Королевская предложила установить минимальную цену молока


Україні необхідна оптимальна модель розвитку агропромислового комплексу (АПК), яка забезпечить виробництво якісних продуктів, доступних для українських споживачів та конкурентоспроможних на зовнішніх ринках. Про це на брифінгу у Верховній Раді заявила лідер партії «Україна – Вперед!» Наталія Королевська перед громадськими слуханнями на тему «Механізми державної підтримки АПК та розвитку підприємництва в сільській місцевості».

На її думку, для цього слід виконати три ключові завдання. Перше – встановити мінімальні закупівельні ціни. Друге – державні дотації виробництва соціальної групи продуктів харчування. Третє – створити сприятливі умови для інвестицій у великі господарства з виробництва молока.

Наталія Королевська впевнена, держрегулювання цін на молоко у форматі, який закладений в законопроект, що знаходиться на підписі Президента, може привести до різкого скорочення поголів'я корів, адже 80% виробництва молока припадає на дрібні та приватні господарства. «Якщо він набуде чинності, дрібні господарства будуть змушені вирізати корів, тому що вирощувати велику рогату худобу для виробництва молока буде невигідно. Вже сьогодні ціна на закупівлю молока мінімальна – менше 2 грн.», – зазначила вона. Політик висловила сподівання, що Президент ветує даний законопроект.

Королевська нагадала, що за 20 років кількість виробленого молока в Україні скоротилося втричі, а поголів'я корів – вдвічі.

Источник: Версии
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Facebook
LinkedIn
Twitter
Telegram
WhatsApp

При полном или частичном использовании материалов сайта, ссылка на «Версии.com» обязательна.

Всі інформаційні повідомлення, що розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна

Напишите нам