Зв’язки дніпровського політика Краснова з РФ вивчатимуть у ВР: громадськість вимагає введення санкцій

Депутат Дніпровської міськради Загід Краснов має опинитися під санкціями. Питання про це вже розглядають у комітетах ВРУ, а громадськість тим часом очікує на створення тимчасової слідчої комісії парламенту. Про це в ефірі телеканалу «Дніпро TV» розповів голова ГО «Спільна варта» Олександр Золотнюк.
«Рішення про застосування санкцій приймається Радою національної безпеки та оборони України на підставі звернення Верховної Ради, Президента України, Нацбанку, Служби безпеки України тощо. Активісти звернулися до Верховної Ради України як до органу, який згідно з законом передбачає надання пропозицій РНБО щодо застосування санкцій», – повідомив він.


Такі можливості мають вищезазначені органи. Представники ГО «Спільна варта», а також низка інших громадських організацій зверталися до всіх цих державних установ із вимогою ініціювати запровадження санкцій проти депутата з Дніпра Загіда Краснова.


«Нам стало відомо з публічних джерел про те, що Загід Краснов тісно пов’язаний із країною-агресором. Зокрема, з такими особами, як Олег Царьов – це всім відомий злочинець та сепаратист. Нам також стала цікава біографія Загіда Краснова. Це зміна прізвища, зв’язки з криміналітетом та вся його діяльність на початку нульових. І дуже дивно, що така людина досі не потрапила під санкції. Через цю проблему комітет Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності ініціював перевірку. Ми сподіваємося на створення ТСК з питання застосування санкцій проти Краснова. Ми готові взяти участь, долучитися до розслідування, щоб з боку громадськості був контроль», – наголосив Золотнюк.


Він зазначив, що активісти наполягатимуть на проведенні розслідування.


«Якщо буде політична воля, у справу не втрутиться корупція, деякі депутати, то будемо сподіватися, що РНБО проаналізує докази та ухвалить рішення про застосування санкцій проти Краснова. Потрібно, щоб ВРУ вносила свої пропозиції та щоб РНБО ухвалила рішення щодо санкцій та донесла це до нашого гаранта. І тільки він має ввести в дію указ. За наявності політичної волі у держави є можливість швидко реагувати на суттєві загрози національним інтересам та фактично заблокувати діяльність таких осіб, як Краснов», – наголосив активіст.
Золотнюк пропонує правоохоронцям та парламентарям перевірити фірми Краснова. За його словами, докази були долучені до зверенння.


«Журналісти робили ретельне розслідування, ми також спираємося на інформацію з відкритих джерел. Тут навіть є очевидні факти – це зв’язки Краснова з Росією та регулярні візити туди. Депутат із Дніпра наразі займається підприємницькою діяльністю та здійснює вояжі до країни-агресора, виправдовуючись візитами до родичів у Дагестані. Але при цьому він не оминає Москву. Те ж саме з його сином Русланом. Він теж депутат, правда, Дніпровської обласної ради. І теж регулярно відпочиває в Москві», – додав він.


За його словами, після акцій протесту та невдоволення громадськості санкції були застосовані проти таких одіозних політиків як Олег Царьов та Віктор Медведчук. Золотнюк зазначив, що не розуміє, чому Краснов і досі не склав їм компанію.


Нагадаємо, раніше активісти звернулися до комітету ВРУ з питань правоохоронної діяльності з вимогою розглянути докази співпраці Краснова з Росією та ініціювати його внесення до санкційних списків.

54321
(Всего 2, Балл 1 из 5)
Facebook
LinkedIn
Twitter
Telegram
WhatsApp

При полном или частичном использовании материалов сайта, ссылка на «Версии.com» обязательна.

Всі інформаційні повідомлення, що розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна

Напишите нам