Покер онлайн: штучний інтелект проти гравців

Наразі нейромережі заполонили всі можливі галузі та соціальні сфери. Саме тому, було питанням часу, поки штучний інтелект добереться і до царини покер онлайн. Деякі представники індустрії вже зуміли розробити програми, які можуть змагатися супроти й навіть перемагати найпрофесійніших картярів покерної спільноти.

Розглянемо як саме нейромережі були інтегровані в обговорювану галузь віртуального азарту.

Покер онлайн та перші боти: як все відбувалось?

Історія картярських ботів почалася ще до появи перших віртуальних кімнат. Програмне забезпечення із базовим ШІ з’явилося ще у 80-х роках минулого століття і називалась ця програма програми «Orac». Софт був розроблений завдяки відомому американському покеристу Майку Каро, який є автором навчальної книги «Мова жестів». Застосунок аналізував швидкість ухвалення рішень суперником. Якщо його опонент (жива людина) затримувався з відповіддю, то бот робив висновки, що його суперник блефує. Проте, online poker стрімко розвивався в подальші роки, а разом із ним вдосконалювався і штучний інтелект.

Якість цих застосунків покращилася, а їх асортимент розширився. Наразі найпростіші варіанти можна придбати за декілька сотень доларів, а покращені коштують по кілька тисяч. Просунуті боти вміють маскуватися під поведінку реального користувача.

Вже у 2017-му році розроблена покерна програма Libratus обіграла у хедз-апі чотирьох професіоналів, які входили до сотні найкращих гравців з Безлімітного Холдему. При цьому, йому вдалось це зробити всього за 20 днів, що є неймовірним результатом. Надалі цим софтом навіть зацікавився Пентагон й вони придбали бота для того, щоб він допомагав американській армії в моделюванні тактичних ситуацій та військової стратегії.

Однак, у розробці ботів є зворотна сторона медалі. Щороку оператори блокують низку підозрілих акаунтів, які використовують вищезгадане програмне забезпечення, для того, щоб отримати перевагу у грі.

Як розпізнати бота?

Отже, ми з’ясували яким буває програмне забезпечення для гри в покер зі штучним інтелектом, та усвідомили його можливості. Попри той факт, що представники віртуальних азартних платформ витрачають величезну кількість коштів на боротьбу з ботами та нечесною грою — деяким зловмисникам інколи вдавалось залишитися непоміченими, хоч і недовго. Але як недосвідченому картяру самостійно розпізнати акаунт зі шкідливим ПЗ під час гри в online poker? Ось декілька основних ознак, що за столом із гравцем може сидіти бот:

  • Він використовує ставки однакових розмірів, які повторюються (ситуативно, оскільки у деяких початківців теж є ця помилка).
  • Застосування певної лінії повторюваних дій (особливо якщо вони незвичайні).
  • Дуже агресивна гра у певні моменти (боти збирають статистику)
  • Один і той же проміжок часу при ухваленні всіх рішень за столом.
  • Завжди ігнорує будь-які повідомлення опонентів за столом у чаті.
  • Може різко закінчити сесію у певних ситуаціях (наприклад, коли за столом залишається мало гравців)
  • Дуже швидко сідає за стіл, де зібралось багато користувачів.
  • Часто боти діють не самостійно, а у певній ланці з іншим шкідливим софтом.

Виявляти ці ознаки напрочуд складно. Але, якщо діє по декілька зловмисників, то вирахувати їх стає трохи легше. Це може бути ціла група людей, які щоразу роблять однакового розміру ставки майже одночасно. Не зайвим буде поглянути на статистику підозрілого гравця (якщо вона є у відкритому доступі). Навіть найпрофесійніші та найкращі легенди індустрії покер онлайн можуть робити помилки. Саме тому, варто обирати лише надійні та авторитетні кімнати, які активно борються за збереження здорової покерної екосистеми всередині свого ігрового лобі.

54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Facebook
LinkedIn
Twitter
Telegram
WhatsApp

При полном или частичном использовании материалов сайта, ссылка на «Версии.com» обязательна.

Всі інформаційні повідомлення, що розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна

Напишите нам