«Киивремшантаж»: на пороге срыва тендера на строительство больницы будущего


11 вересня Кабінет Міністрів затвердив постанову про виділення майже мільярда гривен на будівництво лікувального корпусу Національного Інституту серцево-судинної хірургії інституту Амосова. Цього року сумнозвісний «Київрембуд» вже зірвав тендер на отримання коштів від «сердечників» − їхня грошова пропозиція виявилася найменшою, але нечесною. Проставляючи мінімальні ціни на закупівлю матеріалів і надання послуг, у компанії сподівалися за допомогою шантажу змусити керівництво лікарні виділити додаткові кошти на роботи. У разі відмови – рембудівці погрожували зірвати торги, провести роботи не в повному обсязі та неякісно, або й взагалі покинути їх. Але й досвід з організації тендерів в Інституті колосальний, тож із бажаючими поживитися за державний рахунок та з гаманця хворих тут зуміли розібратися. Подейкують, що безстрашні «Київрембуд» активно готуються до нового тендеру.

Тендерний комітет вже приступив до розгляду заявок, що надійшли від претендентів на отримання більш ніж вигідного контракту. Пізніше у встановленому порядку буде проведений «акцепт тендерної пропозиції», яка виявиться найбільш прийнятною. І після цього комітет та переможець конкурсу приступлять до переговорів щодо підписання договору.

Необхідність оновлення провідного медичного закладу країни, який здійснює операції на серце, назріла давно. Як зазначив директор Інституту серцево-судинної хірургії Геннадій Книшов, новий центр дозволить робити майже вдвічі більше операцій, до 8-9 тисяч. У порівнянні, сьогодні лікарі здійснюють до 5 тисяч хірургічних втручань, та й те, ледве справляються із потоком хворих.

«Ми робимо по 25-30 операцій на день, і у старій будівлі реанімація просто аж захлинається», − додав Геннадій Книшов.

Зважаючи на такі капітальні грошові виділення з держбюджету, строк реалізації проекту не менш вражаючий – майже три з половиною роки. За планом нова будівля буде знаходитися поряд із діючим корпусом. Площа забудови лікувально-реабілітаційного корпусу складе 5,22 тисячі квадратних метрів. Новий корпус буде з'єднаний зі старим переходом, в ньому буде 100 ліжко-місць, 60 реанімаційних і 14 операційних місць. Крім того, на першому поверсі обладнають операційні для екстреної хірургії, де одночасно можна буде проводити діагностику і термінові операції. Старий корпус буде діяти як і раніше, проте в ньому будуть проводити більш легкі операції.

Згідно з розрахунками, вартість будівельно-монтажних робіт на об'єкті загальною площею 34,952 тисячі квадратних метрів, який розташований на площі 1,6 гектара, складе 304,531 мільйона гривен, вартість обладнання — 456,18 мільйона гривен та інші витрати − 104,48 мільйона гривень. Площа забудови лікувально-реабілітаційного корпусу складе 5,22 тисячі квадратних метрів.

Проект будівельно-монтажних робіт був розроблений приватним підприємством «Медсервіс-Партнер» і рекомендований до затвердження держпідприємством «Укрдержбудекспертиза» Міністерства регіонального розвитку, будівництва і житлово-комунального господарства.

Наразі залишається лише сподіватися, що особливу увагу отримають компанії-учасниці тендера на проведення будівельно-монтажних робіт. Адже державні торги на таку велику суму мають проводитися під пильним наглядом спеціалістів та небайдужої громадськості. Аби «Київремшантаж» не зміг вкотре провернути свою надзвичайно хитру схему із виманювання та розтринькування державних, наших з вами, коштів.

54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Facebook
LinkedIn
Twitter
Telegram
WhatsApp

При полном или частичном использовании материалов сайта, ссылка на «Версии.com» обязательна.

Всі інформаційні повідомлення, що розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна

Напишите нам