Догляд за шкірою навколо очей: що потрібно знати всім?

Шкіра навколо очей найтонша та найчутливіша. Саме вона першою видає ознаки втоми, на ній найшвидше з’являються ознаки старіння. Косметологи рекомендують особливо ретельно доглядати за цією ділянкою, регулярно очищувати її, правильно підібрати крем під очі та дотримуватись інших правил із догляду за шкірою навколо очей. Для правильного догляду підійде дерматокосметика CeraVe, яка містить кераміди для шкіри.

Рекомендації з догляду за шкірою навколо очей

Правила догляду за шкірою навколо очей прості, проте далеко не всі їх дотримуються. Передусім потрібно щовечора ретельно та обережно очищати шкіру від макіяжу, засобів СПФ захисту та бруду. Для цього треба використовувати міцелярну воду або гідрофільну олію. Важливо не терти та не розтягувати шкіру під час очищення. Нанести міцелярну воду на диск, прикласти до повік та почекати декілька секунд, поки вода розчинить забруднення, потім обережно провести по шкірі за напрямком від зовнішнього кутика ока до внутрішнього. Це ж стосується гідрофільної олії, лише наносити її руками.

Після зняття макіяжу та очищення за допомогою міцелярки чи гідрофільної олії необхідно вмитися водою з ніжним очищувальним засобом. Цей етап не варто пропускати навіть якщо на упаковці виробу вказано, що продукт не потребує змивання. Прибрати залишки води рушником, краще – одноразовим паперовим.

Коли шкіра буде чистою і добре підсохне, необхідно нанести крем під очі. Важливо, щоб він був правильно підібраний під особливості та потреби шкіри.

Особливості вибору крему для шкіри навколо очей

Вибрати крем для шкіри навколо очей, який ідеально покриє її потреби та покращить стан, допоможуть наступні критерії:

  • тип шкіри;
  • наявність темних кіл під очима, мімічних чи глибоких зморшків;
  • вік;
  • тип та заявлений ефект крему;
  • текстура;
  • склад.

Найбільшу увагу варто приділити саме складу. Добре, якщо засіб містить кераміди, гіалуронову кислоту, пептиди, ретиноїди, кофеїн, пробіотики, натуральні олії. Зовсім не обов’язково і навіть не потрібно, щоб всі ці активні речовини одночасно міститися в засобі. Достатньо одного-двох, проте вони мають бути в достатній кількості, про що будуть свідчити перші позиції в переліку складників на упаковці крему.

Також дуже важлива текстура засобу, шкіра навколо очей дуже тонка і ніжна, “важкий” крем може обтяжити її та дати зворотний ефект. Краще віддати перевагу косметичному засобу з легкою текстурою. Будьте красивими!

54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Facebook
LinkedIn
Twitter
Telegram
WhatsApp

При полном или частичном использовании материалов сайта, ссылка на «Версии.com» обязательна.

Всі інформаційні повідомлення, що розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна

Напишите нам