No comment

Редакция приносит свои извинения Ющенко Виктору Андреевичу за неправдивую информацию, а также за высказывания в его адрес, в которых содержалась характеристика якобы завышенной самооценки Ющенко В.А., и публикует текст его заявления дословно.

ЗАЯВА

про спростування відомостей, що викладені неправдиво
(у порядку ст. 17 Закону України «Про державну підтримку
засобів масової інформації та соціальний захист журналістів»)

12.05.2003 року на електронному сайті http://www.versii.com Вашою інформаційно-видавничою групою «Телеграф» було розташовано статтю під назвою «Нетипичный Ющенко», в якій містяться образливі, наклепницькі відомості, а також відомості, що не відповідають дійсності і завдають шкоди моїм інтересам, честі, гідності (стаття 47 Закону України «Про інформацію»).

Наклепницькі відомості (відомості, що не відповідають дійсності і мають образливий характер):

«Так хотелось послушать единоличного начальника фракции «НУ», поработившего в прямом и переносном смысле свыше 100 народных депутатов. Ющенко приказал Виктору Пинзенику отобрать у всех «нашистов» карточки для голосования, чтобы ни одна живая парламентская душа, прописанная в «Нашей Украине», не смогла тайком что-нибудь натворить в плане политического волеизьявления.»

Образливість в даному випадку випливає з частини: «поработившего в прямом и переносном смысле свыше 100 народных депутатов», оскільки в даному випадку мова йде, фактично, про мій неправомірний вплив на волю народних депутатів України, що не тільки не відповідає дійсності, а й є для мене образливим, оскільки втручання в діяльність народного депутата України є злочином, передбаченим статтею 344 Кримінального кодексу України «Втручання у діяльність державного діяча».

1. Образливі відомості:

«Зато есть шанс услышать от Ющенко, который старательно копирует манеру Леонида Даниловича, очередное политическое заявление.»

Образливість вислову, в даному випадку, вбачається в тому, що я є політичним діячем, який висловлює певні політичні погляди, а тому вважаю образливим вислів про те, що я нібито взагалі копіюю будь-якого іншого політика, що заперечує мою самостійність як політичну ознаку фізичної особи.

2. Образливо-наклепнипькі відомості:

«Виктор Андреевич, убаюканный неуклонным ростом свого электорального рейтинга в исполнении центра имени Александра Разумкова, уже считает себя главой маленьких украинцев. Этакая «Белоснежка» и 48 миллионов «гномов». Чем он нас может порадовать? Только продолжением самоубийственной саги «Я – единый президент».»

Образливість зазначеної вище частини статті вбачається в тому, що я не лише ніколи не оголошував себе єдиним президентом ані будь-якої країни, ані будь-якого іншого суб’єкту приватного або публічного права. Окрім того, сам тон цієї частини публікації має саркастичний характер, що має на меті приниження мене як особи, про що свідчить, зокрема, фраза про «убаюканність» ростом свого електорального рейтингу».

3. Образливі вислови:

«Вы только подумайте, что человек (Ющенко) сумел сделать: развел и стравил между собой всех серьезных электоральних претендентов.» Образливість, в даному випадку, вбачається в тому, що нібито я «стравив» певних осіб між собою, тобто здійснив дії, що свідчать про опорочення таких осіб одну перед одній, хоча я подібних дій ніколи не робив, про що свідчить й відсутність доказів подібного висловлювання.

4. Образливі висловлювання:

«По сути, канадский визит Ющенко можно расценивать как бегство от украинской политической реальности. В Украине остается все меньше мест, где Виктор Андреевич может хоть ненадолго забыться и почувствовать себя президентом.»

Образливість, в даному випадку, вбачається в тому, що оскільки я є народним депутатом України, тобто суб’єктом політичних відносин, то обвинувачення у втечі від української політичної діяльності є образливим з точки зору того, що, фактично, це є обвинуваченням мене у неналежному виконанні своїх обов’язків як народного депутата України.

5. Образливі висловлювання

«Только в Канаде, где восхищенная диаспора старается не замечать досадных проколов «мессии», он может распрямить спинку, закрыть лицо маской и заявить: «Единый я и неповторимый».»

Образливість зазначеної вище частини статті вбачається в тому, що в цій частині повідомляються загально образливі відомості про мою нібито завищену самооцінку, що має саме загально образливий характер.

На підставі викладеного, керуючись статтею 7 Цивільного кодексу України, статтею 49 Закона України «Про інформацію», –

ВИМАГАЮ

Спростувати інформацію, яка зазначена вище, що порочить мою честь і гідність, здійснивши опублікування в тому ж порядку, в якому було розповсюджено відомості, що спростовуються, шляхом розміщення наступної інформації:

«12.05.2003 года на электронном сайте http://www.versii.com была размещена статья «Нетипичный Ющенко», в которой ряд сведений изложен неправдиво.

На основании статей 7, 440-1 Гражданского кодекса Украины ниже публикуется опровержение упомянутых выше сведений:

Ющенко Виктор Андреевич никоим противозаконным образом не вмешивается в деятельность народних депутатов-членов фракции «Наша Украина», не совершает каких-либо противоправных действий в отношении других субьектов политической деятельности в Украине и в мире.

Редакция приносит свои извинения Ющенко Виктору Андреевичу за неправдивую информацию, а также за высказывания в его адрес, в которых содержалась характеристика якобы завышенной самооценки Ющенко В.А.»

22 травня 2003р. Віктор ЮЩЕНКО

Копия оригинала заявления Ющенко


(1)

54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Facebook
LinkedIn
Twitter
Telegram
WhatsApp

При полном или частичном использовании материалов сайта, ссылка на «Версии.com» обязательна.

Всі інформаційні повідомлення, що розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна

Напишите нам