Зроблений на віка, чи секрети довговічного ремонту

Ремонт житла – далеко не найприємніше заняття. Воно пов’язане з певними незручностями і гарантує зовсім не малі затрати. На що ж можна розраховувати, замовляючи ремонт квартир у Львові? Мало хто мріє щорічно витрачати свій час на зміну інтер’єру, навіть, якщо реалізація всіх робіт лягає на плечі підрядника, та більшість людей переконана, що квартирі знадобиться новий ремонт в кращому випадку через 3-5 років. Звісно, власник може ігнорувати наявні проблеми, але факт залишиться фактом.

Чи можливо зробити довговічний ремонт, котрий буде виглядати стильно й доречно навіть через 10-20 років? Давайте дізнаємося думку спеціалістів. Скориставшись їх порадами ви отримаєте житло, яке викликатиме захват навіть через значний час після завершення ремонтних робіт.

Основні принципи вдалого ремонту

Обираючи дизайн, варто пам’ятати про мінливість моди, хоча деякі стилі вважаються незмінно популярними, наприклад, класика і неокласика. Для них характерні:

  • симетрія та чіткість ліній і форм;
  • природні кольори;
  • простота й функціональність;
  • наявність вільного простору.

Ви зможете час від часу вносити власні корективи в оформлення кімнат – міняти шпалери, додавати акценти чи перефарбовувати предмети в інші кольори. Є речі, які ніколи не старіють, такі як дерев’яні столи з натуральних матеріалів, що користуються популярністю не одне століття. Новомодні ж рішення можуть стати неактуальними буквально через кілька років. Щоб не розчаруватись, варто обирати класику, та не лишати себе задоволення в вигляді певних акцентів. При цьому стіни бажано робити однотонними, щоб отримати широке поле для маневрів. Зверніть увагу на двері та карнизи спокійних відтінків – це ваша база, котра залишиться незмінною і через роки. Не варто нехтувати білим, адже його завжди легко розбавити яскравим декором.

Матеріали та сантехніка

Довговічність ремонту напряму залежить від професіоналізму його виконавців і якості матеріалів. Зверніть увагу на рівень зносостійкості, особливості догляду, реакцію на вологу і перепад температур. Буде краще, якщо матеріали матимуть природне походження – дерево, каміння і т.д. Більшість із них гарно старіє та просто реставрується.

Ідеальна стеля – зроблена з гіпсокартону чи ПВХ. Вона маскує будь-які комунікації та недоліки поверхні і прослужить до 10-20 років. Стіни ж вигідно обробити фарбою, яка витримує багаторазове миття. Вона не відпаде і не буде пошкоджена, на відміну від шпалер, хоча ті досить непогано показують себе в експлуатації. Флізелінові шпалери прекрасно миються і не пошкоджуються в результаті незначного усідання будівлі, та вінілові вважаються більш практичними, проте вони не надто екологічні. Інша справа – декоративна штукатурка. Вона імітує різні фактури і гарантовано прослугує не менше 10 років.

Покриття для підлоги теж може бути найрізноманітнішим. Оптимальним вибором стане паркет чи масивна дошка, інженерна дошка чи ламінат. Дерево підлягає реставрації, лак захищає його від надмірного пошкодження, а фактурний ламінат вдало маскує подряпини. Зверніть увагу на довговічність і реакцію на перепади вологості й температури. Певно ви прийдете до висновку, що у ванній не слід використовувати дерево, та варто покласти керамограніт. Матеріали – не надто вдалий вибір для економії. Їх можливості повинні відповідати особливостям конкретного приміщення.

Купляйте якісну сантехніку, щоб не платити за неї двічі та не витрачати гроші на повторний ремонт після заміни. Обов’язково порадьтесь із професіоналом, перш ніж здійснити замовлення комплектуючих, і скористайтесь їх послугами під час ремонту. Лише тоді у вас буде гарантія довговічності покриття, а можливо і певна економія, що не зашкодить якості. Врахуйте, що правильний догляд – ще один секрет довговічності ремонту, як і наявність рухомого простору. Багатофункціональні перегородки і висувні елементи кардинально міняють концепцію.

Власник житла здатний зробити ремонт, який збережеться на довгий час. Ваша квартира буде цікавою та сучасною навіть через 5-10-15 років, якщо вчасно порадитесь зі спеціалістами. Вони підкажуть оптимальні рішення і допоможуть в реалізації навіть найскладнішого проекту.

54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Facebook
LinkedIn
Twitter
Telegram
WhatsApp

При полном или частичном использовании материалов сайта, ссылка на «Версии.com» обязательна.

Всі інформаційні повідомлення, що розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна

Напишите нам