Чемпіонат НБА: що нового для українців

Традиційно Чемпіонат НБА стартував 18 жовтня 2022 року та триватиме до 9 квітня 2023 року. Це вже 77 сезон змагань, який вперше було проведено ще 1946 року. Перед початком цього світового спортивного заходу проводилися міжнародні та сезонні ігри, на яких визначалися найкращі команди, які готові взяти участь у Чемпіонаті.

Ця подія не могла пройти не поміченою для любителів азарту, і багато фанів баскетболу вже роблять ставки на переможців зустрічей та підсумки Чемпіонату. На сайті https://betauth.com/ можна ознайомитися з прогнозами на будь-яку зустріч, що цікавить, а також уточнити дату проведення гри.

Чи є в НБА українські спортсмени

Одним із героїв вітчизняного баскетболу минулого року став Святослав Михайлюк. Згідно з результатами Євробаскетболу, що пройшов у 2022 році, гравцеві вдалося виділитися і розділити перше місце з перехоплень з Кендріком Перрі з Чорногорії. Ці результати не залишилися непоміченими скаутами команд НБА, до того ж, цей спортсмен встиг запам’ятатися на території Північної Америки. Завдяки високій оцінці його фізичного стану та підготовці, клуб «Нью-Йорк Нікс» уклали річний контракт із Михайлюком. Баскетболіст вже встиг побувати на майданчику, але провів там лише 28 секунд і не встиг проявити себе.

Ще одним гравцем з України, який виступає в НБА, є Олексій Льонь, який є членом команди «Сакраменто Кінгз». Хоча цей клуб не входить до складу елітної ліги, є надія на просування у дивізіоні.

Також слід нагадати про Станіслава Медведенка, який два роки поспіль ставав чемпіоном НБА та виступав у відомій команді «Лейкерс».

Допомога Україні від баскетболістів

На жаль, НБА не дозволяє донатити на ЗСУ, вважаючи такі дії як підтримку війни. Але українські спортсмени не могли залишитися осторонь, тому Олексій Льонь та Святослав Михайлюк організували благодійний фонд «Надія для України». Всі кошти спрямовуються на допомогу переселенцям, купівлю їжі, медикаментів та інше. У цьому прагненні спортсменів підтримали власники клубів та баскетболісти з інших команд.

Станіслав Медведенко через благодійний аукціон продав два свої персні, здобуті за перемогу в Чемпіонаті НБА. Усі отримані від продажу баскетбольних трофеїв гроші він витратив на українських дітей.

54321
(Всего 1, Балл 5 из 5)
Facebook
LinkedIn
Twitter
Telegram
WhatsApp

При полном или частичном использовании материалов сайта, ссылка на «Версии.com» обязательна.

Всі інформаційні повідомлення, що розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна

Напишите нам