Герус разрешил иморт электроенергии из России, произведенной из угля из ОРДЛО, — экс-нардеп

Екс-народний депутат Тетяна Чорновол різко розкритикувала «поправку Геруса», що дозволила імпорт електроенергії з Росії, адже, за її словами, вона може бути вироблена з вугілля, що незаконно видобувається в окупованому Донбасі.

Про це вона написала на своїй сторінці в мережі Facebook.

«На окупованій території Донбасу є шахти. Після того, як ці шахти у Ахметова в 2016 році «віджала» рашка, вугілля «підвисло». Адже РФ воно не потрібне, у неї Кузбас і власні шахтарі жерти хочуть, а тут ще «ордлят» підгодовувати, бо дохнуть. Все, що у ОРДЛО є – вугілля, яке нафіг нікому не потрібне. Аж тут в Україні нарешті настав час ЛОХа. Отримав владу такий собі «чувак» Герус, який вирішив всі проблеми рашки поправкою в закон про експорт електроенергії. Тепер оте «криваве» вугіллячко з ОРДЛО йде на переробку в електроенергію, яку Росія заливає в наші мережі за наші гроші. От звідки ця дешева електроенергія».

За словами екс-нардепа, Росія не раз намагалася затягнути Україну на «гачок енергетичної залежності». Зокрема, в часи так званої «блокади», коли, за розрахунком Росії, Ахметов мав би погодитись купувати дешеве вугілля зі своїх шахт уже через Росію. «Але Ахметов принциповий і повіз вугілля аж з Нової Зеландії… Росія попала – «ордлята» голодні пищать, а «криваве» вугілля «зависло». Аж тут прийшло їм щастя – час Лоха в Україні! Один з представників цього колективного Лоха – нардеп Герус – в перший же місяць свого депутатства зробив ВСЕ, що потрібно було Кремлю від нього», — пише вона.

Нагадаємо, 18 вересня Верховна Рада прийняла закон «Про внесення змін до деяких законів України у сфері використання ядерної енергії», в якому глава енергетичного комітету парламенту Андрій Герус пролобіював правку — дозволити закуповувати українським споживачами імпортну електроенергію за двосторонніми договорами.

За словами Геруса, імпорт повинен був здійснюватися з Білорусі. 1 жовтня була здійснена перша поставка електроенергії з Росії в режимі імпорту. Поставка проведена рівним графіком потужністю 100 МВТ. За даними джерела на ринку, імпорт здійснений компанією «Юнайтед Енерджі», яку пов’язують з Ігорем Коломойським.

На початку листопада імпорт електроенергії збільшився втричі – до 12 млн кВт⋅ч на добу, незважаючи на нещодавню заяву голови парламентського комітету з питань енергетики і комунальних послуг Андрія Геруса про те, що імпортні поставки з Росії в кінці жовтня – на початку листопада стали збитковими.
Експерти розцінюють імпорт електроенергії з РФ як загрозу енергонезалежності України та майбутній інструмент тиску з боку Кремля на українську владу.
Больше информации на портале Антикор: https://antikor.com.ua/articles/340311-gerus_dozvoliv_imort_elektroenergii_z_rosiji_viroblennoji_z_vugillja_z_ordlo_-_eks-nardep

Источник: Антикор
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Facebook
LinkedIn
Twitter
Telegram
WhatsApp

При полном или частичном использовании материалов сайта, ссылка на «Версии.com» обязательна.

Всі інформаційні повідомлення, що розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна

Напишите нам