Народ України проміняли на аміакопровід?

Постійна ескалація політичної ситуації в Україні вже фактично привела країну до порогу громадянської війни. Події, які відбуваються сьогодні на південному сході, нікого не можуть залишити байдужим. В той час як представники США, Євросоюзу та Росії закликають утриматися від насильства, екстремізму і провокацій, роззброїти незаконні формування та розпочати діалог, в містах південного сходу чутні постріли та здійснюються озброєні провокації! Багато хто сьогодні не вірить, що ситуація в Україні колись повернеться до нормального русла, і сумнівається у здатності нинішньої влади контролювати ситуацію.
Останнім часом все частіше і частіше задають питання: що насправді відбулося наприкінці лютого цього року? Хто скористався майданом як інструментом для отримання влади? Ці проблеми широко обговорюються в соціальних мережах, на форумах Інтернету, про них розмірковують з екранів ТВ політики, експерти та журналісти. За останні місяці з’явилося багато правдоподібних та воістину фантастичних версій про причини того, що відбувається. В епіцентрі, звісно, перебувають ті, хто завдяки підтримці майдану отримав керівні крісла.

У російському сегменті Інтернету («Рунет») відносно нещодавно заявився сенсаційний ролик під назвою «Майдан пахне аміаком», який буквально підірвав інтернет-спільноту. Блогери буквально з ланцюга зірвалися, розміщуючи його на своїх сторінках. На відео наводяться факти та коментарі людей, знайомих з ситуацією, які явно свідчать про те, що керівництво однієї з російських компаній – ВАТ «Тольяттіазот» не залишилося осторонь від подій, які відбувалися на майдані. Наприклад, співробітник Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України розповідає, чому власники «Тольяттіазоту» зацікавлені у дестабілізації політичної ситуації в українській державі. Нагадаю, що власниками компанії «Тольяттіазот» є родина Махлаїв. Це відомий у Росії та за її межами олігархічний клан, члени якого проживають за кордоном, отримуючи виручку від активів, що знаходяться на території Росії.

Отже, власником російської ділянки аміакопроводу, який простягнувся від заводу в Тольятті до порту в Одесі, є компанія «Трансаміак», яка як раз і входить до ВАТ «Тольяттіазот». Друга частина аміакопроводу проходить по території України, і вже не перший рік серед експертів ходять чутки про те, що власник «Тольяттіазот» Володимир Махлай має намір отримати контроль над українською частиною аміакопроводу. Якщо покопатися в Інтернеті, то можна знайти багато цікаво з цього приводу.

Але давайте повернемося до теми євромайдану. У той напружений час в журналістському та експертному середовищі активно обговорювалася тема так званих спонсорів майдану. Крім усім відомих прізвищ, фігурували, як не дивно, й деякі російські олігархи, які були вкрай зацікавлені в тому, що відбувається. Одному українському журналісту, називати якого не стану з цілком зрозумілих причин, навіть вдалося отримати докази того, що події на майдані дійсно були на руку власникам компанії «Тольяттіазот». Однак оприлюднювати ці дані він поки що не готовий, оскільки побоюється за свою особисту безпеку.

Але навіть наявної інформації замало для того, аби розібратися в мотивах вищезгаданого олігархічного клану. Ще у 2012 році конфлікти з українськими колегами, які перекривали аміакопровід, призвели до багатомільйонних збитків «Тольяттіазоту», і це дуже дратувало пана Махлая. Спонсоруючи низку угрупувань, які брали участь в подіях на майдані, олігарх намагався отримати можливість контролювати нову київську владу, яка не повинна забувати про надані послуги. А прохання лише одне – повністю контролювати аміакопровід. Йдеться про мільярди, що йдуть на зарубіжні банківські рахунки Махлая, який, як вже неодноразово писали російські ЗМІ, викачує із підприємства «Тольяттіазот» прибутки, виводячи їх в офшори. Відеоролик «Майдан пахне аміаком» підтверджує ці факти і примушує по-новому подивитися на причини нещодавніх подій. Звісно, головним діючим особам ролика невигідно, щоб правда випливла назовні. Вони намагаються дискредитувати журналістів, які зняли це відео. Приписують його появу підступам своїх бізнес-конкурентів. Слід зазначити, що спонсорувати акції опозиції хімічному магнату вже не вперше. Згадаємо хоча б події осені 2012 року в Росії, коли родина Махлаїв, як писали тоді ЗМІ, напряму та побічно спонсорував опозицію в Росії, мітинги на Болотній площі, сприяючи появі лідерів опозиції Сергія Удальцова, Іллі Яшина та Олексія Навального. Отож подібні дій цілком в стилі клану Махлаїв.

Источник: Версии
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Facebook
LinkedIn
Twitter
Telegram
WhatsApp

При полном или частичном использовании материалов сайта, ссылка на «Версии.com» обязательна.

Всі інформаційні повідомлення, що розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна

Напишите нам