. Вони зараз перегруповують сили, шукають приводи для того, щоб здійснити інтервенцію в Україну. Тому ні в якому разі не можна розслаблятися і почивати на лаврах. Навпаки треба цей період затишшя використати для того, щоб наростити м’язи, для того щоб отримати нову техніку, для того щоб підняти обороноздатність армії, для того щоб зайняти передові рубежі і тримати оборону. Впродовж тривалого часу я вимагаю закрити кордон. А у нас за 100 метрів від КПП увійди і через лісопосадку на Луганщині і на Донеччині хоч чорта лисого пронесеш. Я вимагаю дуже жорстко діяти до заїзних політтуристів, які грають роль обурених російськомовних громадян, а насправді приїздять то з Ростова, то з Білгорода. Дуже жорстко діяти по відношенню до громадян України, які за гроші ФСБ беруть участь в антиукраїнських мітингах, які закликають до розвалу країни. Україна має рішуче захищатися. Тільки рішучі дії здатні зупинити війну і захистити Україну. 74% росіян за те, щоб була війна з Україною.

От вам і пропаганда. Жертви пропаганди.

Источник: Версии
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Facebook
LinkedIn
Twitter
Telegram
WhatsApp

При полном или частичном использовании материалов сайта, ссылка на «Версии.com» обязательна.

Всі інформаційні повідомлення, що розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна

Напишите нам