Депутаты от ЕЦ обязаны голосовать за отставку Луценко – решил президиум

Народні депутати від Єдиного Центру зобов’язані проголосувати за відставку Міністра внутрішніх справ Юрія Луценка у разі винесення відповідної постанови на розгляд позачергової сесії Верховної Ради України 28 січня. Так одноголосно вирішила президія партії, засідання якої сьогодні відбулося у Києві.

Під час обговорення цього питання керівники обласних партійних організацій констатували, що перший тур голосування на виборах президента України відбувся відкрито, чесно та демократично, а офіційні результати відображають об’єктивну картину народного волевиявлення. Водночас переважна більшість присутніх вказала на значну політизацію виборчого процесу, зокрема, через втручання у нього співробітників міліції.

Представники регіональних організацій Єдиного Центру відзначали, що нерідко обласні, районні, міські міліцейські підрозділи були зорієнтовані і діяли на забезпечення переваг на виборах одного з кандидатів, який є прямим начальником Міністру внутрішніх справ. Це відбувалося за особистою вказівкою керівника МВС Ю.Луценка, який навіть не приховував, що виступає на боці Тимошенко, всіляко агітував за неї серед особового складу та роздавав міліцейському керівництву вказівки про підтримку.

Як зазначали члени президії Єдиного Центру, така діяльність Міністра Луценка явно суперечить Конституції та чинному законодавству, які передбачають цілковиту деполітизацію органів внутрішніх справ. «У 2004 році ми боролися проти того, щоб міліція впливала на вибір людей. Зараз Ю.Луценко намагається здійснити те саме — тиснути, вимагати, комбінувати, погрожувати – тільки в ще більших масштабах. Цього не можна допустити», — сказав голова партії, народний депутат Ігор Кріль. «Такі дії загрожують майбутньому країни, і ніяка історія взаємин із Луценком не може завадити нам відвернути погані сценарії», — додав член президії Єдиного Центру, народний депутат Віктор Тополов.

Источник: Версии
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Facebook
LinkedIn
Twitter
Telegram
WhatsApp

При полном или частичном использовании материалов сайта, ссылка на «Версии.com» обязательна.

Всі інформаційні повідомлення, що розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна

Напишите нам