Скло чи плівка? Який з цих видів мобільного захисту може максимально вберегти тачскрін

Протягом усього дня людина постійно взаємодіє зі своїм телефоном, зокрема з його екраном. На сенсорному дисплеї ви гортаєте стрічки соціальних мереж, переглядаєте новини, читаєте книжки та граєте в ігри. Сам екран не настільки міцний, як здається на перший погляд. Одне раптове падіння на землю — і дисплей вмить покривається тріщинами. Зовні смартфон стає максимально недоглянутим. Пошкоджений екран також може створити цілу низку відхилень в роботі телефона — під час падіннях нерідко відбуваються порушення калібрування сенсорного дисплею і помітно знижується його чутливість.

У зв’язку з цим власники смартфонів вважають за краще не витрачати дорогоцінний час і кошти на ремонт крихких екранів, і заздалегідь клеять на них спеціальні захисні плівки та скло. З таким захистом навіть якщо ваш телефон впаде на землю — всі пошкодження на кшталт тріщин, сколів та подряпин відіб’ються тільки на плівці чи склі, але не на самому дисплеї смартфона. Сьогодні ми поговоримо про те, який вид захисту варто клеїти на екран та чим ці аксесуари для телефонів відрізняються.

Протистояння захисної плівки та захисного скла

Перед тим, як на ринку аксесуарів для телефонів з’явилося захисне скло, популярністю користувалися в основному плівки. Їхня цінова політика тоді і зараз відносно нижча, ніж вартість скла. Цей момент залежить від матеріалу, з якого виготовляються ці види захисту для дисплеїв. Плівки переважно тонкі та легко дряпаються. Скло ж відоме своєю міцністю, подряпати його набагато складніше.

Захисні плівки та скло для смартфонів можна розділити на глянцеві, матові, дзеркальні, «антишпигунські». Сьогодні власники телефонів вважають за краще клеїти на свої дисплеї глянцеві та «антишпигунські» плівки та скло. Перший вид — це класика, а другий відноситься до новинок. За допомогою такого захисту жодна стороння людина не зможе підгледіти, що ж ви там так уважно дивитеся чи читаєте.

Основні відмінності захисної плівки та захисного скла

Крім міцності та вартості є ще кілька відмінностей цих видів захисту для тачскрина вашого смартфона:

  • зовнішній вигляд;
  • ступінь складності поклейки;
  • тактильні відчуття.

Захисне скло не завжди «вирізається» за конкретною моделлю телефона, на відміну від плівок — вони сідають на дисплей в точності з його пропорціями. Але в міру складності поклейки переможцем стає скло, тому що воно клеїться простіше, ніж плівка.

Щодо тактильних відчуттів — це справа смаку кожної людини. Тим не менш, якщо тачскрин вашого смартфона з самого початку йде зі склом, плівка може зіпсувати чуттєвість взаємодії.

«Джерело: mobo.net.ua»

54321
(Всего 1, Балл 5 из 5)
Facebook
LinkedIn
Twitter
Telegram
WhatsApp

При полном или частичном использовании материалов сайта, ссылка на «Версии.com» обязательна.

Всі інформаційні повідомлення, що розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна

Напишите нам