Для успешной приватизации от реприватизации нужно отказаться

Для залучення інвестицій в Україну та успішного проведення нової приватизації від реприватизації потрібно відмовитись. Про це телеканалу ZIK заявили експерти.

На думку експертів, заяви Фонду держмайна про можливу реприватизацію вже приватизованих підприємств ставлять під загрозу план влади залучити в Україну 50 мільярдів доларів прямих іноземних інвестицій в найближчі п’ять років. Мова йде про повернення у держвласність телекомунікаційної компанії «Укртелеком».

«Якщо зараз під тим чи іншим приводом почнуть забирати у власність держави те, що було приватизовано декілька років тому, то це дуже негативний сигнал. Це означає, що права власності не дотримуються, що, знаєте, дали, забрали. І тоді який нормальний інвестор прийде в країну, якщо його власність можуть забрати через декілька років під тим чи іншим приводом?», — зазначив політолог Володимир Фесенко.

Експерти також наголошують на тому, що в разі реприватизації «Укртелекому» державі доведеться повернути інвестору кошти, як мінімум 10 млрд. грн., що фактично нівелює результат нової приватизації, від якої наступного року уряд планує отримати 13 млрд грн. Так, політолог Миколи Давидюк вважає, що реприватизація «Укртелекому» завдасть державі суттєвих збитків, а вдруге продати цю компанію буде важко, оскільки вона нині інвестору нецікава.

За словами Володимира Фесенка, про плани успішного проведення приватизації наступного року можна буде забути, оскільки жоден іноземний інвестор не прийде в країну, де проводять реприватизацію. Тому для успішної приватизації від реприватизації доведеться відмовитись.

Нагадаємо, раніше економічний експерт Борис Кушнірук на своїй сторінці в Facebook зазначив, що заяви представників влади про можливу реприватизацію, зокрема телекомунікаційної компанії «Укртелеком», збільшують ризики для інвестицій в Україну та відлякують інвесторів.

Источник: ЗИК
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Facebook
LinkedIn
Twitter
Telegram
WhatsApp

При полном или частичном использовании материалов сайта, ссылка на «Версии.com» обязательна.

Всі інформаційні повідомлення, що розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна

Напишите нам