4 дня в полоні: на Закарпатті бійці ТЦК познущалися над інвалідом 2ої групи

Райвідділ поліції, два ТЦК та військова частина — саме так провів 4 дні на цьому тижні підприємець, якого силою утримують без вручення підозри чи інших слідчих дій.

За словами адвокатки чоловіка, її клієнт має підтверджену інвалідність, не підлягає до військової служби та неодноразово з 2023 року виїжджав за кордон на лікування. Але закарпатські поліціянти та військоматники “онулювали” всі документи без експертизи та відкриття будь-якої кримінальної справи.

Далі про свавілля на Закарпатті — мовою Татьяни Щербань, адвокатки викраденого чоловіка:

“За всю мою багаторічну адвокатську практику я ще жодного разу не стикалася з подібним: поліція разом з представниками ТЦК та СП вкрали мого клієнта, заволоділи автомобілем, на якому він їхав, катували та незаконно позбавили волі.

Всі, хто мене знають, не дадуть збрехати — в якості адвокатки я вела дійсно важкі та неочевидні справи, представляла інтереси не наймиліших клієнтів, але жодного разу я не була у відчаї. До сьогодні.

Коротко про суть справи: 40-річного чоловіка зупиняють у Мукачевому Закарпатської області за начебто дрібне адміністративне порушення — непристібнутий пасок безпеки.

Патрульні поліцейські витребували у чоловіка не тільки водійське та техпаспорт, а й військово-облікові документи. Клієнт добровільно надав довідку про те, що є інвалідом пожиттєво та не підлягає до військової служби. Далі — у хронологічному порядку:

  • 12.06. у період з 20:00 до 20:30 мого клієнта затримують з єдиним роз’ясненням, що, начебто, його військово-облікові документи підроблені. Машину БМВ, на якій зупинили чоловіка, “арештували на потреби ЗСУ” (це при тому, що транспортний засіб взагалі належить іншій людині)
  • вночі 12.06. клієнта перевозять проти його волі до будівлі Мукачівського ТЦК та СП, де незаконно утримують протягом двох діб — до вечора 14.06
  • 14.06. стан мого клієнта різко погіршується — медики “швидкої допомоги” прибули для стабілізації стану чоловіка, повідомили військоматникам, що він потребує негайної госпіталізації, але посадові особи Мукачівського ТЦК та СП відмовилися “віддавати” медикам мого клієнта
  • замість цього вночі 14.06. мого клієнта під конвоєм автоматників доставили до ТЦК та СП міста Берегове.
  • уніч на 16.06. мого клієнта доставили до військової частини у місті Чоп Ужгородського району Закарпатської області.

Разом з колегами я намагалася добитися у судових інстанціях Закарпатської області перевірки незаконного затримання мого клієнта в порядку ст. 206 УПК України. Однак на сьогодні начальники закарпатських ТЦК письмово відповідають суду, що мого клієнта в них не було і немає.

З 2023 року мій клієнт, непридатний до військової служби, неодноразово заливав межі України, отримуючи належне лікування в країнах ЄС. Жодного разу документи, надані ним на кордоні, не викликали сумнівів у своїй легітимності.

Але для патрульного поліцейського Мішка з Закарпаття та для представників ТЦК та СП, схоже, закони України не мають жодної сили.

Правоохоронці та військові у приватній розмові натякають, що наказ “упакувати” мого клієнта надходить буцімто від начальника ГУНП у Закарпатській області Ярослава Колесника. Начебто генерал має зуб на підприємця, та вирішив його зжити.

Я в шоці. Як витягти людину з цього пекла на землі?!

Я не вказую ім’я клієнта, оскільки не можу отримати від нього згоду на це через брак зв’язку. Але й мовчати не можу”.

Источник: Фром.ua
54321
(Всего 1, Балл 5 из 5)
Facebook
LinkedIn
Twitter
Telegram
WhatsApp

При полном или частичном использовании материалов сайта, ссылка на «Версии.com» обязательна.

Всі інформаційні повідомлення, що розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна

Напишите нам