Группа «Воля народа»: цены и тарифы должны повышаться вместе с уровнем доходов

Депутаты Сумского облсовета по инициативе группы «Воля народа» приняли заявление о недопущении повышения цен и тарифов на товары первой необходимости и жилищно-коммунальные услуги без пересмотра зарплат и пенсий.

«Наша рада і наші депутати на державному рівні задекларували про неможливість доведення до зубожіння людей. Якщо є скачок цін, падіння гривні, якщо так піднялися комунальні тарифи, то Уряд має застосувати механізми компенсації. Особливо це стосується соціально незахищених верств населення», — зазначив голова депутатської групи «Воля народу» Олег Бояринцев.

Депутат обласної ради впевнений, що в цій ситуації Уряд має зруйнувати схеми, де багато років наживалися олігархи, а не лізти в кишеню до рядових громадян. Особливо це стосується енергетичної сфери.

Важливим кроком у припиненні зловживань та руйнуванні корупційних схем є проведення реальної децентралізації. «Децентралізація має бути не на словах, а в дії». Кошти повинні розподілятися внизу і розпоряджатися цими коштами мають обрані представники громади. Тож і тарифна політика має формуватися на місцях, а не в Києві. Виходить, що в Києві видніше, який тариф має бути в Сумах чи в іншому місті. На думку Олега Бояринцева, це не прояв децентралізації, а навпаки, концентрація влади в Києві. І це є неприпустимим явищем, якщо ми збираємося йти в Європу.

Також, у заяві зазначається, що правоохоронні органи мають провести термінову перевірку законності обрахування надавачами послуг на території області тарифів на теплопостачання, водопостачання, водовідведення та інші комунальні послуги з метою виявлення і запобігання реалізації схем відмивання грошей.

Прикладом цього слугують численні кримінальні справи стосовно орендаря Сумської ТЕЦ компанії «ТехНова». Олег Бояринцев впевнений, що наживатися на необґрунтованих тарифах в час, коли в країні йде війна, неприпустимо.

Источник: Версии
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Facebook
LinkedIn
Twitter
Telegram
WhatsApp

При полном или частичном использовании материалов сайта, ссылка на «Версии.com» обязательна.

Всі інформаційні повідомлення, що розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна

Напишите нам