Презентація пам’ятної монети «Крила свободи» відбудеться 24 березня 2023

24 березня 2023 року о 13.00 год. в галереї образотворчого мистецтва «Kosenko Art Gallery» м Буча по вулиці Інститутська, 43б відбудеться презентація пам’ятної монети «Крила Свободи». Монета створена групою волонтерів – «Специ евакуації», які від початку повномасштабного вторгнення російської армії на Київщину займалися евакуацією цивільного населення з міст та сіл Бучанщини на згадку про часи випробувань і як уособлення звитяги, сили духу й наполегливої боротьби українців за свою незалежність та свободу.

Монету можна придбати, всі кошти будуть спрямовані на придбання автомобілів швидкої
допомоги, спецобладнання для евакуації цивільного населення в районах бойових дій.
В перші години широкомасштабного наступу російських військ на Україну бійці Збройних сил України показали яскравий приклад витримки та рішучості в справі захисту ввіреного їм об’єкту — повітряних воріт Бучанського району — аеропорту Гостомель. Саме в Гостомелі наші бійці звичайними ПЗРК «Ігла» збили перші спеціальні штурмові військові гелікоптери так званої «другої армії світу», яку приблизно за місяць після вторгнення було вибито з Київської області.

Аверс монети – історичний Герб Гостомеля.
Реверс монети — зображення українського легендарного, найбільшого у світі літака «Мрія», який виривається з полум`я й прагне в небо, як символ вічності, невмирущості та свободи. На жаль, його не вдалося вберегти, росіяни понівечили літак. Та «Мрія» обов’язково буде відбудована, вона відродиться як фенікс, як і вся наша Україна.

Представлять монету та розкажуть передісторію створення волонтери, які під час військових дій разом евакуйовували цивільних, допомагали військовим, а згодом об’єдналися й створили БО «БФ «Вистояли. Відродимося. Відбудуємо» (засновник Литвинюк Ігор Петрович).

Відвідувачі також матимуть змогу:

  • ознайомитися з виставкою картин українських художників Аліни Косенко, Вікторії
    Владимирської, Linotale «Три паралелі», яка зараз проходить в артгалереї;
  • почути розповідь письменниці Ольги Фещенко, авторки книги «Живі історії війни»,
    основаній на спогадах жителів смт Бородянки, які пережили окупацію.
    Презентація пройде за підтримки художниці, директора артгалереї «Kosenko Art Gallery»
    Аліни Косенко.

Контакти: +380 68 844 42 19, +380 63 294 63 62 Литвинюк Ігор, http://vystoyaly.org.ua/ Місце проведення: м. Буча, вул. Інститутська, 43б, приміщення галереї образотворчого
мистецтва «Kosenko Art Gallery».

54321
(Всего 1, Балл 5 из 5)
Facebook
LinkedIn
Twitter
Telegram
WhatsApp

При полном или частичном использовании материалов сайта, ссылка на «Версии.com» обязательна.

Всі інформаційні повідомлення, що розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна

Напишите нам