Настільні ігри – проводимо вільний час з користю

Як цікаво провести час із сім’єю та не втомитися один від одного? Відповідь на це питання ми знайшли у нашому дитинстві. Саме звідти яскраві враження про настільні ігри: гірки-сходи, ерудит та шашки – фаворити довгих зимових вечорів. Далі спробуємо розібратись в тому, чим корисні настільні ігри.

Розвиваємо товариськість

Настільні ігри роблять дітей дружнішими. Кожна з них розвиває безліч корисних якостей залежно від специфіки гри: логіка в шахах, стратегія в бродилках із кубиком, навіть швидкість реакції та збагачення словникового запасу. Все залежить від того, яку гру ви оберете. Особливу увагу слід приділити такій якості, як комунікація. Під час гри члени сім’ї, друзі чи взагалі не знайомі один одному люди налагоджують спілкування, стають уважними та бачать слабкі та сильні сторони кожного учасника. Настільні ігри корисні однаково всім: малюкам, підліткам, дорослим.

Школярі дуже люблять грати у «Свинтус», і нерідко вчителі замовляють її для цілого класу. Вона не проста, але нікого не заставить нудьгувати. При цьому в ній кумедні назви карт, наприклад, перехрюк – гра йде в іншому порядку, або полісвин – типу карткового джокера. Діти з користю проводять час на перервах. 

Підлітки частіше обирають «Імаджинаріум» – це гра, яка розвиває уяву та роботу з асоціаціями. Не забута і «Монополія». Вона розрахована на довгу гру, тож якщо не придумали, чим зайняти себе годин на п’ять, то вона точно підійде. Вважається, що «Монополія» – економічний симулятор, але вона надто проста, не настільки близька до реального стану справ, досвідченим гравцям видається пустощами. 

Справжня класика

І шахи, і шашки, як і раніше, займають провідні позиції у сфері настільних ігор. Це справжня класика: ніколи не набриднуть і завжди будуть популярними. Що цікаво, діти самі просять саме ці ігри. І не даремно: вони відмінно розвивають логіку і тренують зосередженість. Навіть хрестики-нулики зараз мають великий попит – тепер грати в них можна навіть вчотирьох. Нас не здивувало й те, що з хрестиків-нуликів проводять цілі чемпіонати, адже гра страшенно азартна. Плюс до всього, щоб перемогти, потрібно бути стратегом та прораховувати кожен свій хід вперед.

І бізнесу на користь

Настільні ігри не лише розвага для дітей чи сімейного кола. Серйозні бізнесмени приходять на організовані настільні ігри для того, щоби розв’язувати проблеми у своїх справах. Отже, чому ми називали «Монополію» пустощами, а не економічним симулятором? Тому що справжній симулятор має прив’язку до реальності та здатний принести гравцеві певний досвід. 

Такі настільні ігри допомагають нам не лише провести час з користю, розібрати важку ситуацію в бізнесі, вони допомагають розкрити нові якості, дозволяють прокачати потрібні навички. Завдяки іграм ми пізнаємо світ, і немає жодної різниці, скільки років гравцеві – 6 або 56. І дитина, і дорослий знайдуть що зміцнити – логіку чи тактику.

Джерело: сайт rozum.com.ua

54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Facebook
LinkedIn
Twitter
Telegram
WhatsApp

При полном или частичном использовании материалов сайта, ссылка на «Версии.com» обязательна.

Всі інформаційні повідомлення, що розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна

Напишите нам