Скандал вокруг Житомирских карьеров

7 жовтня відбулося засідання комісії з питань Чорнобильської катастрофи, екології та використання природних ресурсів, щодо заборони використання вибухівки «Єра» на гранітних родовищах. Як раніше повідомляли ЗМІ, такі дії місцевої влади спровокували масову зупинку виробництва гранітної продукції та простій 9-ти найкрупніших щебневих підприємств України.

Керівники кар’єрів вимагали пояснень від ініціатора такої заборони, заступника голови Житомирської обласної ради Годованого Руслана Миколайовича. У ході засідання було виявлено, що заборона прийнята на основі звернення громадської організації «Екосвіт». Саме ця організація протягом року розповсюджувала наклепи, щодо високої токсичності «Ери», не надаючи при цьому жодних доказів чи експертиз. Однак, як показало розслідування, всі скарги з приводу шкідливого впливу вибухівки «Ера» були написані особами не проживаючими у Житомирській області. А так звані активісти «Екосвіту», окрім вибухівки «Ера» більше ніякими проблемами навколишнього середовища не переймаються. Підставні скарги, «фейкова» громадська організація викликали інтерес не тільки у центральних ЗМІ, а й у правоохоронних органів. Залишається тільки здогадуватись, яким чином Облрада виправдає неправомірні дії окремих своїх представників до наступного засідання комісії 15 жовтня.

Виробники вибухівки «Ера», державне наукове підприємство «Павлоградський Хімічний завод» розглядають цю ситуацію, лише як спробу монополізувати ринок вибухових послуг у Житомирській області. Так, за останній рік приватне підприємство «Західукрвибухпром» робило кілька спроб дискредитувати державного виробника із комерційною ціллю, просунути вибухівку власного виробництва. Однак, як коментують керівники кар’єрів, співпраця з «Західукрвибухпром» неможлива не тільки через високу ціну, а й через «брудну» репутацію їх власників.

54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Facebook
LinkedIn
Twitter
Telegram
WhatsApp

При полном или частичном использовании материалов сайта, ссылка на «Версии.com» обязательна.

Всі інформаційні повідомлення, що розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна

Напишите нам