Що робити, якщо в AirPods потрапила вода

AirPods — чудові навушники не тільки для екосистеми Apple. Вони забезпечують відмінне звучання, тривалий час автономної роботи, а ще є компактними та стильними. Єдине їхнє обмеження — водонепроникність. І як би ми не старалися, іноді неможливо уникнути потрапляння вологи в гарнітуру. Розповідаємо, як безпечно висушити навушники.

Як AirPods захищені від води

Коли Apple вперше представила TWS, вони взагалі не могли протистояти волозі та пилу. Те ж саме повторилося в другому поколінні гарнітури. Ситуація змінилася з третьою ітерацією — AirPods 3 отримали захист IPX4, цей же рейтинг актуальний для моделей Pro другого покоління. Тому якщо ви хочете отримати більш захищену модель, то варто купити навушники Епл останніх версій.

Що робити, якщо ваші ЭйрПодс намокли

Якщо у вас AirPods 3, Pro (1 і 2) або модель Max, їх необхідно ретельно висушити. Обов’язково зробіть це, перш ніж повернути навушники в зарядний кейс. Для цього витріть надлишки води сухою тканиною без ворсу. Ми рекомендуємо використовувати для цього серветку з мікрофібри, хоча можна взяти ватний тампон для протирання маленьких портів.

Потім залиште ЭйрПодс на відкритому повітрі не менше ніж на дві години, щоб вони висохли, а якщо можливо, то нехай гарнітура сушиться всю ніч. Не користуйтеся пристроєм у цей час. Найкраще залишити навушники в сухому прохолодному місці з легким потоком повітря.

Незалежно від того, що кажуть інші люди, не слід класти AirPods у мішок із рисом для просушування. Це не ефективніше, ніж залишити їх на відкритому повітрі, і може призвести до того, що шматочки рису застрягнуть у різних отворах. Також слід уникати екстремально високих або низьких температур. Не кладіть AirPods на радіатор і не використовуйте фен, щоб прискорити процес. Це може призвести до перегріву пристрою та пошкодження мікросхем всередині.

Якщо зарядний футляр AirPods намок, витягніть навушники та поставте кейс догори дриґом з відкритою кришкою, щоб дати висохнути. Знову ж таки необхідно залишити його щонайменше на кілька годин, а найкраще на ніч.

Якщо на AirPods потрапило будь-що, крім води

Різні рідини можуть по-різному пошкодити AirPods. Розчинники або лосьйони здатні роз’їсти водонепроникні ущільнювачі, сода утворює липкий осад, який блокує динамік, кава може забарвити білий пластик, а морська вода після висихання залишає сліди солі.

Якщо на AirPods потрапило що-небудь, крім чистої води, протріть їх вологою тканиною, перш ніж дати пристрою висохнути. Під час використання будьте обережні: рідина не має потрапити всередину гаджета. 

Як уникнути пошкодження навушників водою

Дотримуйтесь цих простих порад, щоб зберегти AirPods у максимальній сухості:

  • сховайте AirPods, якщо починається дощ;
  • перевіряйте кишені, перш ніж покласти одяг у прання;
  • зберігайте AirPods у чохлі, коли не користуєтеся ними.

Намагайтеся не класти кейс поруч зі склянкою води, чашкою кави та іншими ємностями, де є рідина.

54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Facebook
LinkedIn
Twitter
Telegram
WhatsApp

При полном или частичном использовании материалов сайта, ссылка на «Версии.com» обязательна.

Всі інформаційні повідомлення, що розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна

Напишите нам