Мать убитого писателя Олеся Бузины написала открытое письмо Павлу Мовчану

9 марта 2017 года, на митинге, приуроченном годовщине Тараса Шевченко, известный деятель культуры Павел Мовчан разразился гневной тирадой в адрес убитого писателя Олеся Бузины:

"Пойдите в книжные магазины – вы найдете сегодня "Кобзаря"? Вы найдете "Вурдалака", который издается на деньги Медведчука. Это (книга) того, кого достал Господь Бог с неба на земле и наказал – Бузины. Но сегодня в Москве инициируется сооружение памятника этому сатанинскому оборотню. Собирают деньги чтобы поставить – где? – возле гостиницы "Украина" напротив памятника Шевченко", — с негодованием заявил Павел Мовчан.

Мовчану написала письмо-ответ мама Олеся Бузины Валентина Бузина. Валентина Павловна передала письмо в редакцию "Страны".

Приводим его полностью на языке оригинала.

Павлу Мовчану от Валентини Бузини (матері Олеся Бузини) відкритий лист

На мітингу 9 березня 2017 року, який був присвячений річниці Т.Г.Шевченко, Ви публічно заявили, що книга «Вурдалак Тарас Шевченко» мого сина Олеся видається на кошти В.Медведчука. Свідомо заявляю: Ви брехун. Брехун і підстрікач. Ви сієте ворожнечу і розколюєте суспільство. Мій син ніколи ні в кого навіть копійки на видавництво своїх книг не взяв. З Віктором Медведчуком він навіть не був знайомий.

За життя Олеся Ви і Вам подібні «кусали» його, організовували напади тільки за те, що він писав гарно, а головне – правду. Його читали і читають. Його любили і люблять прості пересічні люди. Для мене це найдорожче. За це я їм вдячна. Судячи з накладів його книг, він дійсно талант.

Вас роздирає заздрість? Навіть на спочилого Ви зводите наклеп. Я читала всі плітки. Змовчувала. Терпіла. Плакала… А Ви продовжуєте робити з мого сина, за Вашими словами, «сатанинського відлюдка».

Запам’ятайте: і мій син, і вся моя родина віруючі люди. Тому я с жахом прочитала в пресі Ваші слова про те, що, мовляв, Господь Бог покарав мого сина. Ви богохульствуєте – мого сина відібрали в мене озлоблені, недалекі люди в святі дні Пасхи Христової, коли всі, хто відходить у вічність, отримують особливу надію на Царство Небесне.

Я не хочу торкатись Вашого творчого доробку. Кожному Господь дає свою міру таланту. Але щодо Ваших особистих якостей, дозволю собі давній український вираз – Ви просто ница людина. Але, сподіваюсь, Господь дасть Вам шанс покаятись та змінитися.

Зараз піст – час особливо старанної молитви, прохання прощення за гріхи вільні і невільні: свої, своїх ближніх і всіх людей, зрештою. В цю поминальну суботу, коли я молилась за упокій моєї дитини, я просила у Бога також, щоб він дав Вам здоров’я і мудрості.

Источник: Strana.ua
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Facebook
LinkedIn
Twitter
Telegram
WhatsApp

При полном или частичном использовании материалов сайта, ссылка на «Версии.com» обязательна.

Всі інформаційні повідомлення, що розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна

Напишите нам