В убийстве нардепа Давыденко мог быть заинтересован российский агент Олег Кулинич — СМИ

Олег Кулинич

Очільник кримського підрозділу СБУ Олег Кулініч, якого підозрюють у роботі на ФСБ, може бути причетний до вбивства нардепа Валерія Давиденка, оскільки інтереси Кулініча та загиблого перетинались у схемах, які свого часу втілювали Арбузов, Курченко та інші злочинці з орбіти колишнього президента-втікача Януковича, повідом ляють журналісти видання ОРД.

Видання нагадує, що минулого року, коли було вбито Давиденка, у публічній сфері заговорили про те, що Кулініч міг бути зацікавлений у смерті одіозного нардепа-аграрія. Давиденка вважають, зокрема, причетним до розкрадання бюджету Аграрного фонду через виведення грошей у облігації «Брокбізнесбанку» Сергія Курченка. Невдовзі після того банк луснув, а гроші, вкладені у облігації, так і не було повернуто до Аграрного фонду.

«Можливий конфлікт інтересів Кулініча та Давиденка, які організовували свої схеми у одному й тому ж полі»,- вказують розслідувачі.

Нагадаємо, Валерія Давиденка було вбито рік тому: його знайшли у туалеті власного офісу з вогнепальним пораненням в голову. Слідство розглядає декілька версій, серед яких – вбивство на замовлення конкурентів по бізнесу.

Восени минулого року Президентом Зеленським Олег Кулініч був призначений керівником Головного управління СБУ в Криму. До того часу Кулініч був фігурантом скандалів як топ-корупціонер, причетний до розкрадання багатомільярдних бюджетних коштів в «Енергоатомі» та Держкомземі.

20 квітня в своєму Telegram-каналі народний депутат від партії «Слуга народу» Макс Бужанський поставив питання щодо люстрації Олега Кулініча, який навчався у Вищій школі КДБ СРСР та Академії ФСБ РФ та себе скомпрометував.

54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Facebook
LinkedIn
Twitter
Telegram
WhatsApp

При полном или частичном использовании материалов сайта, ссылка на «Версии.com» обязательна.

Всі інформаційні повідомлення, що розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна

Напишите нам