Спор о праве собственности на жилье многодетной матери Буртовои заключается исключительно в правовом поле — Павленко


Ситуація, яка виникла в результаті майнового спору багатодітної матері Алли Буртової щодо права власності на житло, полягає виключно у правовому полі, наголошує Уповноважений Президента України з прав дитини Юрій Павленко.

На вимогу Уповноваженого Президента з прав дитини, після його зустрічі з А.Буртовою у березні 2012 року до вирішення цієї справи по суті були залучені органи прокуратури.

«Перевірка законності судових рішень, з якими не погоджується заявниця, здійснювалася прокуратурами міста Києва та Солом’янського району міста Києва», — повідомив Ю.Павленко.

У той же час, за його словами, Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивiльних i кримiнальних справ відмовив А.Буртовій у скасуванні рішення суду про її виселення із займаної квартири. «Правові підстави для володіння багатодітною сім’єю спірною квартирою відсутні», — підкреслив він.

При цьому Ю.Павленко вважає недостатніми дії місцевих органів виконавчої влади щодо забезпечення прав дітей цієї родини. Він нагадав, що у квітні 2012 року головою Київської міської державної адміністрації було прийнято рішення про виділення для сім’ї А.Буртової житла соціального призначення, від якого багатодітна матір відмовилася.

У зв’язку з цим, Уповноважений Президента України з прав дитини у черговий раз звертається до Київської міської державної адміністрації та Солом’янської районної державної адміністрації з проханням вжити усіх необхідних заходів для захисту прав дітей, які виховуються у сім’ї А.Буртової.

«Алла Буртова, безумовно, має право на висловлення незгоди з вирішенням майнового спору. Попри це, залучення неповнолітніх дітей, навіть їх батьками, до акцій протесту становить загрозу їх здоров’ю та є порушенням прав дитини», — наголосив Ю.Павленко.

Источник: Версии
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Facebook
LinkedIn
Twitter
Telegram
WhatsApp

При полном или частичном использовании материалов сайта, ссылка на «Версии.com» обязательна.

Всі інформаційні повідомлення, що розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна

Напишите нам