Из-за импорта электроэнергии из Росси Украина потеряет в международную поддержку — Плачков

Відновлення імпорту електроенергії з Росії загрожує Україні втратою міжнародної підтримки та фінансової допомоги. Про це написав Голова Всеукраїнської енергетичної асамблеї, колишній міністр палива та енергетики Іван Плачков в своїй колонці, оцінюючи наслідки імпорту електроенергії з Росією.

"Згортання реформ, неможливість впровадження європейських вимог, неможливість синхронізації з європейською енергосистемою — все це призведе до повного «заморожування» програм підтримки європейських донорів. Єврокомісія вже сьогодні висловлює здивування діями, які приймаються без узгодження з нею", — написав Плачков.

Він нагадав, що вже зараз ЄС притримав 500 млн макрофінансової допомоги через нерозуміння курсу української влади щодо завершення реформи ринку електроенергії. На його думку, відновлення імпорту струму з Росії призведе до зупинення інших програм підтримки.

"Через рік донори почнуть зупиняти програми підтримки, і Україна здійснить найбільш руйнівне для своєї енергетичної безпеки повне і безповоротне розвернення у бік Росії", — прогнозує Плачков.

Нагадаємо, раніше народний депутат України, екс-голова Служби безпеки Валентин Наливайченко заявив, що міжнародні партнери України висловлюють занепокоєння тим, що Україна купує електроенергію у російської компанії "Інтер РАО", керівник якої Ігор Сєчін перебуває під санкціями США через анексію Криму. Та наголосив на неприпустимості ведення бізнесу з країною-агресором.

Источник: Подробности
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Facebook
LinkedIn
Twitter
Telegram
WhatsApp

При полном или частичном использовании материалов сайта, ссылка на «Версии.com» обязательна.

Всі інформаційні повідомлення, що розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна

Напишите нам