Як захистити волосся від випадіння: поради

Те, що волосся випадає, — природний процес. Воно постійно оновлюється. І в день у нас може випадати від 50 до 100 волосин. Проте причини випадіння волосся можуть бути максимально різними. Стреси, гормони, неправильне харчування й екологія можуть вплинути на стан вашої шевелюри. Його ж можуть змінити ендокринні проблеми, сезонні зміни й вживання певних ліків. Отже, як зупинити випадіння?

Менше стресів

Між стресом і випадінням волосся є простий взаємозв’язок. Зазвичай волосся сиплеться через декілька місяців після події, що вас хвилювала. Такий великий проміжок часу вже не дає побудувати правильний логічний зв’язок між цими подіями. А він є.

Коли ви нервуєте й відчуваєте стрес, наднирники активніше звичайного виробляють адреналін. Той звужує маленькі судини, до яких входять і ті, що живлять цибулину волосся. До нього не потрапляють кисень, поживні речовини, які є у шампунях і дерматокосметиці. Клітини «голодують» і не можуть надавати волосині достатньо корисних речовин. Тож та випадає.

Коли ви почнете лікування, одразу результат не побачите. Процес довгий і триває від 2 до 4 місяців. У цей час треба зменшити власне напруження, менше хвилюватися. Якщо виходить погано, намагайтеся раціонально ставитися до новин. Стрес можна зменшити механічно. Треба займатися спортом, дихати свіжим повітрям, налагодити збалансоване харчування.

Правильний догляд за волоссям

На випадіння впливають не тільки стреси, хоча вони й зараз дуже актуальні. Треба використовувати спеціальні шампуні, що забезпечують правильний догляд за шкірою голови й впливають позитивно на цибулини. Серед лінійок Vichy є засоби для волосся, що покращують його стан і укріпляють. Правила догляду:

  • робіть масаж спеціальною щіткою;
  • додайте вітамінів у догляд;
  • вибирайте засоби під свій тип волосся, щоб не спричинити нову проблему.

Отже, якщо у вас сиплеться волосся, використовуйте комплексний догляд. Не забувайте і про харчування, і хоча б про звичайні прогулянки вечорами. Ще краще — проконсультуйтеся з трихологом.

54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Facebook
LinkedIn
Twitter
Telegram
WhatsApp

При полном или частичном использовании материалов сайта, ссылка на «Версии.com» обязательна.

Всі інформаційні повідомлення, що розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна

Напишите нам