Біткоїн проти традиційних валют: переваги та недоліки

биткоин

Криптовалюти вже міцно зайняли місце в фінансовій сфері світу. Цифрові активи цікавлять не тільки трейдерів, великих інвесторів, чи їх безпосередніх розробників. Ця тема широко розповсюджена серед користувачів мережі. Криптовалюти стали привабливою інвестицією та віртуальними монетами розраховуються за товари та послуги.

Самою відомою, мабуть, криптою залишається біткоїн — перший цифровий актив на базі блокчейну. Скільки разів йому прогнозували зникнення, знецінення тощо. Але BTC має наразі найбільшу капіталізацію, і найвідоміші крипто-біржі. Як, наприклад, WhiteBIT та інші, показують великі обсяги торгів активом. Курс біткоїна можна дізнатись в реальному часі, та завдяки цьому здійснювати вигідні операції з криптовалютою.

Чому варто вкладати в BTC

Інформація про біткоїн цілком доступна, як і самі цифрові активи. Їх можуть придбати всі охочі. За статистикою, мільйони українців уже мають різні види криптовалют у своїх електронних гаманцях. Одні бажають таким чином уберегти заощадження від інфляції. Інші заробляють на різниці курсу цифрових монет.

Більшість надає перевагу саме BTC як перевіреній та надійній крипті. Біткоїн має наступні переваги:

  • доступність та легкість здійснення транзакцій з BTC;
  • універсальність (використовується для розрахунків та збереження заощаджень);
  • анонімність (дані про власника надійно приховані);
  • прозорість та максимальний ступінь захищеності від шахраїв завдяки блокчейну;
  • децентралізація (відсутність тотального державного контролю за цифровими коштами).

Головне — це висока прибутковість криптовалюти. Біткоїн постійно зростає в ціні, і навіть у моменти, коли курс значно падав, інвестори дочекались його зростання знову.

Ризики придбання віртуального активу

Інвестування — це завжди ризики. Біткоїн також має низку недоліків, на які треба зважати перед його покупкою:

  • Висока волатильність, на яку впливають багато факторів — попит, інформація від публічних особистостей, зміни ставлення держав до криптовалют тощо.
  • Відсутність підтримки держави, яка не втручається та законодавчо не має впливу на крипту.
  • Неможливість скасування транзакцій — всі операції є незворотними та остаточними.

BTC та інші криптовалюти ще не є дуже поширеними у побутовому використанні як звичайні гроші. Тому цей актив вважається фінансовим інструментом для інвестицій, пасивного доходу та активного трейдингу.

54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Facebook
LinkedIn
Twitter
Telegram
WhatsApp

При полном или частичном использовании материалов сайта, ссылка на «Версии.com» обязательна.

Всі інформаційні повідомлення, що розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна

Напишите нам