Чиновница с уголовным опытом работает в МВД


Наказом Державної установи «Територіальне медичне об’єднання МВС України по Луганській області» від 09.08.2016 на посаду завідувача терапевтичним поліклініки була призначена Ганна Чередниченко. Але ж за інформацією місцевих активістів та ЗМІ ця особа у квітні 2014 року була активним організатором так званого сепаратистського «референдуму» в Біловодську, схиляла персонал лікарні та пацієнтів брати в ньому участь.

Виявляється, пише журналістка Ольга Решетилова у своєму блозі на порталі «Обозреватель», новий головний терапевт поліклініки МВС є фігурантом аж п’яти кримінальних проваджень.

«У квітні 2014 року Ганна Олегівна була активним організатором «еленерівського» «референдуму» в Біловодську, схиляла персонал лікарні та пацієнтів брати в ньому участь. 16 липня 2014 року за цим фактом по ст. 110 СБУ відкрила кримінальне провадження. У Ганни Олегівни двічі проводили обшуки, викликали її на допити… а потім справа зависла, а Чередниченко залишилась працювати на своїй посаді, і, як видно з подальших подій, дуже самовпевнено», — зауважує Решетилова.

В липні 2015 року Ганна Олегівна стає головним фігурантом нового кримінального провадження за фактом зловживання владою і нанесення збитків державі на 1 мільйон гривень. Справа в тому, що будівельні матеріали, передбачені на будівництво Біловодської ЦРЛ, пішли на новозбудований будинок Чередниченко. В цій справі щойно завершена експертиза, яка тривала понад рік.

За даними журналістки, у травні 2016 року до біловодської поліції із заявою на Чередниченко звернулася донька померлого в Біловодській лікарні пацієнта. Ганна Олегівна, будучи одночасно невропатологом, лікувала пацієнта від інсульту. А він помер від пневмонії. Почалось кримінальне провадження по ст. 367 — неналежне виконання службових обов’язків. З цього приводу зі скаргою нещодавно донька померлого звернулася до міністра МВС Авакова.

Решетилова відмічає, що смерть пацієнта стала «останньою краплею»: «Ганну Олегівну "попросили" звільнитися. Якось дуже по-хорошому. За згодою сторін. Але звільнившись, діяльна Ганна Олегівна, ні хвилини не сиділа без діла. Вона очолює виборчий штаб кандидата Мошенского, який балотувався на довиборах у ВР по сумнозвісному 114 округу. Ну і разом зі своїм давнім знайомим Мошенським Чередниченко тепер фігурує ще й у справі по підкупу виборців».

Далі, за інформацією Решетилової, Чередниченко Г.О. перебралася в Сєвєродонецьк, та влаштувалась в структурах МВС.

«Правда, славне біловодське минуле наздоганяє Ганну Олегівну вже навіть після призначення її завтерапією поліклініки МВС. Буквально кілька тижнів тому по ній відкрито нове — п’яте — кримінальне провадження. Знову зловживання владою і нанесення збитків. Ще будучи головлікарем, вона купила якийсь мотлох замість запчастин до рентген-апарату. На суму 460 тис. грн. Апарат не пропрацював і трьох місяців, а постачальників тепер ніхто не може знайти», — пише журналістка.

54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Facebook
LinkedIn
Twitter
Telegram
WhatsApp

При полном или частичном использовании материалов сайта, ссылка на «Версии.com» обязательна.

Всі інформаційні повідомлення, що розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна

Напишите нам