10 книг, які має прочитати кожен українець

Кобзар

Є книги, які повинен прочитати кожен українець, адже вони допоможуть краще зрозуміти історію, культуру та політичну ситуацію в Україні. Найпопулярніші книги українських письменників, які має знати кожен громадянин це:

  1. «Кобзар» Тарас Шевченко. Це одна з найвідоміших книг української літератури, написана відомим українським поетом і художником Тарасом Шевченком. Ця збірка містить твори різних жанрів — від ліричних до епічних, в яких автор висловлює свої погляди на соціальні, політичні та національні питання. Більшість творів є актуальними й зараз, у часи боротьби України за незалежність.
  2. «Тигролови» Іван Багряний. Це роман, визнаний одним з найкращих українських літературних творів ХХ століття. Його варто прочитати кожному, щоб знати яким було життя свідомого українця за часів радянської влади, про вплив сталінського терору на долю окремої особистості та українського народу загалом.
  3. «Чорний ворон» Василь Шкляр. Ця книга розповідає про боротьбу українських повстанців проти радянської влади у 1920-х роках. Головний герой цієї книги жертвує спокоєм та сімейним затишком та починає боротьбу за незалежність рідної землі та майбутнє українців.
  4. «Лісова пісня» Леся Українка. У цьому творі авторка знайомить читачів з українськими міфами та легендами. Це цікава книга про життя українців, про міфічних істот у яких вірили наші предки.
  5. «Земля» Ольга Кобилянська. Це одна з найвідоміших новел Ольги Кобилянської, в якій авторка висвітлює соціальні та етичні питання українського суспільства на початку 20 століття. Ця книга варта вашої уваги, адже її сюжет заснований на реальних подіях.
  6. «Захар Беркут» Іван Франко. Це історичний роман, який розповідає про події в Карпатах в XIII столітті та боротьбу галицько-волинських князів з нападами орди монголів.
  7. «Марія» Улас Самчук. Це перший в українській літературі твір про насильницьку колективізацію та Голодомор 1933 року. Ця книга дуже складна та трагічна, але це частина нашої історії, яку не можна забувати.
  8. «Місто» Валер’ян Підмогильний. Прочитавши книгу ви дізнаєтеся як починалися процеси урбанізації в Україні, як селянська молодь на початку 1920-х років тисячами переїздила до міста та хотіла завоювати його. Звісно не обійшлося у романі і без історії кохання та вибору головного героя між сім’єю та кар’єрою.
  9. «Маруся Чурай» Ліна Костенко. Цей історичний твір розповідає про життя відомої української піснярки та про трагічну історію кохання. Роман допоможе дізнатися про традиції українців та їх життя у часи національно-визвольної війни під проводом Богдана Хмельницького
  10. “Тіні забутих предків” Михайло Коцюбинський. Це один з шедеврів української літератури, який розповідає про традиції та життя гуцулів, про кохання та лісових духів.

Крім цих книг є ще багато чудових творів української літератури, які можуть бути корисними для освіти та розвитку, для розуміння історії нашої держави.

54321
(Всего 1, Балл 5 из 5)
Facebook
LinkedIn
Twitter
Telegram
WhatsApp

При полном или частичном использовании материалов сайта, ссылка на «Версии.com» обязательна.

Всі інформаційні повідомлення, що розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна

Напишите нам