В Ивано-Франковске отец давит на комиссию, которая рассматривает вопрос законности действий работников школы

Комісія департаменту освіти Івано-Франківської міської ради розглядає скаргу дії керівництва та педагогічного складу школи №25, щодо порушення ними прав учня Даниїла Бойчука щодо спілкування з матір’ю Іриною Угринчук. Затягнути розгляд та притягнення винних осіб до відповідальності, спонукати до необ’єктивних, упереджених кадрових замін членів комісії, намагається Рустам Бойчук, батько дитини. Про це повідомляє адвокат матері дитини Олег Голубничий. За його словами, головним мотивом Рустама Бойчука є бажання приховати незаконні дії та зловживання школи своїми правами, вчинення ними злочинів, а також вигородити власну матір, відповідно, бабусю Даниїла, яка працює у цій школі вчителькою.

 «На разі Рустам Бойчук та його родина продовжує порушувати закони України, права матері та прийняті судами рішення. Такі їх дії мають бути кваліфіковані як злочин», — зазначає Олег Голубничий. Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ нещодавно залишив в силі рішення судів нижчих інстанцій, згідно яких визначено місце проживання Даниїла Бойчука разом із матір’ю. Рішення даного суду є остаточним та не підлягає оскарженню. Дотримання рішення суду є обов’язковим для усіх громадян України та установ, а тому дитина має бути передана для проживання із матір’ю.

Сім’я батька незаконно розлучила 8-ми річного Даниїла Бойчука з матір’ю два роки тому. Ірина Угринчук, мати хлопчика, досі незаконно обмежена у спілкуванні із своїми сином, вона не отримує жодної інформації про його життя та навчання. Школа № 25 створює перешкоди в тому, аби Ірина не могла потрапити до закладу, дізнатися інформацію про успішність сина, та, навіть, подивитися його зошити та фото. «Мені не тільки чиняться перешкоди у зустрічах з дитиною, а й взагалі незаконно усунуто від участі в житті дитини, оскільки бабуся дитини – Бойчук Ольга Степанівна намагається витіснити мене з життя сина та замінити собою моєму сину його біологічну матір, — зазначає Ірина Угринчук. За словами матері, вона неодноразово намагалася врегулювати конфлікт мирним шляхом, проте, окрім образ, погроз та нанесення тілесних ушкоджень, не досягла жодного результату. «Було багато спроб підробити, перекрутити, сфабрикувати докази щодо особистих якостей матері дитини, – говорить адвокат Олег Голубничий. – Втім судами було надано належну оцінку даним доказами, встановлено повну та беззаперечну спроможність матері належним чином виконувати свої обов’язки».

Адвокат Артем Брагара: «Скарга батька є абсолютно необґрунтованою та такою, що не грунтується на нормах законодавства. Нічим не передбачено, що батьки можуть втручатися в роботу депертаменту освіти, який перевіряє роботу школи. Тут же йде мова про те, що син шкільної вчительки намагається перешкодити повноважному органу розглянути скаргу на дії його матері-вчительки та її колег по роботі. З цією метою на Рустамом Бойчуком подано заяви про відсторонення окремих членів комісії, які взагалі подаватися в даному випадку не можуть».

Міносвіти України та Державна інспекція навчальних закладів також розглядає заяви щодо неправомірних дій вчителів та адміністрації школи №25 м. Івано-Франківськ. Більше того, Олег Голубничий повідомляє, що до Головного управління Національної поліції України у Івано-Франківській області подано заяву про вчинений злочин, кримінальне впровадження щодо зазначених порушень прав матері та дитини має бути зареєстроване та проводитися досудове розслідування.

54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Facebook
LinkedIn
Twitter
Telegram
WhatsApp

При полном или частичном использовании материалов сайта, ссылка на «Версии.com» обязательна.

Всі інформаційні повідомлення, що розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна

Напишите нам