Нардеп Сергей Рибалка платил деньги за «наезд» на АТБ и Буткевича – общественные активисты

Громадські активісти та політологи сьогодні опівдні провели брифінг під стінами Генеральної прокуратури, під час якого розповіли журналістам, що стали учасниками експерименту-розслідування з виявлення використання чорного PR та брудних технологій в українському медіа-просторі, повідомляє uainfo.

Політичні експерти Олексій Станчевський, Дмитро Воронков та Костянтин Дикань заявили про те, що наприкінці 2016-го року свідомо взяли участь у журналістському експерименті-розслідуванні, метою якого було виявлення джерела фінансування інформаційних атак проти соціально відповідальних українських бізнесменів та компаній, які підтримують українське військо, воїнів АТО та їхні родини, а також є найбільшими платниками податків в український бюджет.

«Метою нашого експерименту було показати, що нині в України є не лише зовнішній ворог — Росія, яка здійснює інформаційну агресію проти України, розповсюджуючи «фейки» та маніпулюючи громадською думкою, виправдовуючи анексію Криму та вторгнення на Донбас. В України є і ворог внутрішній. В процесі нашого розслідування ним виявився народний депутат України, голова Комітету з питань фінансової політики та банківської діяльності Верховної Ради, член фракції «Радикальна партія Олега Ляшка» Рибалка Сергій Вікторович», — йдеться в заяві, яку активісти передали до Генеральної прокуратури.

Учасники брифінгу закликали Генеральну прокуратуру провести ретельну перевірку фактів прямого підкупу нардепом Сергієм Рибалкою та його помічниками експертів, журналістів, громадських діячів, що було вчинено з метою рейдерського захоплення та зміни власника однієї з найбільших торговельних мереж України, яка лише торік сплатила до бюджетів всіх рівнів 5,5 мільярдів гривень та створила протягом 2016-го року 7200 нових робочих місць.

«Я пішов на цей експеримент для того, щоб показати, як в Україні працюють чорні технології. Є у нас ворог зовнішній — Росія,- яка веде проти нас інформаційну війну, і є ворог внутрішній, який веде інформаційні кампанії з метою дискредитації окремих осіб та певних соціально відповідальних компаній. Я та мої колеги отримували темники від Сергія Рибалки та його помічників. Ці темники містили неправдиву інформацію про мережу супермаркетів АТБ та особисто про власника компанії Геннадія Буткевича. Ми цю інформацію розповсюджували в ЗМІ, за що потім отримували щедру винагороду від народного депутата», — заявив журналістам один з авторів експерименту-розслідування Олексій Станчевський.

Підписанти заяви продемонстрували присутнім журналістам гроші, які вони отримували за поширення брудного PRвід помічників Сергія Рибалки, і які вони зобов'язалися передати правоохоронцям під час проведення слідчих дій.

Костянин Дикань заявив журналістам, що присутність у справі великих сум сплачених народним депутатом грошей свідчить про наявність очевидних фактів політичної корупції: «Це — політична та економічна корупція, за яку, нарешті, мають відповідати наші народні депутати. Сергій Рибалка просто намагається «віджати» мережу АТБ у свого екс-тестя Геннадія Буткевича руками парламенту та інших депутатів», — заявив Костянтин Дикань.

На думку Дмитра Воронкова для об'єктивного розслідування справи про політичну корупцію та підкуп громадських активістів та експертів головний фігурант справи, народний депутат та голова комітету ВР з питань фінансової політики та банківської діяльності Сергій Рибалка має скласти мандат. «Він просто зобов'язаний скласти мандат. Організація та фінансування чорного PRпроти своїх опонентів та конкурентів — це злочин. І його мають розслідувати правоохоронці», — заявив Дмитро Воронков.


 

Источник: From.ua
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Facebook
LinkedIn
Twitter
Telegram
WhatsApp

При полном или частичном использовании материалов сайта, ссылка на «Версии.com» обязательна.

Всі інформаційні повідомлення, що розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна

Напишите нам