Киевсовет вернул Зверинецкий сквер городу


У четвер, 25 грудня, перед приміщенням Київської міської ради (вул. Хрещатик, 36) активісти ГО «Звіринецький сквер» провели акцію з вимогою надання земельній ділянці розміром 2,33га по вул. Вільшанській, 2-6 у Печерському районі міста Києва офіційного статусу скверу.

О 14:00 за ініціативи депутатів з фракції «Удар» питання було одноголосно проголосовано Київрадою та сквер повернувся місту.

Як уже повідомлялося, на цій земельній ділянці схилу, в зеленій зоні намагалися провести незаконно будівництво скандально відомого багатофункціонального комплексу, розміром більш ніж 300 000 кв.м. під назвою «Печерський бастіон» (наразі перейменованого в ЖК «Royal Hills»).

Вже у 2013 році після скасування незаконних договорів оренди землі, рішенням Київської міської ради вказаній земельній ділянці надано статус скверу. Але дане рішення було прийнято з технічною помилкою, а саме не вірно вказаний розмір земельної ділянки. Тому до даного часу рішення не набрало офіційного статусу, що і не дає змоги почати облаштування скверу.

«Користуючись вказаною помилкою, забудовник не полишає спроб, вкрасти землю в Киян за допомогою суддів Госпсуду Сівакової В.В. та Лиськова М.О., які своїми рішеннями, нехтуючи нормами законодавства, одноособово, не зважаючи на рішення міської ради, без додержання процедури виділу землі, намагаються узаконити будівельні махінації. Це ще раз вказує на необхідність термінового очищення суддівського корпусу України від корумпованих суддів. Громада буде вимагати проведення перевірки дії усіх посадових осіб та суддів які були задіяні в цій будівельній афері», — повідомив юрист ГО "ЗВІРИНЕЦЬКИЙ СКВЕР" В’ячеслав Денисов.

Надалі громадські активісти збираються добиватися люстрації суддів, що двічі відбирали в них зелену зону біля їхніх помешкань не зважаючи на позитивне рішення Кіївради.

54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Facebook
LinkedIn
Twitter
Telegram
WhatsApp

При полном или частичном использовании материалов сайта, ссылка на «Версии.com» обязательна.

Всі інформаційні повідомлення, що розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна

Напишите нам