Жниварки для збирання кукурудзи: особливості, процес роботи, вибір техніки

Фермери висувають досить високі вимоги, що стосується сучасної техніки, за допомогою якої збирається кукурудза. Були винайдені жниварки, які не лише зрізають стебло культури. Також техніка здатна піднімати рослини, які лежать на землі. При цьому гарантуються мінімальні втрати врожаю, висока швидкість роботи.

Особливості жниварок для кукурудзи

Варто виділити такі моменти, які мають відношення до даної техніки:

  • канали можуть адаптуватись під потрібний розмір качанів;
  • масляна ванна герметична, має клапани;
  • до комбайну постійно надходять качани кукурудзи, не буває ніякої затримки і зупинки;
  • зерно практично не втрачається. Тобто втрати мінімальні;
  • капоти, носики виготовлені з металу, вони достатньо міцні, але водночас і легкі;
  • на всі комплектуючі до техніки, раму жниварки є гарантія. Вона видається на 3 роки.

Процес збирання кукурудзи

Як відбувається весь процес? Жниварка для збирання кукурудзи першочергово відділяє стебла і качани, після чого останні подаються в комбайн. Потім починається процес подрібнення листя, стебел і все те, що залишається, розкидається по всій поверхні поля. Після того, як земля перекопується, з тої маси утворюється натуральне добриво. При чому немає необхідності в додатковому фінансовому вкладенні.

Вибір жниварки

Подібних агрегатів є досить багато, які відрізняються своїми особливостями і специфікою роботи. Вибираючи найбільш підходящу модель, варто брати до уваги такі параметри:

    • ширину захвату. Якщо жниварка охоплює велику кількість рядків, тоді її продуктивність буде досить високою. З подібною технікою можна працювати на площах великих розмірів. Якщо мова йде про ділянки, які відрізняються складною формою, чи невеликі поля, тоді спеціалісти рекомендують брати моделі, які відрізняються компактністю. Вони відомі своєю хорошою прохідністю і маневреністю;
    • робочу швидкість. Цей показник напряму залежить від функцій, досконалості моделі в технологічному плані. Жниварки сучасного типу здатні розвивати швидкість 10 км?год. При цьому забезпечується прекрасна продуктивність;
    • покоління техніки. Якщо модель відноситься до 1 покоління, то вона вважається найпростішою. Така техніка може зрізати стебла, забирати в кузов качани кукурудзи. Аналоги машин, які вважаються більш сучасними, можуть відокремлювати качани від зерна, робити рослинні залишки більш дрібними, розкидати їх. Завдяки таким жниваркам зберігається 98% врожаю.

Варто при виборі звернути увагу на тип комбайна і необхідний результат. І вже виходячи з цих моментів потрібно підбирати модель жниварки.

54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Facebook
LinkedIn
Twitter
Telegram
WhatsApp

При полном или частичном использовании материалов сайта, ссылка на «Версии.com» обязательна.

Всі інформаційні повідомлення, що розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна

Напишите нам