Чому бажано якнайдовше зберегти свої зуби здоровими? Як це зробити?

Виниры

Чи існують якісь правила, як можна зберегти свої зуби здоровими якомога довше?  На жаль, згідно зі статистикою, майже 30 відсотків людей старше 65 років страждають від майже повної відсутності зубів. До цього призводять як шкідливі звички, так і неповноцінний догляд, а ще неправильне харчування. А також, одним із головних чинників розвитку стоматологічних захворювань є несвоєчасне звернення до лікаря-стоматолога про медичну допомогу. Стоматологія в Ірпені радить дотримуватися нескладних рекомендацій по догляду, що допоможуть зберегти зуби від пошкоджень, які з часом можуть призвести до втрати посмішки. Отже, як правильно доглядати за зубами? Насамперед зверніть увагу, як ви чистите зуби.

Як навчитися правильно чистити зуби?

Існують декілька важливих рекомендацій, щоб позбутися нальоту на зубах та залишків їжі.

  • Зуби слід очищати не менше 2 разів на день: вранці та ввечері перед сном. Це дійсно важливе правило, тому що залишки їжі, скупчуючись, розкладаються у порожнині рота та здатні пошкоджувати емаль.
  • Після перекусів протягом дня користуйтеся зубною ниткою та ополіскувачами для ротової порожнини.
  • Відповідно до рекомендацій, на чищення зубів потрібно витрачати не менше 2 — 3 хвилин, але не більше 5 хвилин.
  • Зверніть увагу на правильність рухів зубною щіткою. Очищаючи зуби від нальоту, щіткою потрібно рухати вертикально. Спочатку очищаєте верхню щелепу, потім нижню. В середньому, на кожен зуб повинно припадати десь 4-5 рухів. Не забувайте ретельно очищати міжзубні проміжки. 
  • Після того, як очистили жувальні поверхні, пройдіться круговими рухами щітки по всій поверхні зубів та ясен. Тим самим, масажуючи ясна та поліпшуючи кровообіг останніх.
  • Підберіть правильну зубну щітку, згідно з вашими особливостями та рекомендаціями стоматолога, щоб отримати максимальний ефект від чищення. 

Здорова та збалансована їжа — запорука привабливої посмішки

Здорове харчування відіграє важливу роль у дотриманні ротової порожнини у належному вигляді. На які продукти потрібно звернути увагу в першу чергу? Це овочі, фрукти, горіхи, сир, нежирні сорти м’яса птиці, риба.

Чому стоматологи радять вживати багато молочних продуктів? Такі продукти, як сир, йогурт, нежирне молоко, багаті на кальцій, який відіграє важливу роль у зміцненні самого зубу та емалі. До того ж сир здатний збільшити виділення слини, яка нейтралізує зайву кислоту в роті.

Обов’язково додайте до свого раціону більше риби, яєць, нежирних сортів м’яса, горіхів, які багаті на фосфор. Це відмінна профілактика карієсу. Вітамін С, якого багато в овочах та фруктах, збереже ваші ясна від пародонтиту.

Також не забувайте відвідувати стоматолога з профілактичною метою один раз на пів року. Під час візиту до клініки DentaDerm лікарі перевірять стан ротової порожнини на наявність яких-небудь захворювань та вчасно допоможуть впоратися з ймовірними проблемами.

54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Facebook
LinkedIn
Twitter
Telegram
WhatsApp

При полном или частичном использовании материалов сайта, ссылка на «Версии.com» обязательна.

Всі інформаційні повідомлення, що розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна

Напишите нам