Під носом у голови Голосіївської РДА посадовці збагачуються на реконструкції дитячих бомбосховищ

Київська міська прокуратура висунула підозру начальнику управління будівництва Голосіївської РДА, директору комунального підприємства та керівнику підрядної організації за фактом незаконного привласнення значних бюджетних коштів під час капітального ремонту найпростіших укриттів та захисних споруд у двох школах.

«Незважаючи на триваючу збройну агресію Російської Федерації, комунальники Голосіївського району столиці продовжують наживатися на безпеці дітей», — повідомляє прес-служба правоохоронного відомства на офіційній сторінці у Facebook.

Слідство встановило, що у серпні 2022 року підозрюваний начальник управління з метою розкрадання бюджетних коштів забезпечив підконтрольному товариству непрозору перемогу в тендері на виконання ремонтних робіт. По завершенню капремонту підрядник умисно завищив його обсяги та вартість, а начальник управління та інспектор технагляду затвердили кошторис.

За висновками експертизи, протиправними діями учасників корупційної схеми столичному бюджету завдано збитків на понад 500 тис. гривень. І це лише по двох об’єктах, проте ще 10 зараз перевіряють правоохоронці.

Наразі слідчі СВ Голосіївського УП ГУ НП в м. Києві за оперативного супроводження ДСР НП України перевіряють факти ймовірної причетності інших службових осіб Голосіївської РДА до розкрадання коштів на оснащенні укриттів у навчальних закладах району.

Підозрюваним інкримінують ч. 4 ст. 191 та ч. 2 ст. 366 КК України «Заволодіння бюджетними коштами на реконструкції та оснащенні укриттів та службового підроблення»

До речі, подібні корупційні прояви під носом голови РДА Сергія Садового непоодинокі. Раніше окружна прокуратура повідомила про підозру начальнику Управління освіти Голосіївської РДА у спричиненні збитків у розмірі 1, 3 млн грн на закупівлі генераторів, у тому числі, для вказаних шкіл.

А на початку лютого під підозру про скоєння аналогічного злочину потрапив директор КП «Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Голосіївського району м. Києва». Правоохоронці констатують розкрадання 3,2 млн грн на реконструкції систем теплопостачання житлового будинку та двох гуртожитків.

Цікаво було б дізнатися, що думає про це сам пан Садовий?

54321
(Всего 2, Балл 2.5 из 5)
Facebook
LinkedIn
Twitter
Telegram
WhatsApp

При полном или частичном использовании материалов сайта, ссылка на «Версии.com» обязательна.

Всі інформаційні повідомлення, що розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна

Напишите нам