Экс-генпрокурор Пшонка опроверг информацию о российском гражданстве и зарубежных счетах

Екс-генпрокурор Пшонка спростував інформацію про російське громадянство та зарубіжні рахунки

Колишній генеральний прокурор Віктор Пшонка спростував інформацію про те, що він та його син мають російське громадянство. Про це він написав на своїй сторінці у Фейсбук, виклавши копії документів.

За його словами, вони були і залишаються громадянами України, тому й усі документи до Європейського суду подавалися від імені громадян України.

«Мені дуже цікаво знати, хто ж, не шкодуючи грошей, так завзято тиражує в ЗМІ топ-новину про російське громадянство – моє і мого сина… Не знаю напевно хто це, але ці люди явно чогось побоюються, раз платять великі гроші за публікацію настільки явної брехні. Я і мій син, Артем Пшонка — завжди були і є громадянами України. Всі документи, які були подані нами до Європейського суду, подавалися від імені громадян України», — написав В.Пшонка.

Крім того він зазначив, що жодних рахунків або активів за кордоном вони не мають. Відповідно, ними були подані заяви до Європейського суду саме з метою спростування розповсюдженої політичної брехні.

«А що стосується самої заяви, поданої до суду щодо санкцій ЄС, застосованих до моєї сім'ї, то суть її зводиться фактично до наступного: довести, що всі звинувачення, мене і мого сина, в нібито наявності рахунків та інших активів за кордоном — чергова політична брехня! Справа в тому, що ні у мене, ні у сина, немає і ніколи не було рахунків, нерухомості та інших активів за кордоном, як би цього комусь не хотілося. Із задоволенням поінформую громадськість про результати розгляду судом мого звернення», — написав екс-Генпрокурор.

Крім того, В.Пшонка зазначив, що на відміну від інших ця персональна сторінка у Фейсбук справжня і створена вона, аби та брехня, яка наразі розповсюджується, була помічена.

«Брехня, яка сьогодні ллється рікою щодо абсолютної більшості кримінальних проваджень (я маю на увазі не тільки ті, де згадано прізвище Пшонка), дій силовиків в часи Майдану, роботи органів прокуратури в цілому, не повинна залишатися непоміченою. Словом, ця сторінка справжня. І крім бажання з її допомогою сказати ЗМІ, про що сьогодні їм брешуть, я також готовий відповідати на питання, які, можливо, накопичилась, як у журналістів, так і громадськості», — написав В.Пшонка.

Источник: Укринформ
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Facebook
LinkedIn
Twitter
Telegram
WhatsApp

При полном или частичном использовании материалов сайта, ссылка на «Версии.com» обязательна.

Всі інформаційні повідомлення, що розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна

Напишите нам