В Ірпінському краєзнавчому музеї відбудеться презентація пам’ятної монети «Дорога життя»

3 березня 2023 року в Ірпінському краєзнавчому музеї відбудеться презентація пам’ятної монети «Дорога життя». Монета створена групою волонтерів, які від початку повномасштабного вторгнення російської армії на Київщину займалися евакуацією цивільного населення з Ірпеня та прилеглих населених пунктів Приірпіння на згадку про часи випробувань і як уособлення звитяги, сили духу й наполегливої боротьби українців за свою незалежність та свободу.

Аверс монети являє собою Герб Ірпеня.

Реверс — зображення Романівського моста через річку Ірпінь, який під час ворожих атак став дорогою життя для тисяч мирних мешканців, які тікали від обстрілів. Під час евакуації це був єдиний шлях до порятунку з захопленого передмістя Києва. Люди переходили зруйнований міст, ховались під ним під час обстрілів російських окупантів, а під ними вирувала вода.

Монета – це знак пам’яті про тих, хто врятувався, тих, хто загинув під час евакуації та тих, хто допомагав рятуватись.

На якій зображено Романівський міст через річку Ірпінь – єдиний шлях до порятунку під час евакуації з захопленого передмістя Києва, справжня дорога життя для тисяч мирних жителів, які тікали від ворожих обстрілів.

Представлять монету та розкажуть передісторію створення волонтери, які під час військових дій разом евакуйовували цивільних, допомагали військовим, а згодом об’єдналися й створили БО «БФ «Вистояли.Відродимося.Відбудуємо».

Конференція пройде за підтримки Ірпінського міського голови Маркушина О.Г.

Контакти:
+380 63 294 63 62
http://vystoyaly.org.ua/

Місце проведення: м. Ірпінь, вул Шевченка, 4, приміщення краєзнавчого музею.

54321
(Всего 1, Балл 1 из 5)
Facebook
LinkedIn
Twitter
Telegram
WhatsApp

При полном или частичном использовании материалов сайта, ссылка на «Версии.com» обязательна.

Всі інформаційні повідомлення, що розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна

Напишите нам