Трансплантація кісткового мозку в Україні

Кістковий мозок — важливий орган кровотворення. Він відповідає за оновлення крові та стовбурових клітин. Цей орган є у внутрішніх порожнинах великих кісток і містить значну кількість незрілих стовбурових клітин. Його функція – утворення клітин крові. Трапляється так, що функціонування цього органу порушене, а медикаментозне лікування не дає потрібного ефекту. Тоді необхідна пересадка кісткового мозку. Як вона здійснюється та де можна пройти цю процедуру – читайте далі у матеріалі.

Трансплантація кісткового мозку є пересадкою стовбурових гемопоетичних клітин кісткового мозку. Вони мають особливість – відновлювати нормальний кровотвір. Коли у хворого через недугу утворюються ненормальні клітини крові, або нормальні клітини не утворюються — їх треба замінити на здорові. Пересадка дає шанс на одужання людям з такими недугами:

  • лейкоз;
  • лімфома;
  • множинна мієлома;
  • апластична анемія;
  • серйозні збої з боку імунної системи.

Водночас наразі трансплантація не є хірургічною маніпуляцією. Процедура із пересадки кісткового мозку малотравматична. Для донора цей процес також не несе жодної загрози – у нього забирають не більше 1-5% від загального обсягу кровотворних стовбурових клітин, переважно з венозної крові. Проте дуже важлива HLA сумісність кісткового мозку.

Для зменшення ризику відторгнення кісткового мозку потрібна підготовка до цього процесу. Не менш важливим є і досвід лікаря у проведенні трансплантації. Тоді він зможе грамотно підібрати препарати та вчасно помітити будь-які відхилення у стані пацієнта. Такими є спеціалісти у медичному центрі Anadolu.

Клініка Анадолу: досвідчені лікарі та сучасне обладнання

Якщо вам чи вашим близьким необхідна ця процедура, і ви шукаєте, де провести трансплантацію кісткового мозку в Україні чи закордоном, звертайтеся до медичного центру Anadolu. Клініка знана наявністю висококваліфікованих лікарів зі світовим ім’ям. Окрім того, медичний центр входить у п’ятірку найкраще технологічно оснащених госпіталів. Попри те, що клініка розміщена в Туреччині, вона охоче приймає на лікування іноземних пацієнтів, зокрема й з України. Для іноземців передбачені безкоштовні послуги перекладача під час візитів до лікарів у клініці. До того ж в Анадолу можна пройти якісну діагностику, зокрема онкогематологію. Щоб дізнатися ціну пересадки кісткового мозку в Анадолу, а також відповіді на інші питання, звертайтеся до офіційного представництва клініки в Україні.

54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Facebook
LinkedIn
Twitter
Telegram
WhatsApp

При полном или частичном использовании материалов сайта, ссылка на «Версии.com» обязательна.

Всі інформаційні повідомлення, що розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна

Напишите нам