3 поради по будматеріалам при ремонті в квартирі

Ремонт в квартире

«Ремонт» багато хто асоціює зі словом «дорого», і неспроста: вартість будівельно-оздоблювальних робіт, матеріалів та меблів неприємно дивує. Але що робити, якщо великої суми на ремонт просто немає? Як створити з нуля стильний простір, витративши вдвічі менше грошей?

Ремонтні роботи в квартирі — це завжди складне рішення для родини:

  • доведеться терпіти бруд та стукіт у житлі, коли їх проводитимуть майстри;
  • подібні заходи потребують значних фінансових затрат.

Перша задача розв’язується легко: можна замовити реноваційні та реставраційні роботи під ключ. Тоді господар зможе жити на дачі і іноді приходити, щоб подивитися, як проходить процес. Щодо другої проблеми, треба підбирати будівельні матеріали з оптимальним співвідношенням ціни та якості. Ще слід пам’ятати: частину робіт можна виконати самотужки, не наймаючи майстрів. Але не кожен голова сім’ї може правильно виконати деякі ремонтні маніпуляції. Тому не завжди варто заощаджувати гроші, відмовляючись від послуг фахівців.

Чому важливо правильно підібрати підлогу

Підлога — це зона, де ходитимуть люди і домашні тварини. На кухні, у ванній кімнаті, у коридорі її доведеться часто мити. Основу для неї можна виконати трьома способами:

  • сухим;
  • напівсухим;
  • мокрим.

Перші два методи краще довірити досвідченим професіоналам. А третій варіант зможе виконати власник житла. Треба тільки підібрати якісну бітумну суміш. Ціна на бітумну суміш починається з 57 гривень, але під час проведення акції Епіцентр її ціна може бути ще нижче. Коли залита підлога висохне, можна буде монтувати покриття.

Так, для кухні варто купити плитку чи лінолеум. Підлога часто забруднюватиметься пролитою їжею, і ці матеріали легко буде відмити господині. У ванній краще встановити плитку, а коридор та кімнати потребують лінолеуму, паркету чи ламінату. Дерев’яне покриття виглядатиме вишукано, але воно дороге і потребує ретельного догляду. Лінолеум вважається дешевим і легким у експлуатації. Його достатьно мити водою з порошком чи спеціальним миючим засобом.

Як оформити стіни

Якщо планується капітальний ремонт, слід вирівняти стіни. Для цього використовують спеціальні штукатурні суміші і гіпсокартон. Після цього можна зробити зовнішнє оздоблення:

  • у вітальні та спальнях підійде варіант зі звичайними паперовими шпалерами;
  • У приміщенні, де живе дитина, та на кухні можна застосувати миючий тип — тоді можна буде легко витирати малюнки юного «митця» чи забруднення простим мокрим ганчір’ям;
  • для санвузлу краще підібрати плитку, тому що вона витримує високий рівень вологи.

У будівельних магазинах доступне розмаїття кольорів і орнаментів шпалер усіх різновидів та плитки.

Що робити зі стелею

Її краще просто побілити. Але приміщення, де готують їжу та приймають гігієнічні процедури, потребують додаткового захисту від води. Інакше утвориться грибок, який складно виводиться. Профілактикою неприємності буде підвісна стеля — її роблять зі звичайного вінілу. Цей матеріал надійно захистить оселю від несприятливих умов зовнішнього середовища.

54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Facebook
LinkedIn
Twitter
Telegram
WhatsApp

При полном или частичном использовании материалов сайта, ссылка на «Версии.com» обязательна.

Всі інформаційні повідомлення, що розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна

Напишите нам