8+ переваг сендвіч-панелей, які роблять їх лідером на профільному ринку

Сенжвич-панели

Крім традиційних методів, при будівництві об’єктів різного призначення використовуються сучасні технології, однією з найбільш популярних є БМЗ. Остання дає можливість виконати роботи дуже швидко і якісно — за 2–4 місяці клієнт отримує готове до експлуатації приміщення з площею до 1500 кв. м. БМЗ-технологія передбачає будівництво об’єктів з металоконструкцій і сендвіч-панелей. Останні використовуються для спорудження стін і даху. Крім того, їх також нерідко застосовують для утеплення малоповерхових споруд, виготовлення перегородок і інших конструкцій. Чому саме в якості будматеріалу варто використовувати сендвіч-панелі і за рахунок яких характеристик їх популярність на ринку росте з кожним роком? Давайте розбиратися.

Що собою являє сендвіч-панель і які її переваги

Плита по своїй формі нагадує касету — вона складається з декількох шарів: між двома оцинкованими листами металу розміщений теплоізолятор. В якості останнього використовується мінеральна вата, пінополіуретан і пінополістирол. Щоб покращити експлуатаційні характеристики, плита покривається товстим шаром полімерної фарби.

Важливо! Сендвіч-панель виготовляється в широкому асортименті розмірів: ширина стандартна — 1 м, довжина — від 0,8 до 13,4 м, товщина — 50, 60, 60, 100, 120, 150, 200 и 250 мм.

Існує декілька типів будматеріалу:

  • з гладенькою, стандартною і Silk line поверхнею;
  • стінові плити і панелі для виготовлення даху.

Важливе значення при виборі будматеріалу має тип з’єднання елементів. Від цієї характеристики залежить герметичність конструкції. З цим у сендвіч-панелей все в порядку — плити з’єднуються між собою за допомогою спеціального замка, за рахунок якого здійснюється швидкий монтаж елементів і забезпечується відповідна герметизація стиків.

Можна виділити мінімум 8 переваг, якими характеризується сендвіч-плита:

  1. Висока якість. Будматеріал виготовляється на заводі «Промстан». Виробничі лінії оснащені сучасним автоматичним обладнанням.
  2. Висока тепло- і звукоізоляція. По цим характеристикам сендвіч-плита має кращі показники, ніж традиційні матеріали — бетон і цегла.
  3. Здатність витримувати високі навантаження. Сендвіч-панель виготовляється із якісних матеріалів, відповідно до вимог діючих стандартів. Плита витримує навантаження до 280 кг на 1 кв. м при трьохметровому прольоті між опорами.
  4. Атмосферостійкість. Об’єкти, які споруджені з металоконструкцій і сендвіч-панелей, витримують сильні пориви вітру. Незалежно від погодних умов (зливи, заметіль), в приміщенні зберігається оптимальний мікроклімат, комфортний для персоналу.
  5. Естетичність. Сендвіч-панелі можуть бути виготовлені будь-якого кольору по каталогу RAL. Комбінація відтінків дає можливість реалізувати цікаві дизайнерські задумки.
  6. Практичність. Стіни, які споруджені з сендвіч-панелей, не потрібно додатково фарбувати, штукатурити.
  7. Стійкість до дії вогню. Згідно міжнародним стандартам, цей показник становить EI 60, EI 120, EI 150.
  8. Практичність. Будматеріал має невелику вагу, завдяки чому не виникає труднощів при його транспортуванні чи монтажі.

Додаткова перевага — універсальність. Сендвіч-панелі можна використовувати при спорудженні будь-яких об’єктів, незалежно від їх площі.

Чому БМЗ-технологія витісняє традиційні методи будівництва

Стрімкий ріст популярності об’єктів із металоконструкцій і сендвіч-панелей пояснюється:

  • швидкими темпами будівництва, адже роботи можна проводити незалежно від погодних умов;
  • відсутністю необхідності заливати глибокий фундамент;
  • простотою виконання робіт (споруда збирається по принципу великого конструктора).

Термін експлуатації об’єктів з металоконструкцій і сендвіч-панелей — 50 і більше років.

Джерело: сайт promstan.com.ua

54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Facebook
LinkedIn
Twitter
Telegram
WhatsApp

При полном или частичном использовании материалов сайта, ссылка на «Версии.com» обязательна.

Всі інформаційні повідомлення, що розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна

Напишите нам