Балога: внутренние конфликты в «Нашей Украине» ударят по репутации кого угодно, кроме Виктора Ющенко

Партія «Наша Україна» без збереження в ній лідерських позицій Віктора Ющенка неминуче перетвориться з політичної сили на гурток за інтересами окремих маловпливових політичних фігур. Так прокоментував повідомлення ЗМІ про внутрішньопартійні конфлікти в «НУ» лідер Єдиного Центру, глава Секретаріату президента у 2006-2009 роках Віктор Балога.

Він висловив переконання, що «Наша Україна» збережеться як цілісна організація лише за умови, що її головою залишатиметься Віктор Ющенко. «Треба чітко розуміти: не «Наша Україна» потрібна Ющенку, а навпаки — Ющенко потрібен партії. Адже Віктор Андрійович, провівши півтора десятка років на провідних політичних ролях, з яких п’ять – керуючи країною, цілком може далі розвивати кар’єру політика автономно чи в якійсь іншій конфігурації. Цього не скажеш про тих, хто сьогодні явно переоцінює своє місце в «НУ».

Балога зазначив, що добре знає логіку процесів у «Нашій Україні», оскільки раніше очолював партію та провів внутрішні реформи, які зміцнили політичну силу. Однак як тільки відчув, що подальше перебування на посаді голови «НУ» буде створювати незручності і викликати особистий дискомфорт у Ющенка, пішов із партії. «Так само склав повноваження і наступник Кириленко. Причина дуже проста: «Наша Україна» — це партія Ющенка і більше нікого. Решта партійців, що б вони не говорили, були і залишаються споживачами його впливу, авторитету і рейтингу. Більше того, дехто з них робить вкрай непорядно: коли особисто вигідно, то йде під прапором сильного Ющенка, коли ж його позиції стали слабшими – одразу шукає собі інших вождів».

На сьогодні, вважає Балога, стало очевидним існування внутрішніх проблем у «НУ». Той факт, що розбіжності і конфлікти вилилися назовні, вказує на необхідність зміцнення партії. «Будь-які подальші інтриги навряд чи суттєво послаблять Ющенка чи посилять його опонентів. Зате ясно, принаймні, одне: перетягування каната вже згубно позначається на цій політичній силі. У підсумку програти можуть всі, хто вирішив з наскоку перебрати собі ті надбання, що роками створювалися іншими людьми, зокрема, особисто Ющенком».

За словами Балоги, зараз не існує поділу «Нашої України» на два крила – «старе» і «молоде» покоління. «Молоді» діячі насправді давно вмонтовані в політичний процес, перебували на високих посадах у владі і не запропонували партії жодних якісних, сучасних новацій. «За способом мислення і дій ті, хто відносить себе до нових облич у «НУ», такі ж самі, як і партійні довгожителі. Різниця якщо і є, то мікроскопічна».

На думку Балоги, одним із засобів оздоровлення обстановки в партії може стати прискіпливий кадровий аналіз на всіх рівнях. Його треба провести особисто партійному лідерові Ющенку. Варто дати дієву оцінку політичній корупції, якою вражені деякі відомі представники «НУ» у Верховній Раді. «Без вольового наведення ладу «Нашу Україну» трястиме і далі. Майбутній вплив «НУ» залежить від того, наскільки швидко ця політична сила відновить внутрішню монолітність навколо Ющенка».

Источник: Версии
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Facebook
LinkedIn
Twitter
Telegram
WhatsApp

При полном или частичном использовании материалов сайта, ссылка на «Версии.com» обязательна.

Всі інформаційні повідомлення, що розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна

Напишите нам