Види парфумів та правила їх зберігання

Парфюм

Більшість жінок дуже ретельно підходять до створення образів. Важливо підібрати стильний одяг, підхоже взуття та аксесуари. До того ж не варто забувати про макіяж. Але образ не буде завершеним, якщо не підібрати парфуми. Саме вони додають цілісності.

Види парфумів

Духи класифікують за різними критеріями. Зазвичай жіночі парфуми поділяють на групи в залежності від того, до якого сімейства належить аромат — це загальний настрій, який створюється завдяки певним нотам.

Найпопулярніші типи:

  1. Квіткові. За основу беруться троянди, фіалки, жасмин, конвалія або бузок. Багатогранність квіткові парфуми отримують завдяки зеленим, акватичним, фруктовим або альдегідним ноткам.
  2. Амброві. Такі духи зі спокійними, теплими та злегка пудровими відтінками. Основою може бути сандал, ваніль, амбра та різноманітні спеції. Амброві аромати називають зимовими або вечірніми, оскільки вони доволі важкі.
  3. Цитрусові. Мабуть, найпопулярніший вид парфумів. Основні компоненти — лайм, апельсин, грейпфрут і лимон. Цитрусові аромати заряджають енергією й бадьорістю.
  4. Шипрові. Одні з найяскравіших у парфумерії. Шипровим властиві деревні нотки, у яких чистий і свіжий характер. Нагадують запах квітів, трав, моху та лісу. Парфуми дуже стійкі.
  5. Деревні. Дуже схожі на шипрові, але їх виділяють окремо. В композиціях часто присутні пряні, цитрусові й лавандові нотки.
  6. Шкіряні. Духи такого типу доволі цікаві. Аромат шкіри імітується за допомогою березового дьогтю, ванілі. Дуже часто в композиціях є квіткові нотки.

В інтернет-магазині «Нотіно» представлені парфуми, що належать до різних груп, тож ви без проблем підберете аромати для різних пір року та подій.

Як зберігати духи

Термін придатності невеликий — усього 9 місяців з моменту відкриття флакону. У закритому вигляді можна зберігати близько 2 років.

Для того, аби улюблені парфуми радували вас якомога довше, потрібно дотримуватися деяких простих рекомендацій.

На флакон не повинне потрапляти світло, тому його зберігають у тумбочці або шафці. Річ у тому, що сонячне світло запускає складні хімічні процеси, які приводять до зміни аромату. Найкращий варіант — зберігати духи в картонному пакованні.

Потрібно уникати різкого перепаду температур. Парфуми не зберігають у холодильнику або поблизу опалювальних пристроїв. Під впливом тепла духи випаровуються, втрачають верхні нотки й, відповідно, привабливість. Через низьку температуру аромат стає менш виразним.

Висока вологість теж може нашкодити. Парфуми не рекомендується зберігати у ванній чи брати з собою до сауни.

Не можна допускати потрапляння повітря до флакона. Річ у тому, що будь-які парфумовані засоби містять спирт, який швидко випаровується при контакті з навколишнім середовищем. Тому не варто відривати розпилювач від флакона, а ковпачок потрібно добре закривати.

54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Facebook
LinkedIn
Twitter
Telegram
WhatsApp

При полном или частичном использовании материалов сайта, ссылка на «Версии.com» обязательна.

Всі інформаційні повідомлення, що розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна

Напишите нам